Lägga till tabelldata

Ett diagram kan läggas till i Excel-tabellform, antingen som en fullständig tabell eller som en eller flera enskilda kolumner. Oavsett om du lägger till ett diagram som en enstaka tabell eller som enstaka kolumntaggar är det underliggande objektet som du skapar en tabell.

Diagram med hyperkuber av enkel typ kan exporteras som tabelldata.

När du lägger till ett diagram som en tabell läggs de underliggande fälten som representerar diagrammets data till som kolumner i rapporten.

Klicka på Tabeller-ikonen på den övre verktygsraden i tillägget. Avsnittet Tabeller visas.

Fliken Tabeller i Excel-tillägget, där du kan lägga till en ny tabell eller titta igen på en tabell som du redan har lagt till

Menyfliksområde i Microsoft Excel som visar ikonen för Qlik-tillägg

När du väljer ett diagram uppdaterar du listan över tillgängliga tabeller från Qlik Sense-appen genom att klicka på Ladda igen.

Lägga till ett helt diagram

Du kan lägga till ett helt diagram i tabellform med en enda tagg. Diagramdata infogas i rapporten som en enkel tabell.

1. Med avsnittet Tabeller öppet i tillägget klickar du på Lägg till tabell.

Då visas listan med objekt som kan läggas till som tabell.

2. Klicka på Plus-symbol-ikonen bredvid det diagram som du vill lägga till.

Du kan förhandsgranska diagrammet direkt i tillägget innan du lägger till det genom att klicka på diagrammets namn.

3. I rullgardinsmenyn väljer du Tabell. Då infogas Qlik Sense-elementet som en enda tabelltagg i den markerade cellen.

Lägga till ett Qlik Sense-diagram som en hel tabell

Välja ett diagram från en Qlik Sense-app som ska infogas med en enda elementtagg.
  4. Inställningssidan för tabellen visas. Vi rekommenderar att du anger ett unikt Namn för tabellen så att du kan identifiera den i tillägget om du senare behöver ändra dess inställningar.

5. Ändra valfria andra parametrar efter behov.

Titta när du vill igen på en tabell som du har lagt till om du vill modifiera dess konfiguration, hitta det i arbetsboken eller lägga till en instans till av det i arbetsboken. Klicka på Tabeller-ikonen i tillägget för att öppna ingångssidan för Tabeller och klicka på Högerpil för att navigera till den cell där det är infogat. Justera valfri inställning i tillägget vid behov.

Lägga till ett diagram via kolumn

Ett diagram kan också läggas till i tabellform som en uppsättning med enstaka kolumner. Det ger också bättre kontroll över formateringen i rapportmallen tack vare de inbyggda textformateringsalternativen i Excel.

Diagramdata infogas i rapporten som en enkel tabell.

1. Med avsnittet Tabeller öppet i tillägget klickar du på Lägg till tabell.

Då visas listan med objekt som kan läggas till som tabell.

2. Klicka på Plus-symbol-ikonen bredvid det diagram som du vill lägga till en eller flera kolumner från.

Du kan förhandsgranska diagrammet direkt i tillägget innan du lägger till det genom att klicka på diagrammets namn.

3. I rullgardinsmenyn väljer du Individuella kolumner. Listan över tillgängliga kolumner kommer fram.

Lägga till ett Qlik Sense-diagram via kolumn

Lägga till ett Qlik Sense-diagram till en mall som en serie med individuella kolumner.
  4. Välj de kolumner du vill lägga till eller klicka på Alla för att infoga alla kolumner från diagrammet.

5. Klicka på Lägg till. Kolumnerna infogas i mallen vid den valda cellen.

Två kolumner från en Qlik Sense-app, tillagda individuellt

Resultat av att lägga till individuella kolumner från ett diagram som tabelldata
  6. Inställningssidan för tabellen visas. Vi rekommenderar att du anger ett unikt Namn för tabellen så att du kan identifiera den i tillägget om du senare behöver ändra dess inställningar.

7. Ändra valfria andra parametrar vid behov.

Alla valda kolumner läggs till i mallen som en separat kolumntagg. Men uppsättningen med kolumnen betraktas fortfarande som ett enda objekt.

Rubrikceller med fältnamn infogas automatiskt ovanför varje kolumntagg. På så sätt kan du anpassa rubrikerna separat. De här rubrikerna kan tas bort om du föredrar att använda rubrikformateringsalternativen i tillägget. Se Lägga till tabelldata.

Titta när du vill igen på ett diagram som du har lagt till om du vill modifiera dess konfiguration, hitta det i arbetsboken eller lägga till en instans till av det i arbetsboken. Klicka på Tabeller-ikonen i tillägget för att öppna ingångssidan för Tabeller och klicka på Högerpil för att navigera till den cell där det är infogat. Justera valfri inställning i tillägget vid behov.

Lägga till fler kolumner från ett diagram

I ett diagram tillagt via kolumn

När du har lagt till några kolumner från en tabell individuellt kan du lägga till fler när som helst.

1. Välj kolumntaggen för kolumnen direkt till vänster om där du behöver lägga till en kolumn till.

I tillägget visas diagrammets tabellinställningsmeny.

2. Under Kolumner klickar du på den kolumn du vill lägga till för att utvidga den.

3. Klicka på Lägg till kolumntagg.

Taggen för den valda kolumnen läggs till till höger om den valda cellen.

Ändra valfria parametrar vid behov.

Från ett diagram tillagt som hel tabell

Du kan också lägga till fler kolumner i mallen från ett diagram som har lagts till som en hel tabell. När du gör det med en kolumn blir den nya kolumnen som du lägger till ett nytt, separat tabellobjekt med en enstaka kolumn. Du kan sedan lägga till fler kolumner i det objektet.

1. Välj den cell som innehåller tabelltaggen.

I tillägget visas diagrammets tabellinställningsmeny.

2. Klicka på Utöka kolumner.

3. Välj en cell utanför där tabelltaggens kolumner kommer att sluta.

4. Klicka på Lägg till kolumntagg.