Metodtips för tabellrapporter

På den här sidan listas metodtips som du kan följa för bästa resultat när du arbetar med tabellrapporter i Qlik Cloud-analys.

Schemaläggning av rapportuppgifter

Vid parallell körning av rapportuppgifter kommer bearbetningstiden för rapportuppgifter att öka. Om många rapportuppgifter körs samtidigt ökar risken för timeout eller fel i uppgifterna. Att köra många rapportuppgifter samtidigt ökar också körningstiden för enskilda rapportuppgifter.

För optimala resultat:

• undvik att schemalägga flera rapportuppgifter samtidigt. Det är bättre att sprida starttiden.

• När du schemalägger flera rapportuppgifter för samma app bör du undvika att schemalägga dessa uppgiftskörningar nära i tiden till varandra. Vi rekommenderar att du sprider ut starttiderna så att en uppgiftsexekvering rensar sina förfrågningar till appen innan en annan uppgiftsexekvering börjar.

Du bör också försöka undvika att schemalägga en rapportuppgift till jämna klockslag, eftersom detta är den tid då flest förfrågningar kommer in för en klientorganisation och region.

Hantera mottagare av rapportuppgifter

Konfigurationen av en rapportuppgift är flexibel och gör att du kan lägga till både enskilda användare och grupper av användare som mottagare av rapportutdata. Ett metodtips är att om möjligt använda grupper för att lägga till mottagare i rapportuppgiften. Grupper är samlingar av mottagare och definieras i distributionslistan. När du ändrar e-postadressen för en mottagare som har lagts till i uppgiften som en del av en grupp, genereras och levereras rapporter till den uppdaterade e-postadressen.

Å andra sidan kan det vara riskabelt att lägga till enskilda mottagare om det finns en risk för att mottagarens e-postadress ändras i framtiden. Som bästa praxis bör du bara lägga till användare individuellt när det inte är lämpligt att lägga till dem som medlemmar i en grupp.

Designöverväganden för appar som används för rapportering

Undvik att använda mycket stora, interaktiva appar för rapporteringsändamål. Om din app är mycket stor kan du i stället överväga att ha en rapporteringsapp som endast lagrar de data som krävs för rapporteringsjobben.

Konventioner för effektiv namngivning av objekt vid utveckling av Qlik Sense-appar.

När det gäller namngivning av objekt i Qlik Sense-appar är det viktigt att följa vissa konventioner för att säkerställa tydlighet, konsekvens och möjlighet att underhålla objekten. Objektnamn är diagrammet och tabelltaggar som visas i din rapportmall. Här är några rekommendationer för namngivning av objekt som tabeller, diagram och andra element i Qlik Sense:

• Använd ett unikt namn för varje objekt. Undvik duplicering som kan leda till otydlighet och till att du lägger till fel objekt.

• Använd tydliga och beskrivande namn. Välj namn som beskriver objektets ändamål och innehåll på ett korrekt sätt. Undvik tvetydiga eller generiska namn som kan göra användare osäkra.

• Var koncis men informativ. Håll namnen koncisa samtidigt som du tillhandahåller tillräckligt mycket information för att förmedla objektets funktion eller data. Långa och krångliga namn kan vara besvärlig att arbeta med.

• Använd konsekventa namnkonventioner. Ta fram och följ en konsekvent namnkonvention för alla objekt i din app. Det bidrar till att skapa en logisk struktur och gör det enklare att söka efter, identifiera och hantera objekt.

• Undvik att använda specialtecken. Använd alfanumeriska tecken och understreck i objektnamn. Specialtecken kan leda till problem med skript och uttryck.

• Använda kamelnotation eller understreck i stället för mellanslag: använd antingen kamelnotation (myTable) eller understreck (my_table) för att separera ord i objektnamn. Det ger bättre läsbarhet och gör namnen lättare att förstå.

• Undvik att använda reserverade nyckelord. Qlik Sense har reserverade nyckelord som inte ska användas som objektnamn. De här nyckelorden används i uttryck, skript eller Qlik Sense-miljön. Exempel på detta är "if", "and" eller "load" och så vidare.

• Använd meningsfulla och intuitiva namn för dimensioner och mått. När du skapar dimensioner och mått i diagram bör du använda namn som tydligt beskriver de underliggande data eller beräkningar som de representerar. Det leder till bättre förståelse och samarbete mellan utvecklare och slutanvändare.

• Regler för namngivning av dokument Skapa dokumentation som beskriver namnkonventionerna som används i dina Qlik Sense-appar. Det hjälper nya utvecklare att förstå namnkonventionerna och säkerställa konsekvens när flera utvecklare arbetar med samma app.

• Regelbunden granskning och uppdatering av objektnamn. Allt eftersom din app utvecklas eller kraven ändras bör du regelbundet granska och uppdatera objektnamnen för att säkerställa att de stämmer överens med appens aktuella struktur och funktion.