Schemalägga rapporter med prenumerationer

Med prenumerationsrapporter kan du schemalägga återkommande e-postmeddelanden som innehåller en PDF med önskade ark eller diagram. Du kan tillämpa önskade filter och få en PDF-rapport med de senaste uppgifterna till din inkorg vid schemalagda tidpunkter. Till exempel kan du få information om hur många ordrar som har lagts under natten i ett e-postmeddelande varje morgon. Prenumerationer som du äger kan du redigera när som helst.

För prenumerationer gäller samma åtkomstregler som för appar, data och utrymmen. Ägares och mottagares åtkomst begränsas enligt Section Access, behörigheter och användarallokeringar.

Ett e-postmeddelande med en prenumerationsrapport innehåller:

• En PDF av visualiseringen som användaren prenumererar på eller arken som en bifogad fil. Upplösningen på PDF blir 300 DPI.

• En bild av visualiseringen. Om du prenumererar på ett eller flera ark får du ingen bild.

• En länk till appen, där du kan se den ursprungliga analyspunkten. Om prenumerationen omfattar fler än ett ark öppnas det första arket i listan.

• En länk till sidan där du hanterar prenumerationen.

Ett e-postmeddelande med en prenumerationsrapport med bifogad bild och PDF.

Användning

Prenumerationer genereras baserat på det schema som du ställer in. Du bör skapa en prenumeration om:

• Du vill ha regelbundna uppdateringar för ett diagram eller upp till tio ark.

• Du inte behöver konfigurera något så matematiskt komplext som en avisering.

• Du vill exportera upp till tio ark eller ett diagram enligt ett fördefinierat tidsschema.

• Dina mottagare har åtkomst till Qlik Sense.

Andra sätt att dela datainsikter

Om du vill få meddelanden när vissa villkor är uppfyllda i dina data, går du till Övervaka data med aviseringar. Aviseringar utvärderas utifrån dataladdningar och skickas utifrån databaserade undantag. Aviseringar kan också utlösas enligt ett schema, men du måste ändå skapa ett villkor eller mål där aviseringen ska sparas. Du kan lägga till Qlik-användare i en avisering.

Om du vill generera anpassningsbara rapporter baserat på en hel app och skicka dem till mottagare utanför din Qlik Sense-miljö kan du se Automatiserade rapporter med Qlik Reporting Service.

Förutsättningar

Följande förutsättningar gäller för prenumerationer:

• Prenumerationer måste aktiveras av en Qlik Sense-admin. Mer information finns i Hantera rapportprenumerationer.
  • Du måste ha en giltig e-postadress konfigurerad i Qlik Sense.

• Du måste ha visa-behörighet för appen där du skapar prenumerationen.

Anteckning om information Om en app tas bort bevaras prenumerationer som är relaterade till den. De kommer dock inte att genereras.

Appinställningar som sparas i prenumerationer

När du skapar en prenumeration sparas följande inställningar:

• Urval

• Visualiseringsegenskaper: layout, färger, teckenförklaring, etiketter m.m. Mer information om dessa egenskaper finns i Visuell utforskning.

• JavaScript inställningar: språk, teman, variabler eller enhetstyper

Enhetstypen kan vara automatisk, pekskärm eller stationär dator. Värdet beror på om pekskärmsläget är aktiverat i din Qlik Sense-app. Om pekskärmsläget är aktiverat är enhetstypen satt till pekskärm. Annars är den automatisk eller stationär dator.

De här inställningarna tillämpas varje gång en rapport genereras. Exempel: du skapar en prenumeration i en app som använder Tema 1. Appen byter sedan till Tema 2. Prenumerationsrapporten fortsätter att använda Tema 1.

Skapa en prenumeration

Du kan skapa en prenumeration som baseras på en visualisering eller ett ark. När du skapar en prenumeration blir du dess ägare. Om du äger en prenumeration kan du lägga till mottagare till den. Mer information finns här Dela en prenumeration. Om du skapar en prenumeration baserat på ett ark kan du lägga till upp till tio ark i prenumerationen.

1. Öppna arket i analysläge. Gör ett av följande:

• Högerklicka på en visualisering och välj Prenumerera.

• I det övre fältet klickar du på Navigering och väljer Prenumerera på ark.

2. E-post

Ange en titel för prenumerationen. Den används som ämne för e-postmeddelandet.

Du kan också ange en beskrivning. Den visas i meddelandetexten i e-postmeddelandet. Det här delavsnittet kan användas för att skilja på prenumerationer som liknar varandra.

Exempel: Veckoförsäljning, östkusten och Veckoförsäljning, västkusten.

3. Ark

Om du baserade prenumerationen på ett ark kan du lägga till fler ark i prenumerationen. Maximalt antal ark är 10.

Du kan sortera arken för att styra i vilken ordning de visas i e-postmeddelandet.

4. Skicka e-post

Välj hur ofta en rapport ska genereras för prenumerationen. Tidpunkten du väljer anger när rapportgenereringen kommer att starta, inte när rapporten tas emot:

• Dagligen: välj vilket klockslag rapporten ska genereras varje dag.

• Veckovis: välj vilka veckodagar rapporten ska skickas. Du kan välja hur många dagar du vill.

• Månadsvis: välj vilka dagar i månaden rapporten ska skickas. Du kan välja hur många dagar du vill.

5. Time

Välj hur dags prenumerationen ska skicka rapporten.

Detta är tidpunkten rapporten läggs till i genereringskön. Det är inte den tid du får rapporten. Läs mer om tider vid rapportgenerering i Rapportmejl kommer inte enligt tidsschemat.

6. Aktivera Lägg till användare i prenumeration om du vill lägga till mottagare för prenumerationen.

7. Klicka på Prenumerera.

Dela en prenumeration

Du kan lägga till mottagare för en prenumeration om:

• Du äger prenumerationen.

• Arken är offentliga.

• Mottagaren har åtkomst till appen. Mottagare som inte har åtkomst läggs till i prenumerationen men kommer inte att få några rapporter. När de får behörighet för åtkomst till appen kan du redigera prenumerationen och lägga till dem.

Mottagarna får inte något meddelande när de läggs till eller tas bort från en prenumeration.

Hantera dina prenumerationer

Välj Prenumerationer i profilmenyn i hubben om du vill hantera prenumerationer.

Klicka på en prenumeration om du vill se fler detaljer. åtgärd-menyn till höger om varje prenumeration innehåller flera åtgärder.

Om du får en prenumeration, men inte äger den, har du följande alternativ:

• Detaljer: Visa information om prenumerationen, som när den senast skickades, schemaläggning och när den skapades. Du kan också visa en lista över alla ark som ingår i prenumerationen och öppna dem i appen.

• Visa i appen: Öppna arket eller diagrammet i appen. Om prenumerationen omfattar fler än ett ark öppnas det första arket i listan.

• Avbryt prenumeration: Tar bort dig själv från en prenumeration.

Om du är prenumerationsägare har du följande alternativ:

• Detaljer: Visa information om prenumerationen, som när den senast skickades, schemaläggning och när den skapades. Här kan ägare även redigera, skicka, aktivera/inaktivera eller ta bort prenumerationen.
  • Mottagare: Visa och redigera listan över mottagare.

• Redigera: Ändra prenumerationens detaljer eller schema.

• Skicka nu: Skicka rapporten omedelbart.

• Visa i appen: Öppna arket eller diagrammet i appen. Om prenumerationen omfattar fler än ett ark öppnas det första arket i listan.

• Aktivera/Inaktivera: Slå av och på schemalagda e-postmeddelanden. Du kan fortfarande skicka en rapport med Skicka nu.

• Ta bort: Ta bort prenumerationen. Detta går inte att ångra.

Begränsningar

• Du kan skapa högst 100 prenumerationer.

• Du kan inkludera upp till 10 ark.

• En prenumeration kan ha högst 20 mottagare.

• Efter tre misslyckade försök att generera en prenumeration inaktiveras den.

• Om det inte går att exportera ett eller flera ark i prenumerationen går det inte att generera en rapport. Möjliga orsaker:

• Mottagaren har inte åtkomst till alla ark i prenumerationen.

• Ett ark har tagits bort.

• Du kan inte prenumerera på:

Tänk på följande begränsningar som gäller för prenumerationer på appinnehåll. Begränsningarna kontrolleras när du klickar på Prenumerera. Om du överskrider några begränsningar visas ett felmeddelande.

• Maximalt antal fält i urvalen: 125

• Maximalt antal fältvärden i urvalen: 150 000 totala fältvärden i ett eller flera fält

• Maximalt antal parallella tillstånd: 125

• Maximalt antal patchar: 100

• Maximalt antal variabler: 1 100

• Maximal bildstorlek: 4 000 x 4 000 pixlar

• Minsta bildstorlek: 5 x 5 pixlar för diagram och 20 x 20 pixlar för ark

Felsökning

Rapportmejl kommer inte enligt tidsschemat

En rapportprenumeration är programmerad att starta vid ett visst klockslag, men levereras inte till din inkorg förrän flera timmar senare.

Möjlig orsak

Det klockslag som väljs i prenumerationen är det klockslag rapportgenereringen startar, inte när rapporten levereras till din inkorg. Hur lång tid det tar att generera en rapport beror på flera olika faktorer. Viktigast:

• Antal aktiva Qlik Sense-användare

• Antal aktiva eller köande processer: aviseringar, dataladdningar, prenumerationer

Föreslagen åtgärd

Konfigurera din prenumeration så att den körs under perioder med låg belastning. Om du och dina mottagare börjar jobba kl. 9.00 kan du sätta prenumerationskörningen till kl. 6.00.