Schemalägga rapporter med prenumerationer

PÅ DEN HÄR SIDAN

Schemalägga rapporter med prenumerationer

Med prenumerationer kan du schemalägga återkommande e-postmeddelanden med ögonblicksbilder av visualiseringar eller ark. Data som visas i prenumerationens e-postmeddelanden är samma som i appen när rapporten genererades.

För prenumerationer gäller samma åtkomstregler som för appar, data och utrymmen.

Ett e-postmeddelande med en prenumerationsrapport innehåller:

• En PDF av visualiseringen eller arket som en bifogad fil.

• En bild av visualiseringen. Om du prenumererar på ett ark får du ingen bild.

• En länk till appen.

• En länk till sidan där du hanterar prenumerationen.

A subscription report email with image and PDF attachment

Förutsättningar

Följande förutsättningar gäller för prenumerationer:

• Prenumerationer måste aktiveras av en Qlik Sense-admin. Mer information finns i Hantera rapportprenumerationer.
  • Du måste ha en giltig e-postadress konfigurerad i Qlik Sense.

• Du måste ha visa-behörighet för appen där du skapar prenumerationen.

Observera: Om en app tas bort bevaras prenumerationer som är relaterade till den. De kommer dock inte att genereras.

Skapa en prenumeration

Du kan skapa en prenumeration som baseras på en visualisering eller ett ark.

Observera: När du skapar en prenumeration sparas alla urval och teman. Dessa används varje gång prenumerationen genereras.
  1. Öppna arket i analysläge. Gör ett av följande:

• Högerklicka på en visualisering och välj Prenumerera.

• I det övre fältet klickar du på Navigation och väljer Prenumerera på ark.

2. Ange en titel för prenumerationen. Den används som ämne för e-postmeddelandet.

3. Välj hur ofta prenumerationen ska genereras:

• Veckovis: välj vilka veckodagar rapporten ska skickas. Du kan välja hur många dagar du vill.

• Månadsvis: välj vilka dagar i månaden rapporten ska skickas. Du kan välja hur många dagar du vill.

4. Välj hur dags prenumerationen ska skickas.

Detta är tidpunkten rapporten läggs till i genereringskön. Det är inte den tid du får rapporten.

5. Klicka på Prenumerera.

Subscription creation dialogue box.

Hantera dina prenumerationer

Välj Prenumerationer i profilmenyn i hubben om du vill hantera prenumerationer.

Klicka på en prenumeration om du vill se fler detaljer. I action-menyn till höger om varje prenumeration kan du välja följande åtgärder:

• Detaljer: Visa information om prenumerationen, som när den senast skickades, schemaläggning och när den skapades.

• Visa i appen: Öppna arket eller diagrammet i appen.

• Skicka nu: Skicka rapporten omedelbart.

• Aktivera/Inaktivera: Slå av och på schemalagda e-postmeddelanden. Du kan fortfarande skicka en rapport med Skicka nu.

• Ta bort: Ta bort prenumerationen. Detta går inte att ångra.

Begränsningar

• Du kan skapa högst 100 prenumerationer.

• Du kan inte prenumerera på:

• Filterrutor

• Behållarobjekt. Du kan prenumerera på objekt inuti en behållare.

• Åtgärdsknappar och komplement från tredje part
    • Visualiseringskomplement (anpassade objekt)
    • Objekt med dynamisk vy
  • Arkrubriker med bakgrundsfärger eller bilder visas inte om du använder ett anpassat tema.
  • I utökade ark och ark med anpassad storlek kan PDF:er visas med lägre kvalitet om arket är för stort för att visas tydligt på en enstaka PDF-sida.