Hantera tillgänglighet för rapporter, prenumerationer och delning

Tabellrapporter, prenumerationer och diagramdelning är aktiverade för användare i klientorganisationen som standard. En huvudadministratör kan slå på och av de här funktionerna i Hanteringskonsol.

Aktiveringen/inaktiveringen är tillgänglig under Delning och rapporter i avsnittet Inställningar.

Aktivera delning av diagram

När funktionen för att dela diagram aktiveras i Hanteringskonsol kan användare dela ett diagram genom att högerklicka på det och välja Dela. När denna funktion är avstängd visas inte alternativet för appanvändare.

1. Öppna avsnittet Inställningar i Hanteringskonsol och navigera till Delning och rapporter.

2. Aktivera/inaktivera Delning av diagram via e-post.

Aktivera/inaktivera möjlighet att prenumerera

Användare kan prenumerera på ett diagram eller ark i en Qlik Sense-app och konfigurera utdata som ska skickas till en eller flera deltagare via e-post. Du kan inaktivera den här funktionen i Hanteringskonsol.

1. Öppna avsnittet Inställningar i Hanteringskonsol och navigera till Delning och rapporter.

2. Aktivera/inaktivera Prenumerationer - diagram och ark.

Aktivera/inaktivera tabellrapporter

Styr huruvida användare kan visa och använda avsnittet Rapporter i fliken Förbered på en Qlik Sense-app. Rapporttillgångarna (uppgifter, mallar, filter och distributionsinställningar) kommer inte att tas bort om du stänger av funktionen De kommer inte längre att visas. Om funktionen aktiveras blir tillgångarna synliga och kan användas igen.

1. Öppna avsnittet Inställningar i Hanteringskonsol och navigera till Delning och rapporter.

2. Aktivera/inaktivera RapporterMicrosoft Excel.