Välj och ladda data från en Qlik AutoML-koppling

När du har skapat en koppling kan du välja data och ladda dem i en Qlik Sense app eller ett skript. Du laddar data i Skriptredigeraren eller Skriptredigeraren.

Innan det går att använda kopplingen kräver appen minst en källdatatabell med en unik identifierare och indatafält som innehåller innehållet som ska skickas till modellerna för maskininlärningsproblem och -uppgifter. Notera tabell- och fältnamnen, du kommer att behöva dessa i urvalsdialogrutan som följer.

1. Öppna Skriptredigeraren eller Skriptredigeraren.

2. I panelen Datakällor till höger på sidan navigerar du till den sparade anslutningen och klickar på Välj data. Det öppnar guiden Välj data.

3. Ange en Resident tabell som du vill skicka till slutpunkter för maskininlärning.

Den residenta tabellen ska ha namnet på den residenta tabellen med källdata som du har laddat i din app. Du hittar namnet på den residenta tabellen i Datamodellvyn.

4. Den tillgängliga returtabellen kommer att visas automatiskt under Tabeller.

Returtabellens namn är det som har konfigurerats i kopplingen.

• Välj Ladda alla fält dynamiskt om du vill ladda alla fält som returnerats från modellen till din app och har skapat Qlik AutoML-kopplingen med konfigurationen att Ladda alla tillgängliga fält.

• Välj kolumnnamnen som ska laddas i appen om kopplingen skapades utan Ladda alla tillgängliga fält.

5. Ett skript genereras automatiskt baserat på urvalen.

Klicka på Infoga skript.

6. Det nya skriptet kommer att visas i textredigeraren men behöver redigeras mer.

Slutför skriptet genom att ange fälten i den ordning som slutpunkten förväntar sig. Alla fält måste vara tillgängliga i den residenta tabellen.

7. Ladda appen igen.

När en app laddas om kommer den först att förvänta sig att ladda källdata som en resident tabell och använda denna som indata till begäran som gjorts till Qlik AutoML-slutpunkter.