Skapa en Qlik AutoML-koppling

Qlik AutoML-kopplingar skapas i Skriptredigeraren, Skriptredigeraren eller i hubben.

När du har skapat en koppling kan du välja data från tillgängliga tabeller och skicka till Qlik AutoML för beräkningar och sedan läsa in dessa data i din app. Den här kopplingen kan inte enbart användas i dina datainläsningsskript utan även i diagramuttryck för att anropa modellslutpunkter och göra diagramuttrycksberäkningar i realtid.

Anteckning om informationFör att driftsättning ska visas i ML-driftsättning-listrutan måste du välja att Aktivera API-åtkomst i realtid i Skapa ML-driftsättning-doalogen när du skapar driftsättning.

Inställningar som kan konfigureras

Följande inställningar kan konfigureras i kopplingsdialogen:

Inställningar som kan konfigureras i kopplingsdialogen
Fält Beskrivning
Koppling
  • ML-driftsättning: Den ML-driftsatta modellen som kommer att användas för att skapa prognoser.

Anteckning om informationDen här listrutan kan visa upp till 100 driftsättningar.
Svarstabell
  • Namn på den returnerade tabellen: Namn på den returnerade tabellen från den driftsatta maskininlärningsmodellen.

• Inkludera SHAP: Om denna markeras kommer SHAP-värden att inkluderas i svaret.

• Inkludera datauppsättning för tillämpning: Om denna markeras kommer källdata att inkluderas i svaret.

• Inkludera fel: Om denna markeras kommer svaret inkludera en kolumn med orsaken till att prognosen inte har skapat.

Association
  • Associationsfält: Namnet på fältet i källdatatabellen innehåller en unik identifierare som ska användas som index i svarsdata. Kolumnen inkluderas med sitt ursprungliga namn och värden. Detta är avsett för att låta användare sammanfoga resultat med källdata. Det kan vara alla fält med ett unikt ID, antingen från källdata eller som en del av tabellens laddningsprocess.

Namn Namnet på kopplingen. Standardnamnet kommer att användas om du inte anger ett namn.

Skapa en ny koppling

1. Använd kopplingen viaSkriptredigeraren eller Skriptredigeraren.

Klicka på Skapa ny koppling och välj Qlik AutoML-kopplingen från listan.

2. Fyll i kopplingsdialogfälten.

3. Klicka på Skapa.

Din koppling listas nu under Datakopplingar i Skriptredigeraren eller Skriptredigeraren.