Een Qlik AutoML-verbinding maken

Qlik AutoML-verbindingen worden gemaakt in de Editor voor laden van gegevens, de Scripteditor of in de hub.

Zodra u een verbinding hebt gemaakt, kunt u gegevens selecteren in de beschikbare tabellen om naar Qlik AutoML te sturen voor berekeningen en kunt u de resultaten vervolgens uploaden in uw app. Deze verbinding kan niet alleen worden gebruikt in uw load-script voor gegevens, maar ook in diagramuitdrukkingen om modeleindpunten aan te roepen en realtime diagramuitdrukkingsberekeningen te maken.

InformatieAls u wilt dat een implementatie wordt weergegeven in de vervolgkeuzelijst van ML-implementatie, moet u Realtime API-toegang selecteren in het dialoogvenster ML-implementatie maken wanneer u de implementatie maakt.

Configureerbare instellingen

De volgende instellingen kunnen worden geconfigureerd in het dialoogvenster voor verbindingen:

Configureerbare instellingen in het dialoogvenster voor verbindingen
Veld Beschrijving
Verbinding
  • ML-implementatie: Het geïmplementeerde ML-model dat wordt geïmplementeerd om voorspellingen te produceren.

InformatieDe vervolgkeuzelijst kan maximaal 100 implementaties weergeven.
Responstabel
  • Naam van geretourneerde tabel: Naam van de geretourneerde tabel van het geïmplementeerde machine learning-model.

• SHAP opnemen: Indien ingeschakeld, worden de SHAP-waarden opgenomen in het antwoord.

• Gegevensverzameling toepassen opnemen: Indien ingeschakeld, worden de brongegevens opgenomen in het antwoord.

• Fouten opnemen: Indien ingeschakeld, bevat het antwoord een kolom met de reden waarom de voorspelling niet is geproduceerd.

Associatie
  • Associatieveld: De naam van het veld in de brongegevenstabel bevat een unieke id die kan worden gebruikt als index in de antwoordgegevens. De kolom wordt opgenomen met de originele naam en waarden. Hierdoor kan de gebruiker resultaten samenvoegen met de brongegevens. Dit kan elk veld met een unieke ID zijn, zowel van de brongegevens of als deel van het tabelload-proces.

Naam De naam van de verbinding. Als u geen naam opgeeft, wordt de standaardnaam gebruikt.

Een nieuw verbinding maken

1. Open de connector via de Editor voor laden van gegevens of de Scripteditor.

Klik op Nieuwe verbinding maken en selecteer de Qlik AutoML-connector in de lijst.

2. Vul de velden van dialoogvenster voor verbindingen in.

3. Klik op Maken.

Uw verbinding wordt nu weergegeven onder Gegevensverbindingen in Editor voor laden van gegevens of in Scripteditor.