Azure OpenAI‑analysebron

Gebruik de Azure OpenAI-analyseconnector om te communiceren met Microsoft's Azure OpenAI‑service, die beschikbaar is binnen de Cognitive Services van Azure. Met deze connector kunt u uw Qlik Sense-apps uitbreiden met context en analyses van generatieve AI-modellen, zoals de modellen die ChatGPT aansturen.

Met de Azure OpenAI-analyseconnector kunt u gegevens verzenden van het gegevensmodel van uw app naar de Azure OpenAI‑service. U kunt vanuit de hub of in een app verbinding maken met deze analyse-bron.

Wat is de Azure OpenAI-service?

ML-eindpunten inschakelen in Qlik Cloud

U moet machine learning-eindpunten inschakelen in de Beheerconsole om deze connector te kunnen gebruiken. U vindt de schakelaar onder Functiebeheer in de sectie Instellingen. Gebruik de wisselknop.

Ga voor meer informatie naar Analytische verbindingen inschakelen voor machine learning-eindpunten..

Beperkingen

• De API's die via deze connector worden toegepast dwingen een eindpuntquotum en frequentielimiet af, die beide onderhevig zijn aan de afzonderlijke voorwaarden van uw Microsoft Azure-services.

• Het gebruik van de Azure OpenAI‑analyseconnector is van invloed op en beperkt de prestaties van Qlik Sense bij het laden en van de reactiesnelheid van diagrammen. De mate waarin de prestaties worden beïnvloed is afhankelijk van uw gebruiksscenario.

• De verschillende configuraties van deze connector verzenden gegevens naar de eindpuntservice op basis van de volgende beperkingen:

• OpenAI Completions API - Rijen: Aanvraaglimiet van 25 rijen per aanvraag, met een maximum batchgrootte van 20 rijen die per keer verstuurd kunnen worden.

• OpenAI Chat Completions API - Rijen: Aanvraaglimiet van 25 rijen per aanvraag, met een maximum batchgrootte van 1 rij die per keer verstuurd kan worden.

• In een scenario waarbij een applicatie regelmatig opnieuw wordt geladen, is het handig om de prognoses met behulp van een QVD-bestand op te slaan in cache en alleen de nieuwe rijen naar het prognose-eindpunt te sturen. Dit verbetert de prestaties van het opnieuw laden van de Qlik Sense-applicatie en beperkt de belasting van het eindpunt.

• Als u een relatieve verbindingsnaam gebruikt en u besluit uw app van een gedeelde ruimte naar een andere gedeelde ruimte te verplaatsen, of als u uw app van een gedeelde ruimte naar uw privéruimte verplaatst, duurt het even voordat de analytische verbinding is bijgewerkt en de nieuwe locatie weerspiegelt.