Clouddatabases direct openen met Direct Query

OP DEZE PAGINA

Clouddatabases direct openen met Direct Query

Gebruik Direct Query om SQL-databases te lezen zonder gegevens in het geheugen te importeren of laden.

Opmerking over Qlik Sense Enterprise SaaS GovernmentGebruikers van Qlik Sense Enterprise SaaS - Government (US) kunnen Direct Query niet gebruiken.

Direct Query geeft de gebruiker meer opties voor de toegang tot gegevens op basis van individuele wensen. Door de gegevens te openen via Direct Query kan de gebruiker de gegevens in de onderliggende gegevensbron houden. Hiermee kunnen gebruikers sneller hun gegevens gebruiken en krijgen ze toegang tot een deel van de flexibiliteit die een Qlik Cloud-app in het geheugen biedt.

Doorgaans wordt aanbevolen dat u uw gegevens wanneer mogelijk in Qlik Cloud importeert. Met Qlik Cloud-apps in het geheugen kunt u de ervaring beter personaliseren en het meeste uit uw gegevens halen. Als u zichzelf in een situatie bevindt waarin u uw doelstellingen niet kunt bereiken door het importeren van gegevens, dan is Direct Query mogelijk de oplossing waarnaar u op zoek bent. Door de gestroomlijnde functionaliteit kunnen Direct Query-apps nieuwe gebruikers helpen bij hun eerste stappen van het maken van volledige functionele en snelle apps in het geheugen.

U wilt Direct Query mogelijk in de volgende gevallen gebruiken:

• Het hanteren van grote gegevensbronnen.

• Het verkennen van nieuwe databases en tabellen.

• U hebt near-realtime gegevens nodig, bijvoorbeeld om te kijken hoeveel bestellingen er in het afgelopen uur zijn binnengekomen.

• Het maken van een prototype van uw dashboard in de initiële fase voor de productie.

• Segmenten van gegevens ophalen in de Qlik Sense-engine door middel van ODAG-apps. Ga voor meer informatie naar Instellingen van een Direct Query-app exporteren naar een sjabloon-app.

Als u een gegevensmodel in Direct Query maakt, kunt het u model het beste zo eenvoudig mogelijk houden. Complexe query's veroorzaken sneller prestatieproblemen.

Voor een zelfstudie over het gebruik van Qlik Sense-apps raadpleegt u Zelfstudie - Beginnen met de basisprincipes.

InformatieDe Direct Query-mogelijkheid in Qlik Cloud is anders dan de Direct Query-opdracht in QlikView. Ga voor meer informatie naar Direct Query.

Ondersteunde mogelijkheden

Direct Query-apps hebben verschillende mogelijkheden in vergelijking tot apps in het geheugen.

Direct Query biedt ondersteuning voor het volgende:

• Typen gegevensverbindingen:

• Snowflake

Schaalfuncties in Snowflake worden ondersteund, raadpleeg Schaalfuncties voor een lijst met ondersteunde functies.

• Emulatie van een gegevensanalyse in het geheugen:

• Een subset van de ingestelde analyse.

• Diagrammen met meerdere tabellen in plaats van arbitraire complexe modellen. Bestaande modelvereisten voor apps in het geheugen blijven van kracht. Koppelingslussen tussen tabellen zijn bijvoorbeeld niet toegestaan.

• Basis aggregatietypen:

• Som

• Aantal

• Min.

• Max.

• Avg

• Only

• Berekeningen voor en na aggregatie op basis van de functie en bewerkingsset die door de onderliggende database wordt geleverd.

• Typen tabelrelaties:

• Inner join

• Volledige outer join

• Iteratieve modellen en dashboard maken

• Visualisatiefuncties:

• Standaarddiagrammen:

• Staafdiagram

• Bulletgrafiek

• Knop

• Combinatiediagram

• Container

• Filtervak

• Meter

• KPI

• Lijndiagram

• Kaart

• Mekko-diagram

• Cirkeldiagram

• Spreidingsplot

• Tabel

• Tekst en afbeelding

• Watervalgrafiek

• Dashboard Bundle:

• Videospeler

• Visualization Bundle:

• Trechter

• Multi-KPI

• Radar

• Sankey-woordwolk

Zie ook