Hugging Face -analysebron

Gebruik de Hugging Face-analyseconnector om te communiceren met Hugging Face en breidt uw Qlik Sense-apps uit met context en analyses van een grote opslagplaats met machinelearningmodellen.

Met de Hugging Face-analyseconnector kunt u gegevens verzenden van gebruikersinvoer in apps of van gegevens die zijn geladen in uw script naar Hugging Face. U kunt vanuit de hub, Scripteditor of in een app verbinding maken met deze analysebron.

Hugging Face

Aan de slag gaan met Hugging Face

U moet eerst de volgende voorbereidende stappen voltooien voordat u deze analyseconnector kunt gebruiken.

Een account maken

Bezoek de officiële website van Hugging Face om een account te registreren. Nadat u het account hebt gemaakt, kunt u API-sleutels genereren en hebt u toegang tot andere functies op het platform.

Een API‑token genereren

U moet een API‑token hebben om uzelf te verifiëren bij een Hugging Face-verbinding. Raadpleeg de website van Hugging Face om te leren hoe u API‑tokens maakt en beheert. U moet dit mogelijk doen via uw accountinstellingen: Access Tokens.

ML-eindpunten inschakelen in Qlik Cloud

U moet machine learning-eindpunten inschakelen in de Beheerconsole om deze connector te kunnen gebruiken. U vindt de schakelaar onder Functiebeheer in de sectie Instellingen.

Ga voor meer informatie naar Analytische verbindingen inschakelen voor machine learning-eindpunten..

Beperkingen

• De verschillende configuraties van deze connector verzenden gegevens naar de eindpuntservice op basis van de volgende beperkingen:

• Feature Extraction: Aanvraaglimiet van 40 rijen per aanvraag, met een maximum batchgrootte van 20 rijen die per keer verstuurd kunnen worden.

• Question Answering: Aanvraaglimiet van 25 rijen per aanvraag, met een maximum batchgrootte van 1 rij die per keer verstuurd kan worden.

• Summarization: Aanvraaglimiet van 40 rijen per aanvraag, met een maximum batchgrootte van 20 rijen die per keer verstuurd kunnen worden.

• Sentence Similarity: Aanvraaglimiet van 10.000 rijen per aanvraag, met een maximum batchgrootte van 1000 rijen die per keer verstuurd kunnen worden.

• Text Classification: Aanvraaglimiet van 40 rijen per aanvraag, met een maximum batchgrootte van 20 rijen die per keer verstuurd kunnen worden.

• Text Generation: Aanvraaglimiet van 40 rijen per aanvraag, met een maximum batchgrootte van 20 rijen die per keer verstuurd kunnen worden.

• Token Classification: Aanvraaglimiet van 40 rijen per aanvraag, met een maximum batchgrootte van 20 rijen die per keer verstuurd kunnen worden.

• Translation: Aanvraaglimiet van 40 rijen per aanvraag, met een maximum batchgrootte van 20 rijen die per keer verstuurd kunnen worden.

• In een scenario waarbij een applicatie regelmatig opnieuw wordt geladen, is het handig om de machine learning-prognoses met behulp van een QVD-bestand op te slaan in cache en alleen de nieuwe rijen naar het eindpunt te sturen. Dit verbetert de prestaties van het opnieuw laden van de Qlik Sense-applicatie en beperkt de belasting van het modeleindpunt.

• De beschikbare resources in de services waarin het model is geïmplementeerd, beïnvloeden en beperken de prestaties bij het opnieuw laden van Qlik Sense en bij diagramresponsiviteit.

• Als u Advanced Analytic verbindingen gebruikt in een diagramuitdrukking, wordt aangeraden om de gegevenstypen van de velden op te geven, omdat het model die moet verwerken in de juiste tekenreeks/numerieke indeling. Een beperking van server side extensions in diagramuitdrukkingen is dat de gegevenstypen niet automatisch worden gedetecteerd zoals in het load-script.

• Als u een relatieve verbindingsnaam gebruikt en u besluit uw app van een gedeelde ruimte naar een andere gedeelde ruimte te verplaatsen, of als u uw app van een gedeelde ruimte naar uw privéruimte verplaatst, duurt het even voordat de analytische verbinding is bijgewerkt en de nieuwe locatie weerspiegelt.