Analysegegevens laden en modelleren

OP DEZE PAGINA

Analysegegevens laden en modelleren

Gegevensbeheer is afhankelijk van de manier waarop gegevens worden opgeslagen en van het niveau van onderhoud dat is vereist. U moet verbinding maken met een gegevensbron voordat u visualisaties in een Qlik Sense-app kunt maken. Gegevensverzamelingen kunnen:

• Eén keer geüpload en nooit gewijzigd zijn.
  • Handmatig zijn gewijzigd met Gegevensbeheer.
  • Zijn vervangen door of vernieuwd met nieuwe wijzigingen.

Gegevensverbindingen in de editor voor het laden van gegevens bieden methoden voor het beheer van gegevensbronnen die u vaak gebruikt, zoals databases, lokale bestanden of externe bestanden. U wilt mogelijk ook gebruik maken van de op analyse gebaseerde aanbevelingen van Insight Advisor voor het koppelen van tabellen en het bouwen van gegevensmodellen of u kunt uw eigen koppelingen en verbindingen maken.

Gegevens laden

Gegevens laden en beheren vanuit de cloudhub

Leer hoe u gegevensbestanden en -verbindingen rechtstreeks in de cloudhub kunt toevoegen.

Gegevens laden en beheren met Gegevensbeheer

Leer hoe u verbinding maakt met gegevens en gegevens kunt toevoegen en beheren met Gegevensbeheer.

Gegevens laden en transformeren met scripts

Leer hoe u verbinding maakt met gegevens en gegevens kunt ophalen vanuit verschillende gegevensbronnen met behulp van load-script voor gegevens.

Gegevensbronnen.

Of uw gegevens nu op locatie of in de cloud zijn opgeslagen, u kunt ze snel in SaaS-edities van Qlik Sense laden.

Scriptsyntaxis en diagramfuncties

Leer hoe u opdrachten en functies in het script gebruikt voor het laden en transformeren van gegevens in uw app.

Zelfstudie

Scriptgebruik voor beginners

In deze zelfstudie leert hoe u gegevens in Qlik Sense kunt laden en manipuleren met behulp van scripts in de editor voor laden van gegevens.

Zelfstudie

Volgende stappen in scriptgebruik

Deze zelfstudie vormt een inleiding tot het maken van geavanceerde scripts. Hieronder valt bijvoorbeeld het transformeren van gegevens met kruistabellen, gegevens opschonen en gegevens maken en laden vanuit Qlik-gegevensbestanden (QVD).

Gegevens modelleren

Het gegevensmodel weergeven en transformeren

Leer hoe u de gegevensstructuur van een app kunt bekijken en transformeren.

Tips voor het gebruik van gegevensmodellen

Bekijk de tips voor het gebruik van gegevensmodellen.

Uw gegevens begrijpen met catalogushulpmiddelen (alleen in het Engels)

Leer hoe u uw data-efficiëntie kunt verbeteren en tegelijkertijd de beveiligings- en compliancestandaarden kunt behouden.

Stapsgewijze handleidingen

Tabellen combineren met behulp van geforceerd aaneenschakelen

Deze stapsgewijze uitleg laat zien hoe u geforceerd aaneenschakelen kunt gebruiken om twee vergelijkbare gegevenstabellen te combineren.

Stapsgewijze handleidingen

Incrementeel gegevens laden met de opdracht STORE

In dit stapsgewijze voorbeeld ziet u hoe u gegevens incrementeel kunt laden door middel van de opdracht Store.

Gegevens beheren

Gegevensbeveiliging beheren met Section Access

Leer hoe u Section Access gebruikt om de beveiliging van een applicatie te beheren.

Big data beheren met On-demand-apps

Leer hoe u big data-bronnen kunt laden en analyseren in Qlik Sense met behulp van on-demand-apps.

Gegevens beheren met dynamische weergaven

Leer hoe u analysebronnen kunt besturen en kunt bepalen wanneer gegevens worden vernieuwd met behulp van dynamische weergaven.

Logische modellen aanpassen voor Insight Advisor

Leer hoe u kunt aanpassen hoe Insight Advisor uw app-gegevens interpreteert wanneer u op basis van zoekopdrachten inzichten genereert.

Zelfstudie

Aanpassen hoe Insight Advisor gegevens interpreteert

In deze zelfstudie leert u hoe u gebruikslogica kunt gebruiken om aan te passen hoe Insight Advisor uw gegevens interpreteert in op zoekopdrachten gebaseerde analyses.