Analysegegevens laden en modelleren

U moet gegevensbronnen toevoegen voordat u werkbladen en visualisaties kunt maken in een Qlik Sense app. Gegevensbronnen kunnen worden toegevoegd in de Qlik Cloud Analyse-hub of in een Qlik Sense-app.

Qlik Cloud Analyse biedt ondersteuning voor gegevensverzamelingen en gegevensverbindingen. Gegevensverzamelingen kunnen het volgende zijn:

• Eén keer geüpload en nooit gewijzigd zijn.
  • Zijn vervangen door of vernieuwd met nieuwe wijzigingen.

Gegevensverbindingen bieden methoden voor de toegang tot gegevensbronnen die u vaak gebruikt, zoals databases, lokale bestanden of externe bestanden.

Nadat uw gegevensbronnen zijn toegevoegd, kunt u de gegevens in een app laden en uw gegevensmodel maken. U kunt ook gebruikmaken van de op analyse gebaseerde aanbevelingen van Inzichtenadviseur voor het koppelen van tabellen en het bouwen van gegevensmodellen of u kunt uw eigen koppelingen en verbindingen maken. U kunt de gegevens van gegevensverzamelingen en gegevensverbindingen beheren en aanpassen nadat ze aan een app zijn toegevoegd.

U kunt ook gegevens laden naar en toevoegen aan scripts. Met scripts kunt u gegevens laden, transformeren en exporteren om ze te gebruiken in analyse-apps. Ga voor meer informatie naar Scripteditor gebruiken.

Gegevens toevoegen aan Qlik Cloud Analyse

Leer hoe u gegevensverzamelingen en verbindingen toevoegt aan gegevensbronnen in de hub en deze vanuit ruimten kunt beheren.

Uw analysegegevens toevoegen en beheren

Gegevens laden

InformatieAls uw brongegevens zich achter een firewall bevinden, kunt u deze met behulp van Qlik Gegevensgateway - Directe toegang veilig openen. Ga voor meer informatie naar Overzicht van Qlik Gegevensgateway - Directe toegang.

Gegevens laden vanuit de gegevenscatalogus

Leer hoe u gegevens in uw app kunt laden vanaf de gegevensverzamelingen waartoe u toegang hebt.

Gegevens laden en beheren met Gegevensbeheer

Leer hoe u verbinding maakt met gegevens en gegevens kunt toevoegen en beheren met Gegevensbeheer.

Gegevens laden en transformeren met scripts

Leer hoe u verbinding maakt met gegevens en gegevens kunt ophalen vanuit verschillende gegevensbronnen met behulp van load-script voor gegevens.

Gezamenlijk load-scripts voor gegevens ontwikkelen in gedeelde ruimten

Leer hoe u samen met andere gebruikers load-scripts voor apps kunt ontwikkelen.

Gegevensbronnen.

Of uw gegevens nu op locatie of in de cloud zijn opgeslagen, u kunt ze snel in SaaS-edities van Qlik Sense laden.

Scriptsyntaxis en diagramfuncties

Leer hoe u opdrachten en functies in het script gebruikt voor het laden en transformeren van gegevens in uw app.

Zelfstudie

Scriptgebruik voor beginners

In deze zelfstudie leert hoe u gegevens in Qlik Sense kunt laden en manipuleren met behulp van scripts in de editor voor laden van gegevens.

Zelfstudie

Volgende stappen in scriptgebruik

Deze zelfstudie vormt een inleiding tot het maken van geavanceerde scripts. Hieronder valt bijvoorbeeld het transformeren van gegevens met kruistabellen, gegevens opschonen en gegevens maken en laden vanuit Qlik-gegevensbestanden (QVD).

Gegevens modelleren

Het gegevensmodel weergeven en transformeren

Leer hoe u de gegevensstructuur van een app kunt bekijken en transformeren.

Tips voor het gebruik van gegevensmodellen

Bekijk de tips voor het gebruik van gegevensmodellen.

Uw gegevens begrijpen met catalogushulpmiddelen

Leer hoe u uw data-efficiëntie kunt verbeteren en tegelijkertijd de beveiligings- en compliancestandaarden kunt behouden.

Stapsgewijze handleidingen

Tabellen combineren met behulp van geforceerd aaneenschakelen

Deze stapsgewijze uitleg laat zien hoe u geforceerd aaneenschakelen kunt gebruiken om twee vergelijkbare gegevenstabellen te combineren.

Stapsgewijze handleidingen

Incrementeel gegevens laden met de opdracht STORE

In dit stapsgewijze voorbeeld ziet u hoe u gegevens incrementeel kunt laden door middel van de opdracht Store.

Gegevens beheren

Gegevensbeveiliging beheren met Section Access

Leer hoe u Section Access gebruikt om de beveiliging van een applicatie te beheren.

Big data beheren met On-demand-apps

Leer hoe u big data-bronnen kunt laden en analyseren in Qlik Sense met behulp van on-demand-apps.

Gegevens beheren met dynamische weergaven

Leer hoe u analysebronnen kunt besturen en kunt bepalen wanneer gegevens worden vernieuwd met behulp van dynamische weergaven.

Logische modellen aanpassen voor Inzichtenadviseur

Leer hoe u kunt aanpassen hoe Inzichtenadviseur uw app-gegevens interpreteert wanneer u op basis van zoekopdrachten inzichten genereert.

Zelfstudie

Aanpassen hoe Inzichtenadviseur gegevens interpreteert

In deze zelfstudie leert u hoe u gebruikslogica kunt gebruiken om aan te passen hoe Inzichtenadviseur uw gegevens interpreteert in op zoekopdrachten gebaseerde analyses.