Gegevens analyseren

Qlik Cloud Analyse biedt toonaangevende moderne analysemogelijkheden voor veel verschillende gebruikers en gebruikscases — van selfservice analyses tot interactieve dashboards en applicaties, conversationele analyses, metagagevenscatalogus en herkomst, mobiele analyses, rapporten en waarschuwingen.

Het zorgt voor een vergroting en uitbreiding van de menselijke intuïtie in combinatie van suggesties op basis van AI (artificial intelligence - kunstmatige intelligentie), geautomatiseerde machine learning, automatiseringen en interacties in natuurlijke taal.

Qlik Cloud Analyse is ontworpen om de menselijke intuïtie en digitale geletterdheid voor gebruikers van alle vaardigheidsniveaus te vergroten. Dit stelt mensen in staat informatie sneller te verkennen en snel betrouwbare inzichten te verkrijgen om problemen te kunnen oplossen – van simpele tot complexe vraagstukken.

• Qlik Cloud Analyse is een samenwerkingsomgeving voor het ontwikkelen en het delen van inhoud. Gedeelde en beheerde ruimten bieden intuïtieve en eenvoudige controle over uw app-inhoud.

• Een gebruikersinterface met eenvoudige ontwerptools die gebruikers van alle niveaus kunnen helpen geavanceerde diagrammen en visualisaties te maken.

• Een volledige conversationele analyse-ervaring van Qlik CloudInzichtenadviseur—gebruikt natuurlijke taalverwerking om de bedoeling van gebruikers te begrijpen en leert met elke interactie om associaties, correlaties en trends binnen uw gegevens te onthullen.

• Qlik Cloud Analyse-metagegevenscatalogus biedt inzicht en weergaven in de gegevensverzamelingen waartoe u toegang hebt. Nadat u hebt vastgesteld welke inhoud het meest geschikt is voor u, kunt u gegevensverzamelingen, tabellen en velden van de catalogus selecteren om direct in uw apps te laden.

• Snelle detectie van uitschieters en afwijkingen in uw gegevens met waarschuwingen.

• Herkomst- en impactanalyse helpen u volledig inzicht te krijgen in de gegevens die door uw gegevenspijplijnen stromen, van bron tot analyse.

• Qlik AutoML biedt zowel machine learning-deskundigen als gegevenswetenschappers een eenvoudige, codevrije ervaring om modellen te genereren, prognoses te doen en bedrijfsscenario's te testen.

Aan de slag

De Qlik Cloud Analyse-hub

De Qlik Cloud Analyse-hub is de plek waar u analyseapps maakt, deelt en bekijkt.

Inzicht krijgen in apps

Apps zijn taakspecifieke toepassingen die u inzicht geven in gegevens en deze analyseren.

Zelfstudies voor Qlik Sense

Maak kennis met de Qlik Cloud Analyse-omgeving en ga aan de slag met het bouwen van apps en visualisaties.

Analyses gebruiken voor het verkennen van gegevens

Gegevens verkennen met behulp van visualisaties

Wanneer u een selectie maakt bij het analyseren van gegevens, worden alle gekoppelde visualisaties direct bijgewerkt om die selectie weer te geven.

Analyses verkennen met Inzichtenadviseur

Leer hoe u Inzichtenadviseur gebruikt om uw eigen analyses te maken en verkennen.

Uw gegevens ontdekken met Associative Insights

Associatieve inzichten onthullen relaties in uw gegevens en markeren interessante gegevens voor verdere verkenning.

Analyses maken en gegevens visualiseren

Werken met apps

Qlik Cloud-apps zijn toepassingen die gemaakt zijn met gegevens en zijn gebouwd voor een specifiek doel. App-gebruikers verkennen de gegevens door middel van de visualisaties die zijn geselecteerd en uitgebreid door app-ontwikkelaars.

Werken met werkbladen

Organiseer gegevensvisualisaties voor uw app-consumenten in werkbladen. Maak een logische stroom door uw ideeën te structureren en het doel van uw app te definiëren.

Zelfstudie - Een analyse-app bouwen

Volg deze zelfstudie om een Qlik Cloud Analytics-app te bouwen door gegevens toe te voegen, diagrammen te maken en een presentatie samen te stellen.

Analysegegevens laden en modelleren

Uw analysegegevens toevoegen en beheren

Voeg gegevensbestanden en verbindingen toe aan uw gegevensbronnen in uw ruimten. U kunt ze vervolgens gebruiken voor het toevoegen van gegevens in apps.

Uw gegevens begrijpen met catalogushulpmiddelen

Qlik Cloud Catalog biedt toegang tot essentiële bedrijfsmetagegevens, profielstatistieken, herkomst, impactanalyse en tools voor filteren en zoeken.

Tips voor het gebruik van gegevensmodellen

U kunt op een aantal manieren uw gegevens laden in een Qlik Cloud Analyse-app. De methode die u gebruikt is afhankelijk van de manier waarop de gegevens zijn gestructureerd en het gegevensmodel dat u wilt bereiken.

Machine learning met Qlik AutoML

Introductie van geautomatiseerde machine learning

De eenvoudige, codevrije interface van Qlik AutoML helpt u machine learning-experimenten te maken om modellen te genereren en prognoses te maken

Meer informatie over machine learning

Lees meer over het gebruiken van wiskundige algoritmes om patronen in gegevens te herkennen en vervolgens deze patronen te gebruiken om prognoses te maken.

Zelfstudie – Voorspellingsgegevens genereren en visualiseren

Doe mee met een voorbeeldworkflow met modeltraining en -implementatie, het genereren van voorspellingen en het gebruik van gegevens in gegevensmodellen en het bouwen van apps.

Samenwerken met andere gebruikers

Inzichten vastleggen en delen met behulp van opmerkingen

Maak opmerkingen met snapshots van gegevens om een persoonlijk verhaal vast te leggen, en om met anderen samen te werken.

Werken in ruimten

Leer hoe u ruimten gebruikt om samen te werken met andere gebruikers en om toegang tot inhoud te beheren.

Toegang verlenen tot werkbladen, bladwijzers en presentaties

Leer hoe u inhoud in een app beschikbaar maakt voor andere gebruikers.

Qlik Sense Mobile SaaS

Qlik Sense Mobile SaaS

Gebruik de Qlik Sense Mobile SaaS-app voor het openen en gebruiken van analyse-apps.