Inleiding tot Qlik Sense-apps

OP DEZE PAGINA

Inleiding tot Qlik Sense-apps

Apps zijn taakspecifieke, voor een enkel doel ontwikkelde applicaties. Apps bevatten gegevens uit gegevensbronnen die vervolgens worden gevisualiseerd.

Apps zijn bedoeld om gegevens beter te kunnen begrijpen. Gegevensbronnen kunnen aan ruimten worden toegevoegd. Ze worden vanuit een app toegevoegd of aangemaakt in de cloudhub. De gegevens ervan worden vervolgens in de app geladen. Gerelateerde gegevenstabellen worden aan elkaar gekoppeld. Door middel van het gegevensmodel worden visualisaties toegevoegd aan werkbladen in de app, zodat de gegevens kunnen worden geïnterpreteerd. Visualisaties zijn grafieken, tabellen en soortgelijke gegevenselementen. Leden met toegang tot de app kunnen selecties maken in de visualisaties, zodat ze gegevens kunnen analyseren voor nieuwe inzichten en ontdekkingen.

Apps in de cloudhub kunnen Qlik Sense- of QlikView-apps zijn.

Qlik Sense-apps

Qlik Sense-apps in de cloudhub worden in de cloudhub Qlik Sense gemaakt of vanuit een Qlik Sense Enterprise on Windows-implementatie gedistribueerd.

Apps worden gemaakt in de cloudhub Qlik Sense. Apps gemaakt in andere Qlik Sense-implementaties kunnen ook naar de cloudhub Qlik Sense worden geüpload. Apps in de cloudhub kunnen worden bewerkt en aangepast. Zie Apps maken voor meer informatie over het maken en beheren van apps in de cloudhub.

Als u toegang hebt tot een app, kunt u de werkbladen en verhalen van de app verkennen. Zie Analyses voor zakelijke gebruikers voor meer informatie over het verkennen van een app.

Apps kunnen worden gedeeld met andere leden van de cloudhub. Apps kunnen worden toegevoegd aan gedeelde ruimten voor gezamenlijke ontwikkeling. Apps met vertrouwelijke gegevens kunnen worden gepubliceerd in beheerde ruimten, zodat alleen specifieke gebruikers de gegevens kunnen bekijken. Zie -appinhoud delen en downloaden voor meer informatie over samenwerking met andere leden van de cloudhub.

Afhankelijk van uw machtigingen voor de app en de ruimte waarin de app is opgeslagen, kunt u ook privéwerkbladen en -verhalen toevoegen en met andere gebruikers delen. Zie Toegang verlenen tot werkbladen, bladwijzers en presentaties voor meer informatie over openbare inhoud.

Apps kunnen vanuit Qlik Sense Enterprise on Windows aan de cloudhub worden toegevoegd. Deze apps zijn veel beperkter in hun cloudhubmogelijkheden dan apps die in de cloudhub zelf worden gemaakt. Ga voor meer informatie naar Apps gepubliceerd naar Qlik Sense Enterprise SaaS vanuit Qlik Sense Enterprise on Windows.

QlikView-apps

Cloudhubleden met toegang tot QlikView kunnen ook hun QlikView-apps toevoegen aan de cloudhub. QlikView-apps dienen hetzelde doel als Qlik Sense-apps, maar beschikken over een andere interface. QlikView-apps kunnen naar de cloudhub worden geüpload of ze kunnen vanuit QlikView AccessPoint worden gedistribueerd.

QlikView-apps kunnen alleen worden weergegeven. Gebruikers kunnen de visualisaties in de app bekijken, maar kunnen de app niet bewerken of eigen werkbladen toevoegen. QlikView-apps kunnen met andere gebruikers worden gedeeld en aan ruimten worden toegevoegd. QlikView-apps zijn beperkter in hun mogelijkheden dan Qlik Sense-apps. Zie QlikView-apps in Qlik Sense voor meer informatie over wat QlikView-apps kunnen doen in de cloudhub.

Zie QlikView voor meer informatie over QlikView-apps en hoe u ze kunt maken of verkennen.