Qlik Sense beheren

Qlik Sense-beheerders zijn verantwoordelijk voor het implementeren, configureren en beheren van het Qlik Sense-abonnement en de -omgeving. De omgeving van Qlik Sense SaaS biedt gecentraliseerd beheer om de acceptatie door gebruikers, de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van het systeem te garanderen.

Qlik Sense biedt ondersteuning voor drie typen beheerders:

• Eigenaar van het serviceaccount (SAO) – verantwoordelijk voor het beheren en configureren van het Qlik Sense SaaS-abonnement (of proefabonnement). De SAO wordt beschouwd als de algemene beheerder of hoofdbeheerder. U kunt de eigenaar van het serviceaccount wijzigen door contact op te nemen met Qlik. De eigenaar van het serviceaccount is de oorspronkelijke tenantbeheerder.
  • Tenantbeheerder – verantwoordelijk voor het beheren van de Qlik Sense-omgeving van de organisatie. Denk aan gebruikersbeheer, systeemuitbreidingen en systeemaanpassingen. Met de rol van tenantbeheerder heeft de gebruiker volledige toegang tot de Management Console. Er is altijd minimaal één tenantbeheerder vereist.
  • Analysebeheerder – beheerdersrol die is beperkt tot het beheer van de gebruikersbronnen van de Analytics-service. Gebruikersbronnen worden beheerd in de Management Console. Deze rol kan organisaties helpen om het beheer van hun systeem te verbeteren door de mogelijkheden van een beheerder te beperken (in plaats van het toewijzen van volledige beheerdersbevoegdheden). Zo is een analysebeheerder niet in staat om gebruikers of de systeembeveiliging te beheren. Er geldt geen minimum voor het aantal analysebeheerders.

Het Qlik Sense SaaS-abonnement beheren

In deze sectie wordt uitgelegd hoe u uw SaaS-abonnement beheert met behulp van My Qlik portal.

Systeembeheer

In deze sectie wordt het beheer van het SaaS-systeem beschreven.

Gebruikersbeheer

In deze sectie wordt het beheer van gebruikers uitgelegd.

Identiteitsproviders beheren

In deze sectie wordt het instellen en beheren van uw identiteitsprovider uitgelegd.

Systeembeveiliging

In deze sectie wordt het beheer van de systeembeveiliging beschreven.

Beveiliging en beheer van gegevens

In deze sectie wordt het beheer van gegevensbeveiliging en -bestuur in Qlik Sense beschreven.