Routes

Routes berekent routes, inclusief lengte en duur, tussen twee locaties in een gegevensverzameling.

Voorbeeld van Routes

Een kaart die de routes tussen punten weergeeft.

Routes ondersteunt de volgende transportmodi:

• Vogel: Genereert bogen tussen oorsprongen en bestemmingen.

• Auto: Maakt routes via het wegennet met beperkingen voor auto's. Alleen ondersteund voor gegevensverzamelingen met punten.

• Fiets: Maakt routes via het wegennet met beperkingen voor fietsen. Alleen ondersteund voor gegevensverzamelingen met punten.

• Voetganger: Maakt routes via het wegennet met beperkingen voor voetgangers. Alleen ondersteund voor gegevensverzamelingen met punten.

• Vrachtwagen: Maakt routes via het wegennet met beperkingen voor vrachtwagens. Alleen ondersteund voor gegevensverzamelingen met punten.

Routes retourneert de volgende velden:

• <sleutelveld gegevensverzameling>: Het sleutelveld van de opgegeven gegevensverzameling.

• Afstand De routeafstand in meters.

• Duur: De geschatte reistijd van de route in seconden.

• Status:  De geretourneerde status is OK of Mislukt: gevolgd door een foutmelding.

• LowResLine: Een versie van de routelijn met lage resolutie.

• Alle velden behalve het sleutelveld uit de invoergegevensverzameling, met als prefix de naam van de gegevensverzameling.

1. Klik onder Gegevensverbindingen op Gegevens selecteren op uw Qlik GeoOperations-verbinding.

2. Onder Bewerking selecteert u Routes.

3. Onder Criteria selecteert u Snelste route of Kortste route.

4. Onder Transportmodus selecteert u de modus die wordt gebruikt om de route te berekenen.

5. Onder Bestemmingsveld selecteert u de bestemmingen die gebruikt moeten worden voor het berekenen van de routes.

6. Onder Type bestemmingsveld selecteert u het type gegevens in het bestemmingsveld.

7. Als u Benoemd punt hebt geselecteerd voor Type bestemmingsveld, onder Suffix locatie, kunt u desgwenst een suffix toevoegen dat aan de veldwaarden wordt toegevoegd.

Dit is een handige manier om meer informatie op te geven voor servergebaseerde locatieservices, zoals landcode of type. Met het volgende suffix worden bijvoorbeeld alle items opgegeven als steden in Zweden: ,SE:city.

Raadpleeg Locatieservice (alleen in het Engels) voor meer informatie over de te gebruiken syntaxis.

8. Onder Gegevensverzameling 1, selecteert u het type gegevensbron dat moet worden gebruikt in de bewerking en de parameters ervan.

U moet de oorsprong opgeven als het geometrieveld in de gegevensverzameling.

De gegevenstypen en parameters zijn hetzelfde als die in de load-bewerking. Voor meer informatie over de parameters van elk van de gegevensverzamelingen, raadpleegt u:

9. Onder Tabellen selecteert u de tabel die geladen moet worden.

10. Onder Velden selecteert u het veld dat geladen moet worden.

11. Klik op Script invoeren.