Aan de slag met analytische verbindingen

Als u machine learning-verbindingen wilt maken en laden, moet u machine learning-modellen maken en implementeren die REST-gebaseerde API-eindpunten weergeven of toegang heben tot zulke machine learning-modellen van derden.

Er zijn verschillende platformen van derden waar machine learning-modellen kunnen worden gemaakt, getraind en geïmplementeerd, zoals:

• Azure ML

• Amazon SageMaker

Een classificatiemodel met AutoML zonder code trainen in de Azure Machine Learning-studio

Aan de slag met Amazon SageMaker

Analytische verbindingen inschakelen voor machine learning-eindpunten.

Machine learning-eindpunten zijn standaard uitgeschakeld.

Tenantbeheerders kunnen machine learning-eindpunten inschakelen in de Beheerconsole onder Functiebeheer in het venster Instellingen.

Analytische verbindingen en SSE-syntax gebruiken

Analytische verbindingen kunnen gegevens ter berekening verzenden naar extern weergegeven machine learning-eindpunten, waarna de geretourneerde gegevens in een Qlik Sense-app kunnen worden geladen.

Load-scripts voor gegevens en diagramuitdrukkingen zijn twee manieren waarmee analytische verbindingen kunnen worden toegevoegd aan een Qlik Sense-app. Server-side extension (SSE) functies en parameters worden verwerkt in Qlik Sense en dan geconverteerd naar REST-verzoeken die naar machine learning-modellen worden verzonden. SSE-load-scripts en diagramuitbreidingen moeten de SSE-syntax gebruiken. Zie: SSE-syntax.

Load-script voor gegevens

• U kunt een tabel van de SSE-oproep retourneren en gegevens van analytische verbindingen laden met de statement LOAD ... EXTENSION in het load-script voor gegevens van Qlik Sense. U kunt één tabel naar het model verzenden, waarop één gegevenstabel wordt geretourneerd.

• ALs u een SSE-functie gebruikt in het load-script voor gegevens van Qlik Sense (de instructie LOAD ... EXTENSION uitgezonderd), wordt de kardinaliteit behouden en wordt een enkele kolom geretourneerd.

• SSE-functie roept aan vanuit enige andere LOAD-instructies, bijvoorbeeld Load ... From ..., en ondersteunt alleen schaalfunctie- en aggregatiefunctietypen. Dit impliceert dat gegevens die n rijen bevatten, resulteren in n aanroepen naar het model, behalve als u de resulterende gegevens aggregeert in één aanroep.nn

• Gegevenssoorten in analytische verbindingen worden automatisch gedetecteerd. Als de gegevens geen getalswaarden bevatten en ten minste één teksttekenreeks die niet leeg is, wordt het veld als tekstveld beschouwd. In alle andere gevallen wordt het veld als getalsveld beschouwd. U kunt de gegevenssoort afdwingen door een veldnaam op te nemen met String() of Mixed() voor gemengd. Met String() maakt u het veld een tekstveld. Als het veld numeriek is, wordt het tekstgedeelte van de dubbele waarde geëxtraheerd. Er wordt niet geconverteerd. Met Mixed() maakt u het veld een duaal veld.

Diagramuitdrukkingen

• Diagramuitdrukkingen kunnen geen tabel benutten die is geretourneerd door de SSE-functieaanroep. Als u een SSE-functie gebruikt in een diagramuitdrukking, wordt de kardinaliteit behouden en wordt alleen de eerst geretourneerde kolom gebruikt door Qlik Sense.