Help voor QlikView voor ontwikkelaars

Het QlikView-platform biedt een uitgebreide reeks API's en SDK's waarmee u QlikView kunt uitbreiden en aanpassen.

QlikView uitbreiden

QlikView kan op vele verschillende manieren worden uitgebreid. U kunt uw eigen gegevensverbinding maken met de QVX SDK of u kunt objectuitbreidingen maken, oftewel aangepaste visualisaties of gebruikersinterfacecomponenten, op basis van standaard webtechnologieën. Daarnaast kunt u documentuitbreidingen maken waarmee het gedrag van QlikView in het gehele document wordt gewijzigd.

Verder kunt u zelfstandige Windows-toepassingen bouwen met QlikView OCX en kunt u openbare websites bouwen op basis van .NET-besturingselementen met QlikView Workbench.

Aangepaste connectoren bouwen

Het QlikView-platform stelt u in staat aangepaste gegevensbronnen te integreren door gebruik te maken van de Qlik data eXchange (QVX) SDK. Deze omvat logica in een aangepaste connector en biedt een naadloze gebruikerservaring.

QlikView Workbench

QlikView Workbench wordt gebruikt voor het bouwen van oplossingen met de QlikView AJAX-client. Het is een ontwikkelingswerkset voor gebruik met Microsoft Visual Studio en bevat besturingselementen en sjablonen voor de ontwikkeling van websites en uitbreidingsobjecten.

Uitbreidingen bouwen

Met een QlikView-uitbreiding kunt u uw gegevens visualiseren op de wijze waarop u deze wilt bekijken. Bij uitbreidingen kunnen volledig interactieve aangepaste visualisaties rechtstreeks vanuit QlikView worden gebruikt. Met behulp van uitbreidingen kunt u bijvoorbeeld een kaart of een tagcloud rechtstreeks vanuit uw QlikView-toepassing gebruiken, net als elk ander QlikView-object.

Mashups bouwen

In de context van webontwikkeling is een mashup een webpagina of webtoepassing waarbij gebruik wordt gemaakt van inhoud uit meer dan één bron om een enkele nieuwe service te maken die wordt weergegeven in een enkele grafische interface.

Windows-toepassingen bouwen

QlikView OCX is een ActiveX-besturingselement dat het QlikView-programma bevat voor opname in hosttoepassingsprogramma's die zijn ontwikkeld op OEM-basis door softwarefabrikanten. QlikView OCX kan worden gebruikt voor het openen van documenten in QlikView Server of documentbestanden rechtstreeks als desktopclient.

QlikView gebruiken met automatisering en macro's

QlikView is uitgerust met een automatiseringsinterface (automatisering werd voorheen aangeduid met de term OLE-automatisering). Via deze interface kan de QlikView-toepassing worden benaderd en bestuurd vanuit externe programma's of interne macro's.