Zelfstudies voor Qlik Sense

Of u nu net begint met Qlik Sense of graag uw kennis van Qlik Sense wilt uitbreiden om uw strategie voor gegevensanalyse te implementeren, bij Qlik vindt u de stap-voor-stap zelfstudies waarnaar u op zoek bent.

Analyses voor zakelijke gebruikers

Beginnen met de basisprincipes

In deze zelfstudie maakt u kennis met Qlik Sense. Nadat u deze zelfstudie hebt voltooid, bent u bekend met de basis van Qlik Sense en weet u dat elke diagram, tabel en object interactief is en meteen wordt bijgewerkt met de huidige context van elke actie.

Gegevens bewaken met behulp van waarschuwingen

In deze zelfstudie leert u hoe u waarschuwingen maakt. U gaat een app aanpassen, waarschuwingen maken en levenscycli van waarschuwingen beheren.

Analyses maken en gegevens visualiseren

Een app bouwen

In deze zelfstudie leert u hoe u een Qlik Sense analyse-app maakt. U voegt gegevens toe, maakt diagrammen en bouwt een verhalende presentatie.

Analysegegevens laden en modelleren

Aanpassen hoe Insight Advisor gegevens interpreteert

In deze zelfstudie leert u hoe u gebruikslogica kunt gebruiken om aan te passen hoe Insight Advisor uw gegevens interpreteert in op zoekopdrachten gebaseerde analyses.

Scriptgebruik voor beginners

In deze zelfstudie leert hoe u gegevens in Qlik Sense kunt laden en manipuleren met behulp van scripts in de editor voor laden van gegevens.

Volgende stappen in scriptgebruik

Deze zelfstudie vormt een inleiding tot het maken van geavanceerde scripts. Hieronder valt bijvoorbeeld het transformeren van gegevens met kruistabellen, gegevens opschonen en gegevens maken en laden vanuit Qlik-gegevensbestanden (QVD).

Diagramuitdrukkingen

Deze zelfstudie vormt een inleiding tot diagramuitdrukkingen. Uitdrukkingen vormen een combinatie van functies, velden en rekenkundige operatoren, die worden gebruikt bij het verwerken van gegevens om dynamische en krachtige visualisaties te maken.