Zelfstudies voor Qlik Sense

Of u nu net begint met Qlik Sense of graag uw kennis van Qlik Sense wilt uitbreiden om uw strategie voor gegevensanalyse te implementeren, bij Qlik vindt u de stap-voor-stap zelfstudies waarnaar u op zoek bent.

Analyses voor zakelijke gebruikers

Beginnen met de basisprincipes

In deze zelfstudie maakt u kennis met Qlik Sense. Nadat u deze zelfstudie hebt voltooid, bent u bekend met de basis van Qlik Sense en weet u dat elke diagram, tabel en object interactief is en meteen wordt bijgewerkt met de huidige context van elke actie.

Gegevens bewaken met behulp van waarschuwingen

In deze zelfstudie leert u hoe u waarschuwingen maakt. U gaat een app aanpassen, waarschuwingen maken en levenscycli van waarschuwingen beheren.

Analyses maken en gegevens visualiseren

Een app bouwen

In deze zelfstudie leert u hoe u een Qlik Sense analyse-app maakt. U voegt gegevens toe, maakt diagrammen en bouwt een verhalende presentatie.

Werkbladen ontwerpen voor PowerPoint-rapporten

Deze tutorial laat zien hoe u een Qlik Sense-analyse-app kunt ontwerpen die wordt gebruikt in gegenereerde PowerPoint-rapporten. U uploadt apps, wijzigt lay-outs en voegt achtergrondafbeeldingen toe.

Analysegegevens laden en modelleren

Aanpassen hoe Inzichtenadviseur gegevens interpreteert

In deze zelfstudie leert u hoe u gebruikslogica kunt gebruiken om aan te passen hoe Inzichtenadviseur uw gegevens interpreteert in op zoekopdrachten gebaseerde analyses.

Scriptgebruik voor beginners

In deze zelfstudie leert hoe u gegevens in Qlik Sense kunt laden en manipuleren met behulp van scripts in de editor voor laden van gegevens.

Volgende stappen in scriptgebruik

Deze zelfstudie vormt een inleiding tot het maken van geavanceerde scripts. Hieronder valt bijvoorbeeld het transformeren van gegevens met kruistabellen, gegevens opschonen en gegevens maken en laden vanuit Qlik-gegevensbestanden (QVD).

Diagramuitdrukkingen

Deze zelfstudie vormt een inleiding tot diagramuitdrukkingen. Uitdrukkingen vormen een combinatie van functies, velden en rekenkundige operatoren, die worden gebruikt bij het verwerken van gegevens om dynamische en krachtige visualisaties te maken.

Een set-uitdrukking maken

In deze zelfstudie maakt u kennis met set-uitdrukkingen om gegevensanalyses te ondersteunen. Dit heeft betrekking op het maken van set-uitdrukkingen die gebruikmaken van set-modificaties, id's en operators.

Voorspellende analyses maken

Zelfstudie – Voorspellingsgegevens genereren en visualiseren

Deze tutorial introduceert ML-experimenten, ML-implementaties en voorspellingen. Eerst gaat u een AutoML-experiment maken en configureren, modellen voor machine learning trainen en modelgegevens controleren. Uiteindelijk zult u het model implementeren, het gebruiken voor voorspellingen en een Qlik Sense app bouwen om die voorspellingen te visualiseren.