Travel areas

Travel areas berekent de ISO-reisgebieden op basis van tijd of afstand. Alle locaties binnen het geretourneerde gebied zijn binnen een bepaalde tijd te bereiken of liggen binnen een bepaalde afstand via het wegennet.

Voorbeeld van Travel areas

Een kaart die bereikbare gebieden van twee punten weergeeft.

U kunt een reisgebied berekenen met behulp van een van de volgende eenheden:

• Seconden

• Minuten

• Uren

• Meter

• Yards

• Kilometer

• Mijlen

Wanneer een tijdseenheid wordt gebruikt, berekent Travel area het gebied dat binnen die tijd wordt bereikt. Wanneer een afstandseenheid wordt gebruikt, berekent Travel area het gebied binnen de reisafstand die korter is dan de opgegeven afstand.

Bij het berekenen van een reisgebied selecteert u het type transport dat moet worden gebruikt. De volgende transporttypen zijn beschikbaar:

• Vogel: Berekent het reisgebied voor een vliegende vogel die een afstand van 10 meter per seconde aflegt.

• Auto: Maakt reisgebieden via het wegennet met beperkingen voor auto's.

• Fiets: Maakt reisgebieden via het wegennet met beperkingen voor fietsen.

• Voetganger: Maakt reisgebieden via het wegennet met beperkingen voor voetgangers.

• Vrachtwagen:Maakt reisgebieden via het wegennet met beperkingen voor vrachtwagens.

Travel areas retourneert de volgende velden:

• <dataset key column>: De sleutelkom van de invoergegevensverzameling.

• TravelArea: De polygoongeometrie die het reisgebied definieert.

• Kosten: De kosten zoals gespecificeerd in Kosten en Kosteneenheid.

• CostUnit: De kosteneenheid zoals gespecificeerd in Kosteneenheid.

• Status: De geretourneerde status is OK of mislukt: gevolgd door een foutmelding.

• Alle kolommen behalve de sleutelkolom uit de invoergegevensverzameling, met als prefix de naam van de gegevensverzameling.

1. Klik onder Gegevensverbindingen op Gegevens selecteren op uw Qlik GeoOperations-verbinding.

2. Onder Bewerking selecteert u Reisgebieden.

3. Onder Kosten geeft u op hoeveel van uw geselecteerde eenheid gebruikt moet worden om het reisgebied te berekenen.

Als u handmatig opgegeven getal wilt gebruiken, selecteert u Waarde en geeft u de kosten op.

Als u getallen van een veld wilt gebruiken, selecteert u Veld en geeft u de veldnaam op met de kosten van het reisgebied.

4. Onder Kosteneenheid selecteert u de eenheid om te gebruiken in het reisgebied.

5. Onder Transportmodus selecteert u de vorm van transport die moet worden gebruikt bij het berekenen van het reisgebied.

6. Onder Gegevensverzameling 1, selecteert u het type gegevensbron dat moet worden gebruikt in de bewerking en de parameters ervan.

De gegevenstypen en parameters zijn hetzelfde als die in de load-bewerking. Voor meer informatie over de parameters van elk van de gegevensverzamelingen, raadpleegt u:

7. Onder Tabellen selecteert u de tabel die geladen moet worden.

8. Onder Velden selecteert u het veld dat geladen moet worden.

9. Klik op Script invoeren.