Ga aan de slagBeheer Qlik Sense Business

Deze onboardingpagina bevat instructies, aanbevolen procedures en video's om beheerders snel klaar te stomen voor Qlik Sense Business.

Een bericht van de Chief Customer Officer van Qlik

Welkom. Uw succes is ons succes

Qlik Sense Business is een SaaS-oplossing die de kracht biedt van het derde generatie analyseplatform van Qlik.

Met Qlik Sense Business hoeft u geen software te downloaden of installeren. U kunt op snelle wijze uw gegevens combineren voor uitgebreide, interactieve visuele analyses in onze beveiligde cloudomgeving die wordt aangestuurd door de krachtige associative engine van Qlik.

Als u bekend bent met de implementatie en het beheer van andere SaaS Enterprise-toepassingen, zult u de processen en tools van Qlik Sense snel onder de knie krijgen.

Als u nog niet eerder de beheerdersrol hebt vervuld, dan is deze pagina uw eerste stap tot succes.

5 minuten

Maak een Qlik Account aan, stel uw tenant in en nodig gebruikers uit.

Een Qlik Account wordt soms ook wel een Qlik ID of ULC genoemd. Als u eenmaal bent geregistreerd voor een Qlik Account, hebt u automatisch toegang tot meerdere Qlik-sites, inclusief Qlik Community en Qlik Onbeperkt leren (QOL). Klanten en partners hebben toegang tot het Ondersteuningsportaal en de volledige Downloads-pagina. Partners hebben ook toegang tot het Partnerportaal.

Een Qlik Account is niet alleen een gebruikersregistratie op Qlik, het biedt ook een koppeling met de Qlik IdPm, de standaardidentiteitsprovider voor een SaaS-tenant. Een tenant is een eenheid in de abonnementservice van Qlik-software, een container voor items zoals gebruikers, apps en ruimten.

Registeren voor een Qlik Account en uw tenant instellen

Als u een tenant wilt instellen, moet u zich aanmelden met uw Qlik Account en de stappen volgen in de automatisch gegenereerde welkomstmail.

Maak een Qlik Account en een Qlik Sense SaaS-tenant

1. Registreer uzelf voor een Qlik Account op de pagina Probeer Qlik Sense Business gratis uit.
  2. Open de welkomstmail van Qlik.
  3. Klik op Aan de slag.
  4. Verifieer uw e-mailadres, maak een wachtwoord aan en lees en accepteer de algemene voorwaarden.
  5. Klik op Volgende.
  6. Selecteer uw regio op de kaart.
  7. Klik op Aan de slag.

Uw tenant is gemaakt.

InformatieAls u geen welkomstmail van Qlik hebt ontvangen of deze kwijt bent, volg dan de volgende procedure uit.

De welkomstmail van Qlik opnieuw verzenden

1. Ga naar de Qlik website en selecteer onder Aanmelden My Qlik voor Qlik Sense.
  2. Klik op uw profiel (rechtsboven) en selecteer Tenant maken.
  3. In het venster Tenant maken, controleert u of het e-mailadres correct is en klikt u op Verzenden.

Er wordt een welkomstmail naar u verzonden en nu kunt u de stap-voor-stapinstructies volgen.

InformatieU kunt slechts één tenant per e-mailadres maken.

Gebruikers uitnodigen

U voegt gebruikers aan de tenant toe door hun e-mailadres op te geven in de Beheerconsole: https://<tenantnaam>.<regio>.qlikcloud.com/console

Vanuit de hub kunt u via het startmenu ook de Beheerconsole openen.

In de sectie Gebruikers klikt u op de knop Uitnodigen en voegt u de e-mailadressen toe van de gebruikers die u wilt toevoegen. Er wordt een uitnodiging naar de gebruikers verzonden. Qlik Sense Business biedt ondersteuning voor 50 gebruikers.

Voeg de e-mailadressen van gebruikers toe in het invoervak en klik op Uitnodiging verzenden.

U kunt ook gebruikers uitnodigen vanuit uw profiel:
Open het dialoogvenster Gebruikers uitnodigen vanuit het profielmenu.

Een uitnodiging is geldig voor een beperkte periode. Wanneer een uitnodiging is verzonden, wordt in de naamkolom op de pagina Gebruikers Uitgenodigde gebruiker en de status In behandeling weergegeven. Gebruikers accepteren de uitnodiging door een Qlik Account te registeren. Wanneer de uitnodiging wordt geaccepteerd, wordt de echte gebruikersnaam met de status Actief weergegeven.

InformatieU kunt een uitnodiging opnieuw verzenden nadat deze is verlopen. U kunt uitnodigingen die in behandeling zijn of zijn verlopen verwijderen.

Wanneer gebruikers een uitnodiging accepteren, wordt er automatisch toegang toegewezen. Ze kunnen starten met het maken, bewerken en publiceren van werkbladen en apps, maar ook volledig gebruikmaken van de beschikbare functies in de hub.

Als tenantbeheerder kunt u de rol van tenantbeheerder en ontwikkelaar toewijzen aan andere gebruikers. Alle tenantbeheerders beschikken over dezelfde machtigingen.

InformatieDe rol ontwikkelaar is vereist als u API-sleutels wilt genereren of verwijderen. Deze worden gebruikt voor verificatie.

Via de volgende video's maakt u kennis met de meest voorkomende taken van een tenantbeheerder.

Veel van de acties die zijn gerelateerd aan apps en ruimten kunnen ook worden uitgevoerd door gebruikers van de hub. Dit betekent dat deze beheerdertaken door gebruikers zelf kunnen worden uitgevoerd en ze geen hulp van een beheerder nodig hebben. Met machtigingen wordt bepaald welke acties een gebruiker kan uitvoeren.

2 minuten

Gebruikers beheren

Uitnodigings- en registratieproces voor gebruikers en bijbehorend gebruikersbeheer.

2 minuten

Ruimten beheren

Ruimten zijn bedoeld voor het ontwikkelen van apps en voor toegangsbeheer. Persoonlijke ruimte voor privéwerkzaamheden en gedeelde ruimten om samen te werken. Machtigingen definiëren de toegang voor leden van ruimten.

2 minuten

Apps beheren

Werken met apps: uploaden, eigenaar wijzigen en apps verplaatsen tussen ruimten.

2 minuten

Laadschema's beheren

Apps in de cloudhub worden niet automatisch bijgewerkt wanneer hun gegevensbronnen worden bijgewerkt. Handmatig laden of laden inplannen.

Ga verder met leren

Mogelijkheden van Qlik Sense uitbreiden

Breid de visualisatiemogelijkheden van Qlik Sense uit met behulp van standaardwebtechnologieën.

Uw Qlik Sense-ervaring personaliseren

Met aangepaste thema’s kunt u een app heel precies vormgeven door voor de hele app, op globale of granulaire basis, de kleuren te wijzigen, afbeeldingen en achtergronden toe te voegen, en lettergroottes en tekstkleuren te specificeren.

Maken, uitbreiden, insluiten

Maak elke mogelijke analyse met een complete verzameling van open API's en gebruik ze in een app, project of proces met krachtige ingebouwde ondersteuning voor analyses.

Evenementen en webinars

Livewebinar Welcome Wednesdays

Neem deel aan het webinar 'Welkom bij Qlik'. Dit is een inleiding tot handige bronnen die Qlik ter beschikking stelt. In deze sessie wordt alles behandeld wat u moet weten om aan de slag te gaan, zoals de Qlik Onboarding Hub, Qlik Leerportaal, Qlik Community en het Ondersteuningsportaal.

Meer informatie

Livewebinar Techspert Talks

De beste tijd om een probleem op te lossen is voordat het een probleem wordt We nodigen u van harte uit voor ons maandelijks webinar waarin Qlik-deskundigen de laatste inzichten delen en al uw vragen beantwoorden!

Registreren

On-demand webinar Uitgelicht product

Of u al langer van onze diensten gebruikmaakt of een nieuwe Qlik-gebruiker bent: ontdek wat er allemaal mogelijk is. Meld u aan om nieuwe on-demand productwebinars en -video's te ontdekken en verhoog de waarde van Qlik Sense binnen uw organisatie.

Meer informatie

Krijg antwoorden

Vind antwoorden Qlik Community

Werk samen met meer dan 60.000 Qlik-technici en -leden wereldwijd om het antwoord op uw vragen te vinden en uw succes te maximaliseren.

Stel een vraag

Training Qlik Onbeperkt leren

Krijg altijd en overal toegang tot het trainingsplatform van Qlik voor zelfstandige studie. Kies wat, hoe en waar u wilt leren - bedoeld voor alle vaardigheidsniveaus.

Meer informatie

Ondersteuning vragen Antwoorden nodig?

Zoek in de kennisbank van Qlik Support of vraag ondersteuning aan voor zeer complexe problemen.

Ondersteuning vragen

Enquête

Uw mening is belangrijk. Help ons deze ervaring te blijven verbeteren.

Vul onze enquête in, we zijn benieuwd naar uw mening.

Enquête invullen

Bereid u voor om uw volledige onderneming met behulp van gegevens te transformeren.

Gratis proefversie