Scriptsyntaxis en diagramfuncties

U kunt opdrachten en functies in het load-script gebruiken voor het laden en transformeren van gegevens in uw app of script. U kunt ook functies gebruiken in visualisatieuitdrukkingen om dynamische visualisaties te maken.

Load-scripts

Qlik Cloud Analyse en Qlik Sense voert een script voor het laden van gegevens uit, zodat er voor het ophalen van gegevens verbinding kan worden gelegd met diverse gegevensbronnen. In apps wordt het load-script beheerd in de Editor voor laden van gegevens. In scripts wordt het load-script beheerd in de Scripteditor. De velden en tabellen die moeten worden geladen, worden aangegeven in het script. Het is ook mogelijk de gegevensstructuur te manipuleren met behulp van scriptopdrachten en uitdrukkingen en variabelen.

Overzicht scriptsyntaxis

Backus-Naur-formalisme ondersteunt de scriptsyntaxis.

Scriptinstructies en sleutelwoorden

Opdrachten en sleutelwoorden om te gebruiken in uw scripts.

Script- en diagramfuncties

Transformeer en aggregeer gegevens met load-scripts en diagramuitdrukkingen.

Zelfstudie

Zelfstudie - Scriptgebruik voor beginners

Nadat u deze zelfstudie hebt voltooid, bent u vertrouwd geraakt met het laden van gegevens met behulp van scripts, het bewerken van scripts en het transformeren van gegevens.

Zelfstudie

Zelfstudie - Volgende stappen in scriptgebruik

Nadat u deze zelfstudie hebt voltooid, bent u vertrouwd met het laden van gegevens met behulp van de geavanceerdere scriptfuncties in Qlik Sense.

Visualisatie-uitdrukkingen

U kunt uitdrukkingen gebruiken voor het verwerken van gegevens in de app om een resultaat op te leveren dat kan worden bekeken in een visualisatie. U kunt visualisaties bouwen die dynamischer en krachtiger zijn, met uitdrukkingen voor dimensies en metingen. U kunt uitdrukkingen ook gebruiken om de presentatie van visualisaties dynamisch te veranderen.

Diagramuitdrukkingen

Uitdrukkingen om gegevens te verwerken en de weergave in uw visualisatie veranderen.

Script- en diagramfuncties

Functies voor uw scripts voor het laden van gegevens en diagramuitdrukkingen.