Aankondigingenbanner sluiten

Scriptsyntaxis en diagramfuncties

U kunt gebruik maken van opdrachten en functies in het script om gegevens in uw app te laden en te transformeren. U kunt ook functies in visualisatie-uitdrukkingen gebruiken om dynamische visualisaties op te bouwen.

Scripts

Qlik Sense voert een script voor het laden van gegevens uit, zodat er voor het ophalen van gegevens verbinding kan worden gelegd met diverse gegevensbronnen. Het script wordt beheerd in de editor voor laden van gegevens. De velden en tabellen die moeten worden geladen, worden aangegeven in het script. Het is ook mogelijk de gegevensstructuur te manipuleren met behulp van scriptopdrachten en uitdrukkingen en variabelen.

Scriptsyntaxis

Backus-Naur-formalisme ondersteunt de scriptsyntaxis.

Scriptinstructies en sleutelwoorden

Opdrachten en sleutelwoorden om te gebruiken in uw scripts.

Functies in scripts en diagramuitdrukkingen

Transformeer gegevens met load-scripts voor gegevens en diagramuitdrukkingen.

Zelfstudie - Scriptgebruik voor beginners

De basisbeginselen van scriptgebruik leren kennen.

Zelfstudie - Volgende stappen in scriptgebruik

Verder gaan dan de basisbeginselen.

Visualisatie-uitdrukkingen

U kunt uitdrukkingen gebruiken voor het verwerken van gegevens in de app om een resultaat op te leveren dat kan worden bekeken in een visualisatie. U kunt visualisaties bouwen die dynamischer en krachtiger zijn, met uitdrukkingen voor dimensies en metingen. U kunt uitdrukkingen ook gebruiken om de presentatie van visualisaties dynamisch te veranderen.

Visualisatie-uitdrukkingen

Uitdrukkingen om gegevens te verwerken en de weergave in uw visualisatie veranderen.

Functies in scripts en diagramuitdrukkingen

Functies voor uw scripts voor het laden van gegevens en diagramuitdrukkingen.