Qlik Answers

Maak AI-gebaseerde assistenten met Qlik Answers om vragen te stellen en antwoorden te krijgen op basis van niet-gestructureerde gegevensbronnen. Assistenten gebruiken kennisbanken die u maakt. Geaccepteerde bestandstypen om te gebruiken als bronnen zijn HTML, DOCX, TXT en PDF's.

Qlik Answers voegt plug-and-play kennisassistenten op basis van generatieve AI (GenAI) toe voor Qlik Cloud.

Assistenten bieden een chatinterface voor het stellen van vragen en afgestemde, relevante antwoorden.

Antwoorden worden opgehaald met retrieval augmented generation (RAG) en zijn afkomstig van gecureerde kennisbanken van niet-gestructureerde gegevens die zijn toegevoegd aan de assistent. Zo wordt gegarandeerd dat antwoorden relevant zijn voor uw behoeften.

Gebruikers kunnen de bronnen bekijken die de assistent heeft gebruikt om de antwoorden te maken en biedt daardoor transparantie over waar de informatie vandaan komt.

Qlik Answers kan handig zijn voor:

• Het maken van een assistent die gecureerde kennisbanken van help-documentatie gebruikt stelt gebruikers in staat om vragen over uw documentatie te stellen.

• Het maken van een assistent met behulp van kennisbanken van specifieke of gerelateerde FAQ's helpt gebruikers om hun specifieke vraag sneller vinden.

• Het maken van een assistent met behulp van kennisbanken over ondersteunings- of praktijkinformatie om uw gebruikers in staat te stellen snel relevante informatie uit het materiaal te vinden.

Voordat gebruikers Qlik Answers kunnen gebruiken, moeten beheerders Qlik Answers implementeren en beheren controleren.

Toegang tot Qlik Answers is afhankelijk van zowel gebruikersrollen en ruimtemachtigingen. Ga voor meer informatie naar Toegang tot en machtigingen voor Qlik Answers.

Waarschuwing

Qlik Answers gebruikt generatieve kunstmatige intelligentie (“GenAI”). Het is de verantwoordelijkheid van de gebruiker om alle GenAI-uitvoer te controleren en te verifiëren voordat hij deze gebruikt of deelt, en om te beoordelen of het gebruik van Qlik Answers geschikt is voor een bepaalde usecase en of het voldoet aan de geldende wetgeving.

Informatie

Qlik Answers wordt alleen aangeboden en ondersteund in het Engels, maar is beschikbaar als voorbeeld in andere talen in overeenstemming met de evaluatievoorwaarden van de Qlik Klantovereenkomst op www.qlik.com/legal-agreements.

Qlik Answers-workflow

In de volgende sectie wordt de beste werkstroom beschreven voor het gebruik van assistenten en kennisbanken van Qlik Answers om een generatieve AI-chatervaring ter beschikking te stellen.

1. Kennisbanken toevoegen

Maak uw kennisbanken en voeg informatiebronnen toe.

Kennisbanken maken

2. Uw assistent maken

Maak uw assistent en voeg kennisbanken toe aan de assistent.

Assistenten maken

3. De chatervaring van de assistent aanpassen

Voeg vragen voor de gespreksstarter toe en pas uw chat aan.

Gespreksstarters toevoegen

Assistentinstellingen aanpassen

4. Uw assistent beschikbaar stellen

Stel uw assistent beschikbaar aan gebruikers. Nodig gebruikers uit tot de ruimte met uw assistent of verplaats de assistent naar een ruimte waartoe u gebruikers toegang hebben.

5. De indexatie van de kennisbank synchroniseren

Houd gegevensbronnen actueel met een geplande indexatie van gegevensbronnen.

Gegevensbronnen van kennisbanken indexeren

6. De gespreksgeschiedenis beheren en uw assistent verbeteren

Controleer de geschiedenis van gesprekken met uw assistent, markeer ze als gecontroleerd en wijzig de kennisbanken die de assistent gebruikt om de antwoorden te verbeteren.

Gesprekken met de assistent controleren

Beperkingen

Assistenten en kennisbanken hebben de volgende beperkingen:

• De chatervaring wordt ondersteund voor mobiele browsers, maar het maken en beheren van kennisbanken en assistenten is niet geoptimaliseerd voor standaard schermformaten van mobiele browsers.