Driftsätt och administrera Qlik Answers

Qlik Answers år en tilläggsprenumeration till Qlik Cloud och behöver ingen ytterligare distribution. Qlik Answers administreras från både Hanteringskonsol och katalogen i Qlik Cloud.

Övervaka kapacitet och hantera användares åtkomstbehörigheter från Hanteringskonsol. Hantera assistenter och kunskapsdatabaser från katalogen i Qlik Cloud.

Regioner som stöds

Qlik Answers stöds för följande regioner:

• Östra USA

• Europa (Irland)

• Europa (Frankfurt)

• Asien och Stillahavsområdet (Sydney)

Kapacitet för Qlik Answers

Qlik Answers finns som tillägg till Qlik Cloud. Prenumerationen avgör både din kvot för frågor från användare och antal sidor som indexeras.

Övervaka kapacitet för Qlik Answers

Mätvärden för kapacitetsförbrukning visas på Start i Hanteringskonsol.

Mätvärden för kapacitetsförbrukning

Mätvärden för kapacitet visar frågor under månaden och kunskapsdatabassidor som indexeras.

Frågor (månadsvis) spårar antal frågor som använts av din månadskvot. Kunskapsdatabassidor mäter antal indexsidor av det totala antal du köpt. Hovra över fälten för att se en beskrivning med mer information. Staplarnas färger anger olika mått.

• Blå stapel: förbrukat antal den här perioden.

• Röd stapel: överförbrukning. Överförbrukning är när förbrukningen av en resurs överstiger den inköpta mängden för perioden.

• Mörkgrå vertikal linje: Förbrukat antal senaste perioden

Se produktbeskrivningen för Qlik Answers för mer information om prenumerationer och kvoter.

Frågekapacitet

Frågekvoter är per månad och återställs varje månad. Frågor förs inte över mellan månader. När du når din gräns kan användare inte ställa fler frågor förrän nästa månad. Överåldriga tillåts enbart för Qlik Cloud kapacitetsbaserade prenumerationer. Se Överförbrukning för mer information om överåldriga.

Se produktbeskrivningen för Qlik Answers för mer information om frågekapacitet.

Indexera kapacitet

Varje sida i ett index tar upp kapacitet när den indexeras. Kapacitet utgår inte och återställs inte. Lägga till, radera eller uppdatera sidor påverkar kapacitetsanvändningen. Överåldrig kapacitet tillåts enbart för Qlik Cloud kapacitetsbaserade prenumerationer.

Sidor motsvarar 2 000 tecken textdata. Enbart storlek på textdata räknas. Filstorlek på bilder och annat icketext-innehåll räknas inte när sidantal beräknas i Qlik Answers.

Skyddsgränser för Qlik Answers

Skyddsgränser är "hårda" gränser för kapaciteter. De används för att säkerställa prestanda och stabilitet för Qlik Answers. Följande skyddsgränser och kapaciteter används av Qlik Answers:

• Max filstorlek på disk: 50 MB.

• Samtidigt antal dokument som inmatas per datakälla: 10.

• Gräns för sökfrekvens i kunskapsdatabas: 50 per minut per prenumeration.

• Gräns för assistentfrågefrekvens: 20 per minut per prenumeration.

Hantera användares åtkomst till Qlik Answers

Du kan hantera användares åtkomst till Qlik Answers i Hanteringskonsol i både användares standardroll och anpassade roller. Det finns inga säkerhetsroller i Qlik Answers som standard. Du kan skräddarsy Qlik Answers-åtkomst med anpassade roller och tillgängliga Qlik Answers-behörigheter. Se Hantera anpassade roller för mer information om anpassade användarroller.

Under Innehållstyper finns följande behörigheter för Qlik Answers:

• Hantera assistenter: Kontrollera vilken tillgångsnivå användare har med assistenter. Följande behörigheter är tillgängliga:

• Visa assistenter: Användare kan visa assistenter och ställa frågor.

• Tillåtna: Användare kan skapa, visa och hantera assistenter.

• Ej tillåtna: Användare har inte tillgång till assistenter.

• Hantera kunskapsdatabaser: Kontrollera vilken tillgångsnivå och interaktion användare har med kunskapsdatabaser. Följande behörigheter är tillgängliga:

• Visa kunskapsdatabaser: Användare kan visa kunskapsdatabaser.

• Tillåtna: Användare kan skapa, visa, hantera, indexera och söka i kunskapsdatabaser.

• Ej tillåtna: Användare har inte tillgång till kunskapsdatabaser i Qlik Cloud.

• Indexera innehåll i kunskapsdatabaskälla: Kontrollera indexeringsrättigheter för kunskapsdatabaser. Följande behörigheter är tillgängliga:

• Tillåtna: Användare kan indexera kunskapsdatabaser och skapa schema för omindexering.

• Ej tillåtna: Användare kan inte indexera kunskapsdatabaser.

• Söka i kunskapsdatabaser: Kontrollera åtkomst att söka i kunskapsdatabaser. Sökning tillåter användare åtkomst till innehåll i kunskapsdatabaser när de ställer Qlik Answers-frågor. Följande behörigheter är tillgängliga:

• Tillåtna: Användare kan söka i söka i kunskapsdatabaser när de ställer frågor till Qlik Answers-assistenter.

• Ej tillåtna: Användare kan inte söka i kunskapsdatabaser.

För att granska konversationer och visa feedback i assistenter måste användare dessutom ha användarrollen granskningsadministratör.

Anteckning om tips

Lägsta tillgångsnivå för en som använder assistenter är:

• Hanterade assistenterVisa assistenter

Sökning i kunskapsdatabaser: Tillåtna

Dessutom påverkar utrymmesroller åtkomst till Qlik Answers. Se Behörigheter för utrymmesroller och Qlik Answers för mer information.

Hantera assistenter och kunskapsdatabaser

Qlik Answers-assistenter och kunskapsdatabaser hanteras från katalogen. Om du är huvudadministratör eller analysadministratör kan du visa, flytta och radera assistenter och kunskapsdatabaser. Mer information finns här:

Granskningsadministratörer kan granska konversationer och feedback i assistenter. Mer information finns här Granska assistentkonversationer.