Qlik Answers-åtkomst och behörigheter

Åtkomst till Qlik Answers styrs av din användarrolls och din utrymmesrolls behörigheter.

Qlik Answers har flera punkter för åtkomstkontroll. Åtkomst till Qlik Answers-assistenter och kunskapsdatabaser styrs av behörigheter för användarroller som ställs in i Hanteringskonsol. Åtkomst till enskilda assistenter, kunskapsdatabaser och datakällorna som används av kunskapsdatabaserna styrs av behörigheter för utrymmesroller.

Behörigheter för användarroller

Behörigheter för användarroller ställs in av administratörer i Hanteringskonsol. Följande behörigheter är tillgängliga:

• Hantera assistenter: Kontrollera vilken tillgångsnivå användare har med assistenter. Följande behörigheter är tillgängliga:

• Visa assistenter: Användare kan visa assistenter och ställa frågor.

• Tillåtna: Användare kan skapa, visa och hantera assistenter.

• Ej tillåtna: Användare har inte tillgång till assistenter.

• Hantera kunskapsdatabaser: Kontrollera vilken tillgångsnivå och interaktion användare har med kunskapsdatabaser. Följande behörigheter är tillgängliga:

• Visa kunskapsdatabaser: Användare kan visa kunskapsdatabaser.

• Tillåtna: Användare kan skapa, visa, hantera, indexera och söka i kunskapsdatabaser.

• Ej tillåtna: Användare har inte tillgång till kunskapsdatabaser i Qlik Cloud.

• Indexera innehåll i kunskapsdatabaskälla: Kontrollera indexeringsrättigheter för kunskapsdatabaser. Följande behörigheter är tillgängliga:

• Tillåtna: Användare kan indexera kunskapsdatabaser och skapa schema för omindexering.

• Ej tillåtna: Användare kan inte indexera kunskapsdatabaser.

• Söka i kunskapsdatabaser: Kontrollera åtkomst att söka i kunskapsdatabaser. Sökning tillåter användare åtkomst till innehåll i kunskapsdatabaser när de ställer Qlik Answers-frågor. Följande behörigheter är tillgängliga:

• Tillåtna: Användare kan söka i söka i kunskapsdatabaser när de ställer frågor till Qlik Answers-assistenter.

• Ej tillåtna: Användare kan inte söka i kunskapsdatabaser.

För att granska konversationer och visa feedback i assistenter måste användare dessutom ha användarrollen granskningsadministratör.

Anteckning om tips

Lägsta tillgångsnivå för en som använder assistenter är:

• Hanterade assistenterVisa assistenter

Sökning i kunskapsdatabaser: Tillåtna

Behörigheter för utrymmesroller och Qlik Answers

Dina behörigheter som användare ger åtkomst till Qlik Answers men dina utrymmesroller styr vad du kan göra med Qlik Answers i olika utrymmen. Vilka utrymmesbehörigheter du behöver beror på om du skapar assistenter eller använder Qlik Answers för att få svar på dina frågor.

För att använda Qlik Answers-assistenter att få svar på frågor behöver användare utrymmesåtkomst i:

• Utrymmet som assistenten finns i.

• Minsta utrymmesroller i ett delat utrymme är Kan visa och Kan förbruka data.

• Minsta utrymmesroll i ett hanterat utrymme är Har begränsad vy.

• Utrymmet som kunskapsdatabasen finns i.

• Minsta utrymmesroll i ett delat utrymme är Kan förbruka data.

• Minsta utrymmesroll i ett hanterat utrymme är Har begränsad vy.

• Utrymmet som datakällorna finns i.

• Minsta utrymmesroll i ett delat utrymme är Kan förbruka data.

• Minsta utrymmesroll i ett hanterat utrymme är Har begränsad vy. För att kunna hämta källor som används i svar krävs Kan förbruka data.

Utrymmesbehörigheter gör att du kan styra vilka datakällor som är tillgängliga för användare från en enda assistent som använder kunskapsdatabaser och datakällor i olika utrymmen.

Exempelvis har en assistent i Hanterat utrymme A åtkomst till kunskapsdatabaser i Hanterat utrymme B och Hanterat utrymme C.

• Användare 1 har Har begränsad vy i Hanterat utrymme A, Kan förbruka data i Hanterat utrymme B men inte åtkomst till Hanterat utrymme C.

• Användare 2 har Har begränsad vy i Hanterat utrymme A, ingen åtkomst i Hanterat utrymme B och Kan förbruka data i Hanterat utrymme C.

När användare 1 ställer en fråga använder assistentens svar data från Hanterat utrymme B.

Om användare 2 ställer samma fråga använder assistentens svar data från Hanterat utrymme C.

Roller i delat utrymme och Qlik Answers-behörigheter

Qlik Answers-assistentåtgärder per utrymmesroll i ett delat utrymme – Användarrättighet Professional eller Full User

Åtgärd Ägare (Utrymme) Kan hantera Kan redigera data i appar Kan redigera Kan visa Kan använda data

Chatta med en assistent

Kan visa kräver även Kan använda data för att chatta

Ja Ja Nej Ja Ja Nej
Skapa nya assistenter Ja Ja Nej Ja Nej Nej
Flytta assistenter till utrymmet Ja Ja Nej Ja Nej Nej
Flytta assistenter till annat utrymme Ja Ja Nej Ja Nej Nej
Öppna en assistent Ja Ja Nej Ja Ja Nej
Radera en assistent Ja Ja Nej Ja Nej Nej
Redigera en assistent Ja Ja Nej Ja Nej Nej
Lägga till och ta bort kunskapsdatabaser Ja Ja Nej Ja Nej Nej

Granska svar och feedback

Anteckning om informationDetta kräver även användarrollen Granskningsadministratör.
Ja Ja Nej Ja Nej Nej

Qlik Answers-kunskapsdatabasåtgärder per utrymmesroll i ett delat utrymme – Användarrättighet Professional eller Full User

Åtgärd Ägare (Utrymme) Kan hantera Kan redigera data i appar Kan redigera Kan visa Kan använda data
Skapa kunskapsdatabaser Ja Ja Nej Ja Nej Nej
Flytta kunskapsdatabaser till utrymmet Ja Ja Nej Ja Nej Nej
Flytta kunskapsdatabaser till annat utrymme Ja Ja Nej Ja Nej Nej
Öppna en kunskapsdatabas Ja Ja Nej Ja Ja Nej
Radera en kunskapsdatabas Ja Ja Nej Ja Nej Nej
Redigera en kunskapsdatabas Ja Ja Nej Ja Nej Nej
Indexera källor Ja Ja Nej Ja Nej Nej
Konfigurera indexeringsschema Ja Ja Nej Ja Nej Nej
Få svar från kunskapsdatabaser med hjälp av en assistent Ja Ja Nej Ja Ja Nej
Visa källor från kunskapsdatabas Ja Ja Nej Ja Ja Nej

Qlik Answers-assistentåtgärder per utrymmesroll i ett delat utrymme – Analyzer-rättighet

Åtgärd Ägare (Utrymme) Kan hantera Kan redigera data i appar Kan redigera Kan visa Kan använda data

Chatta med en assistent

Kan visa kräver även Kan använda data för att chatta

Ja Ja Nej Ja Ja Nej
Skapa nya assistenter Ja Ja Nej Ja Nej Nej
Flytta assistenter till utrymmet Ja Ja Nej Ja Nej Nej
Flytta assistenter till annat utrymme Ja Ja Nej Ja Nej Nej
Öppna en assistent Ja Ja Nej Ja Ja Nej
Radera en assistent Ja Ja Nej Ja Nej Nej
Redigera en assistent Ja Ja Nej Ja Nej Nej
Lägga till och ta bort kunskapsdatabaser Ja Ja Nej Ja Nej Nej

Granska svar och feedback

Anteckning om informationDetta kräver även användarrollen Granskningsadministratör.
Ja Ja Nej Ja Nej Nej

Qlik Answers-kunskapsdatabasåtgärder per utrymmesroll i ett delat utrymme – Analyzer-rättighet

Åtgärd Ägare (Utrymme) Kan hantera Kan redigera data i appar Kan redigera Kan visa Kan använda data
Skapa kunskapsdatabaser Ja Ja Nej Ja Nej Nej
Flytta kunskapsdatabaser till utrymmet Ja Ja Nej Ja Nej Nej
Flytta kunskapsdatabaser till annat utrymme Ja Ja Nej Ja Nej Nej
Öppna en kunskapsdatabas Ja Ja Nej Ja Ja Nej
Radera en kunskapsdatabas Ja Ja Nej Ja Nej Nej
Redigera en kunskapsdatabas Ja Ja Nej Ja Nej Nej
Indexera källor Ja Ja Nej Ja Nej Nej
Konfigurera indexeringsschema Ja Ja Nej Ja Nej Nej
Få svar från kunskapsdatabaser med hjälp av en assistent Ja Ja Nej Ja Ja Nej
Visa källor från kunskapsdatabas Ja Ja Nej Ja Ja Nej
Huvud- och analysadministratörers Qlik Answers-assistentåtgärder i ett delat utrymme
Åtgärd Huvud- och analysadministratörens stöd
Chatta med en assistent Ja
Skapa nya assistenter Nej
Flytta assistenter till utrymmet Nej
Flytta assistenter till annat utrymme Nej
Öppna en assistent Ja
Radera en assistent Ja
Redigera en assistent Nej
Lägga till och ta bort kunskapsdatabaser Nej

Granska svar och feedback

Anteckning om informationDetta kräver även användarrollen Granskningsadministratör.
Ja
Huvud- och analysadministratörers Qlik Answers-kunskapsdatabasåtgärder i ett delat utrymme
Åtgärd Huvud- och analysadministratörens stöd
Skapa kunskapsdatabaser Nej
Flytta kunskapsdatabaser till utrymmet Nej
Flytta kunskapsdatabaser till annat utrymme Nej
Öppna en kunskapsdatabas Ja
Radera en kunskapsdatabas Ja
Redigera en kunskapsdatabas Nej
Indexera källor Nej
Konfigurera indexeringsschema Nej
Få svar från kunskapsdatabaser med hjälp av en assistent Ja

Roller i hanterat utrymme och Qlik Answers-behörigheter

Qlik Answers-assistentåtgärder per utrymmesroll i ett hanterat utrymme – Användarrättighet Professional eller Full User

Åtgärd Ägare (Utrymme) Kan hantera Kan publicera Kan bidra Kan visa Har begränsad vy Kan använda data Kan styra

Chatta med en assistent

Ja Ja Nej Ja Ja Ja Nej Ja
Skapa nya assistenter Ja Ja Nej Nej Nej Nej Nej Nej
Flytta assistenter till utrymmet Ja Ja Nej Ja Nej Nej Nej Nej
Flytta assistenter till annat utrymme Ja Ja Nej Ja Nej Nej Nej Nej
Öppna en assistent Ja Ja Nej Ja Ja Ja Nej Ja
Radera en assistent Ja Ja Nej Ja Nej Nej Nej Nej
Redigera en assistent Ja Ja Nej Ja Nej Nej Nej Nej
Lägga till och ta bort kunskapsdatabaser Ja Ja Nej Ja Nej Nej Nej Nej

Granska svar och feedback

Anteckning om informationDetta kräver även användarrollen Granskningsadministratör.
Ja Ja Nej Ja Ja Nej Nej Nej

Qlik Answers-assistentåtgärder per utrymmesroll i ett hanterat utrymme – Användarrättighet Professional eller Full User

Åtgärd Ägare (Utrymme) Kan hantera Kan publicera Kan bidra Kan visa Har begränsad vy Kan använda data Kan styra
Skapa kunskapsdatabaser Ja Ja Nej Ja Nej Nej Nej Nej
Flytta kunskapsdatabaser till utrymmet Ja Ja Nej Ja Nej Nej Nej Nej
Flytta kunskapsdatabaser till annat utrymme Ja Nej Nej Ja Nej Nej Nej Nej
Öppna en kunskapsdatabas Ja Ja Nej Ja Ja Nej Nej Nej
Radera en kunskapsdatabas Ja Ja Nej Ja Nej Nej Nej Nej
Redigera en kunskapsdatabas Ja Ja Nej Ja Nej Nej Nej Nej
Indexera källor Ja Ja Nej Ja Nej Nej Nej Ja
Konfigurera indexeringsschema Ja Ja Nej Ja Nej Nej Nej Ja
Få svar från kunskapsdatabaser med hjälp av en assistent Ja Ja Nej Ja Ja Ja Ja Nej
Visa källor från kunskapsdatabas Ja Ja Nej Ja Ja Ja Ja Nej

Qlik Answers-assistentåtgärder per utrymmesroll i ett hanterat utrymme – Analyzer-rättighet

Åtgärd Ägare (Utrymme) Kan hantera Kan publicera Kan bidra Kan visa Har begränsad vy Kan använda data Kan styra

Chatta med en assistent

Ja Ja Nej Ja Ja Ja Nej Ja
Skapa nya assistenter Ja Ja Nej Nej Nej Nej Nej Nej
Flytta assistenter till utrymmet Ja Ja Nej Ja Nej Nej Nej Nej
Flytta assistenter till annat utrymme Ja Ja Nej Ja Nej Nej Nej Nej
Öppna en assistent Ja Ja Nej Ja Ja Ja Nej Ja
Radera en assistent Ja Ja Nej Ja Nej Nej Nej Nej
Redigera en assistent Ja Ja Nej Ja Nej Nej Nej Nej
Lägga till och ta bort kunskapsdatabaser Ja Ja Nej Ja Nej Nej Nej Nej

Granska svar och feedback

Anteckning om informationDetta kräver även användarrollen Granskningsadministratör.
Ja Ja Nej Ja Ja Nej Nej Nej

Qlik Answers-assistentåtgärder per utrymmesroll i ett hanterat utrymme – Analyzer-rättighet

Åtgärd Ägare (Utrymme) Kan hantera Kan publicera Kan bidra Kan visa Har begränsad vy Kan använda data Kan styra
Skapa kunskapsdatabaser Ja Ja Nej Ja Nej Nej Nej Nej
Flytta kunskapsdatabaser till utrymmet Ja Ja Nej Ja Nej Nej Nej Nej
Flytta kunskapsdatabaser till annat utrymme Ja Nej Nej Ja Nej Nej Nej Nej
Öppna en kunskapsdatabas Ja Ja Nej Ja Ja Nej Nej Nej
Radera en kunskapsdatabas Ja Ja Nej Ja Nej Nej Nej Nej
Redigera en kunskapsdatabas Ja Ja Nej Ja Nej Nej Nej Nej
Indexera källor Ja Ja Nej Ja Nej Nej Nej Ja
Konfigurera indexeringsschema Ja Ja Nej Ja Nej Nej Nej Ja
Få svar från kunskapsdatabaser med hjälp av en assistent Ja Ja Nej Ja Ja Ja Ja Nej
Visa källor från kunskapsdatabas Ja Ja Nej Ja Ja Ja Ja Nej
Huvud- och analysadministratörers assistentåtgärder i ett hanterat utrymme
Åtgärd Huvud- och analysadministratörens stöd
Chatta med en assistent Ja
Skapa nya assistenter Nej
Flytta assistenter till utrymmet Ja
Flytta assistenter till annat utrymme Ja
Öppna en assistent Ja
Radera en assistent Ja
Redigera en assistent Nej
Lägga till och ta bort kunskapsdatabaser Nej

Granska svar och feedback

Anteckning om informationDetta kräver rollen Granskningsadministratör.
Ja
Huvud- och analysadministratörers kunskapsdatabasåtgärder i ett hanterat utrymme
Åtgärd Huvud- och analysadministratörens stöd
Skapa kunskapsdatabaser Nej
Flytta kunskapsdatabaser till utrymmet Ja
Flytta kunskapsdatabaser till annat utrymme Ja
Öppna en kunskapsdatabas Ja
Radera en kunskapsdatabas Ja
Redigera en kunskapsdatabas Nej
Indexera källor Nej
Konfigurera indexeringsschema Nej
Få svar från kunskapsdatabaser med hjälp av en assistent Ja