Qlik Answers implementeren en beheren

Qlik Answers is een uitbreidingsabonnement voor Qlik Cloud waarvoor geen aanvullende implementatie is vereist. Qlik Answers wordt beheerd vanuit de Beheerconsole en de catalogus in Qlik Cloud.

Houd de capaciteit bij en beheer toegangsmachtigingen van gebruikers vanuit de Beheerconsole. Beheer assistenten en kennisbanken vanuit de catalogus in Qlik Cloud.

Ondersteunde regio's

Qlik Answers wordt ondersteund voor de volgende regio's:

• VS - oost

• Europa (Ierland)

• Europa (Frankfurt)

• Azië en Stille Oceaan (Sydney)

Capaciteit van Qlik Answers

Qlik Answers is beschikbaar als uitbreiding van Qlik Cloud. Uw abonnement bepaalt uw quotum voor het aantal vragen dat gebruikers kunnen stellen en het aantal pagina's dat u kunt indexeren.

Capaciteit van Qlik Answers monitoren

De meting van het capaciteitsverbruik is zichtbaar vanuit Start in de Beheerconsole.

Metingen van capaciteitsverbruik

Capaciteitsmeting toont de maandelijkse vragen en kennisbankpagina's die zijn geïndexeerd.

Vragen (maandelijks) houdt bij hoeveel vragen zijn opgebruikt van uw maandelijkse quotum. Kennisbankpagina's meet het aantal geïndexeerde pagina's op basis van uw aangeschafte totaal. Ga met de muisaanwijzer op de staven staan om knopinfo met meer details te tonen. De kleuren van de staven stellen verschillende gegevens voor.

• Blauwe balk: verbruikt aantal deze periode.

• Rode balk: overschrijding van gebruikslimiet. Overschrijding ontstaat wanneer het gebruik van een bron de aangeschafte hoeveelheid voor de periode overschrijdt.

• Donkergrijze verticale lijn: verbruikt aantal van afgelopen periode

Voor meer informatie over abonnementen en quota, raadpleegt u de productbeschrijving van Qlik Answers.

Vraagcapaciteit

Vraagquota gelden per maand en worden elke maand gereset. Vragen zijn niet overdraagbaar tussen maanden. Wanneer het limiet is bereikt, kunnen gebruikers niet langer vragen stellen tot de volgende maand. Overschrijding is alleen beschikbaar voor Qlik Cloud capaciteitsgebaseerde abonnementen. Zie Overschot voor meer informatie over overschrijding.

Voor meer informatie over vraagcapaciteit, raadpleegt u de productbeschrijving van Qlik Answers.

Indexatiecapaciteit

Elke pagina in een indexatie gebruikt capaciteit als de pagina wordt geïndexeerd. De capaciteit verloopt niet en wordt niet gereset. Het toevoegen, verwijderen of bijwerken van pagina's is van invloed op het capaciteitsverbruik. De overschrijding van indexcapaciteit is alleen beschikbaar voor Qlik Cloud capaciteitsgebaseerde abonnementen.

Pagina's komen overeen met 2000 tekens aan tekstgegevens. Alleen de omvang van de tekstgegevens wordt berekend. De bestandsgrootte van afbeeldingen en ander niet-tekstuele inhoud wordt niet meegeteld voor de berekening van pagina's in Qlik Answers.

Qlik Answers-guardrails

Guardrails zijn harde limieten op capaciteiten. Ze worden gebruikt om de prestaties en stabiliteit van Qlik Answers te garanderen. De volgende integriteitsbeschermingen en capaciteiten worden gebruikt door Qlik Answers:

• Maximale bestandsgrootte op schijf: 50 MB

• Documenten die gelijktijdig worden opgenomen per gegevensbron: 10.

• Zoeklimiet kennisbanken: 50 minuten per abonnement.

• Vraaglimiet assistent: 20 minuten per abonnement.

Gebruikerstoegang voor Qlik Answers beheren

U kunt de gebruikerstoegang tot Qlik Answers in Beheerconsole beheren met de rol Standaardgebruiker en met aangepaste rollen. Er zijn geen standaard beveiligingsrollen voor Qlik Answers. U kunt de toegang tot Qlik Answers aanpassen via aangepaste rollen en de beschikbare Qlik Answers-machtigingen. Raadpleeg Aangepaste rollen beheren voor meer informatie over aangepaste gebruikersrollen.

Onder Inhoudstypen vindt u de volgende machtigingen voor Qlik Answers:

• Assistenten beheren: beheer welk toegangsniveau gebruikers hebben voor assistenten. De volgende machtigingen zijn beschikbaar:

• Asisstenten weergeven: Gebruikers kunnen assistenten weergeven en vragen stellen.

• Toegestaan: Gebruikers kunnen assistenten maken, weergeven en beheren.

• Niet toegestaan: Gebruikers hebben geen toegang tot assistenten.

• Kennisbanken beheren: beheer welk toegangsniveau en welke mate van interactie gebruikers hebben voor kennisbanken. De volgende machtigingen zijn beschikbaar:

• Kennisbanken weergeven: Gebruikers kunnen kennisbanken weergeven.

• Toegestaan: Gebruiken kunnen kennisbanken maken, weergeven, beheren, indexeren en doorzoeken.

• Niet toegestaan: Gebruikers hebben geen toegang tot kennisbanken in Qlik Cloud.

• De inhoud van een kennisbankbron indexeren: beheer indexatierechten voor kennisbanken. De volgende machtigingen zijn beschikbaar:

• Toegestaan: Gebruikers kunnen kennisbanken indexeren en een schema voor herindexatie maken.

• Niet toegestaan: Gebruikers kunnen kennisbanken niet indexeren

• Kennisbanken doorzoeken: beheer zoektoegang voor kennisbanken. Dit geeft gebruikers toegang tot de inhoud van een kennisbank als ze vragen stellen in Qlik Answers. De volgende machtigingen zijn beschikbaar:

• Toegestaan: Gebruikers kunnen kennisbanken doorzoaken als ze vragen stellen aan Qlik Answers-assistenten.

• Niet toegestaan: Gebruikers kunnen kennisbanken niet doorzoeken.

Voor het controleren van gesprekken en het weergeven van feedback in assistenten hebben gebruikers ook de gebruikersrol Auditbeheerder nodig.

Tip

Het minimum toegangsniveau voor een gebruiker van assistenten is:

• Beheerde assistentenAssistenten weergeven

Kennisbanken doorzoeken: Toegestaan

Daarnaast zijn ruimterollen van invloed op de toegang tot Qlik Answers. Ga voor meer informatie naar Ruimtemachtigingen en Qlik Answers.

Assistenten en kennisbanken beheren

Assistenten en kennisbanken van Qlik Answers worden vanuit de catalogus beheerd. Als u een tenantbeheerder of analysebeheerder bent, kunt u assistenten en kennisbanken weergeven, verplaatsen en verwijderen. Ga voor meer informatie naar:

Een auditbeheerder kan gesprekken en feedback in assistenten controleren. Ga voor meer informatie naar Gesprekken met de assistent controleren.