Een OpenAI verbinding maken

Maak een verbinding met de OpenAI‑analysebron om te communiceren met het OpenAI‑platform.

Maak een verbinding met de OpenAI‑analysebron om te communiceren met OpenAI. Maak de verbinding in de hub, de Editor voor laden van gegevens of de Scripteditor.

Gegevens die van deze verbindingen zijn ontvangen, kunnen in het load-script en ook in diagramuitdrukkingen worden gebruikt om uw analyse-apps van Qlik Sense te verbeteren.

Configuraties en configureerbare instellingen

Stel uw OpenAI-analyseverbinding in met behulp van een van de volgende configuraties. De andere configureerbare instellingen kunnen afwijken op basis van de gebruikte configuratie.

OpenAI Completions API (GPT-3) – Rijen

Met deze configuratie wordt elke rij met gegevens als een vraag naar de completions API verzonden (in kleine batches om de prestaties te verbeteren). Elke respons wordt als tekst opgeslagen in een tabel met hetzelfde aantal rijen als de invoer.

Deze configuratie kan zowel worden gebruikt in het load-script als in een diagramuitdrukking.

Raadpleeg Completions voor de documentatie van OpenAI over de API die door deze configuratie wordt gebruikt.

Configureerbare instellingen voor de configuratie 'OpenAI Completions API (GPT-3) - Rijen'
Veld Beschrijving
Configuratie selecteren Onder Configuratie selecteert u OpenAI Completions (GPT-3) - Rijen.
Autorisatie Geef de OpenAI API-sleutel op. Ga voor meer informatie naar Een OpenAI API-sleutel genereren.
OpenAI-aanvraag
  • OpenAI-model: Het gebruikte model.

• Temperatuur: De steekproeftemperatuur die moet worden gebruikt.

• Max. aantal tokens: Deze parameter wijzigt het maximumaantal tokens dat wordt gegenereerd. Dat wil zeggen dat de omvang wordt beheerd van de respons die wordt gegenereerd.. U moet vrijwel altijd de standaardwaarde wijzigen om de verbinding juist te laten werken.

• Top-p: Wijzigt de top-p steekproef. Deze kan worden gewijzigd als alternatief voor een temperatuursteekproef.

• Straffrequentie: De mate waarin het model een straf toepast voor nieuwe tokens die letterlijk zijn herhaald op basis van bestaande tokens.

• Straf aanwezigheid: De mate waarin het model een straf toepast voor nieuwe tokens die al in de tekst zijn opgenomen tot aan het moment dat ze zijn geïntroduceerd.

• Gebruiker: De eindgebruikers-id, die kan helpen bij het bewaken van schendingen van het beleid.

Associatie

Geef een koppelingsveld op, dit is een veld van de invoergegevenstabel dat een unieke id bevat.

Bij een eindpuntverzoek moet dit veld in de brongegevens zijn opgenomen om de geretourneerde resultatentabel met een sleutel aan de bronveldtabel te kunnen koppelen. Het aangewezen veld wordt geretourneerd als een veld in de respons en de respons kan worden gekoppeld aan de brongegevens in het gegevensmodel. Dit kan elk veld met een unieke ID zijn, zowel van de brongegevens of als deel van het tabelload-proces.

Naam De naam van de verbinding. Als u geen naam opgeeft, wordt de standaardnaam gebruikt.

OpenAI Completions API (GPT-3) – JSON-tabellen

Deze configuratie verzendt een aanvraag voor elke rij, waarbij de respons een JSON-lijst met gegevens moet zijn. De connector zet de JSON-tabel om in een tabel met gegevens in het Qlik-gegevensmodel. Dit moet als experimenteel worden beschouwd vanwege de aard van de responsen van OpenAI.

Deze configuratie kan worden gebruikt in het load-script om gegevens samen te stellen. Gebruik deze configuratie niet in diagramuitdrukkingen. Afhankelijk van de manier waarop u een vraag stelt, wordt niet altijd een geldige JSON teruggestuurd.

InformatieGPT-modellen voorspellen niet altijd nauwkeurig hoe een JOSN eruitziet, zoals getallen die tekst zonder aanhalingstekens bevatten. In bepaalde gevallen kunt u een vraag stellen zonder de toevoeging “als een JSON-lijst” aan de aanvraag in het load-script. In andere scenario's moet u specifieker zijn om het gewenste resultaat te behalen.
Configureerbare instellingen voor de configuratie 'OpenAI Completions API (GPT-3) - JSON‑tabellen'
Veld Beschrijving
Configuratie selecteren Onder Configuratie selecteert u OpenAI Completions (GPT-3) - JSON-tabellen.
Autorisatie Geef de OpenAI API-sleutel op. Ga voor meer informatie naar Een OpenAI API-sleutel genereren.
OpenAI-aanvraag
  • OpenAI-model: Het gebruikte model.

• Temperatuur: De steekproeftemperatuur die moet worden gebruikt.

• Max. aantal tokens: Deze parameter wijzigt het maximumaantal tokens dat wordt gegenereerd. Dat wil zeggen dat de omvang wordt beheerd van de respons die wordt gegenereerd.. U moet vrijwel altijd de standaardwaarde wijzigen om de verbinding juist te laten werken.

• Top-p: Wijzigt de top-p steekproef. Deze kan worden gewijzigd als alternatief voor een temperatuursteekproef.

• Straffrequentie: De mate waarin het model een straf toepast voor nieuwe tokens die letterlijk zijn herhaald op basis van bestaande tokens.

• Straf aanwezigheid: De mate waarin het model een straf toepast voor nieuwe tokens die al in de tekst zijn opgenomen tot aan het moment dat ze zijn geïntroduceerd.

• Gebruiker: De eindgebruikers-id, die kan helpen bij het bewaken van schendingen van het beleid.

Associatie

Geef een koppelingsveld op, dit is een veld van de invoergegevenstabel dat een unieke id bevat.

Bij een eindpuntverzoek moet dit veld in de brongegevens zijn opgenomen om de geretourneerde resultatentabel met een sleutel aan de bronveldtabel te kunnen koppelen. Het aangewezen veld wordt geretourneerd als een veld in de respons en de respons kan worden gekoppeld aan de brongegevens in het gegevensmodel. Dit kan elk veld met een unieke ID zijn, zowel van de brongegevens of als deel van het tabelload-proces.

Naam De naam van de verbinding. Als u geen naam opgeeft, wordt de standaardnaam gebruikt.

OpenAI Chat Completions API (GPT-3.5, GPT-4) – Rijen

Deze configuratie is vergelijkbaar met de configuratie OpenAI Completions API (GPT-3) - Rijen, maar hierbij wordt elke rij met gegevens als aanvraag naar de OpenAI Chat Completions API verzonden. In dit geval worden de aanvragen uitgevoerd met de berichtrol “gebruiker” en wordt elke rij gegevens van Qlik als afzonderlijke aanvraag verzonden.

InformatieHet verzenden van meerdere rijen als chatcontext wordt niet ondersteund. U moet alle vragen in één aanvraagrij opnemen.

Deze configuratie kan zowel worden gebruikt in het load-script als in een diagramuitdrukking.

Raadpleeg Chat voor de documentatie van OpenAI over de API die door deze configuratie wordt gebruikt.

Configureerbare instellingen voor de configuratie 'OpenAI Completions API (GPT-3.5, GPT-4) - Rijen'
Veld Beschrijving
Configuratie selecteren Onder Configuratie selecteert u OpenAI Completions (GPT-3.5, GPT-4) - Rijen.
Autorisatie Geef de OpenAI API-sleutel op. Ga voor meer informatie naar Een OpenAI API-sleutel genereren.
OpenAI-aanvraag
  • OpenAI-model: Het gebruikte model.

• Temperatuur: De steekproeftemperatuur die moet worden gebruikt.

• Max. aantal tokens: Deze parameter wijzigt het maximumaantal tokens dat wordt gegenereerd. Dat wil zeggen dat de omvang wordt beheerd van de respons die wordt gegenereerd.. U moet vrijwel altijd de standaardwaarde wijzigen om de verbinding juist te laten werken.

• Top-p: Wijzigt de top-p steekproef. Deze kan worden gewijzigd als alternatief voor een temperatuursteekproef.

• Straffrequentie: De mate waarin het model een straf toepast voor nieuwe tokens die letterlijk zijn herhaald op basis van bestaande tokens.

• Straf aanwezigheid: De mate waarin het model een straf toepast voor nieuwe tokens die al in de tekst zijn opgenomen tot aan het moment dat ze zijn geïntroduceerd.

• Gebruiker: De eindgebruikers-id, die kan helpen bij het bewaken van schendingen van het beleid.

Associatie

Geef een koppelingsveld op, dit is een veld van de invoergegevenstabel dat een unieke id bevat.

Bij een eindpuntverzoek moet dit veld in de brongegevens zijn opgenomen om de geretourneerde resultatentabel met een sleutel aan de bronveldtabel te kunnen koppelen. Het aangewezen veld wordt geretourneerd als een veld in de respons en de respons kan worden gekoppeld aan de brongegevens in het gegevensmodel. Dit kan elk veld met een unieke ID zijn, zowel van de brongegevens of als deel van het tabelload-proces.

Naam De naam van de verbinding. Als u geen naam opgeeft, wordt de standaardnaam gebruikt.

OpenAI Embeddings

Deze configuratie verzendt rijen met invoertekst naar de OpenAI Embeddings API. OpenAI retourneert een afzonderlijke vectorweergave van elke invoer. Deze vectorweergave heeft een indeling die kan worden verwerkt door machine-learningmodellen.

Raadpleeg Embeddings voor de documentatie van OpenAI over de API die door deze configuratie wordt gebruikt.

Configureerbare instellingen voor de configuratie 'OpenAI Embeddings'
Veld Beschrijving
Configuratie selecteren Onder Configuratie selecteert u OpenAI Embeddings.
Autorisatie Geef de OpenAI API-sleutel op. Ga voor meer informatie naar Een OpenAI API-sleutel genereren.
OpenAI-aanvraag
  • OpenAI-model: Het gebruikte model.

• Gebruiker: De eindgebruikers-id, die kan helpen bij het bewaken van schendingen van het beleid.

Associatie

Geef een koppelingsveld op, dit is een veld van de invoergegevenstabel dat een unieke id bevat.

Bij een eindpuntverzoek moet dit veld in de brongegevens zijn opgenomen om de geretourneerde resultatentabel met een sleutel aan de bronveldtabel te kunnen koppelen. Het aangewezen veld wordt geretourneerd als een veld in de respons en de respons kan worden gekoppeld aan de brongegevens in het gegevensmodel. Dit kan elk veld met een unieke ID zijn, zowel van de brongegevens of als deel van het tabelload-proces.

Naam De naam van de verbinding. Als u geen naam opgeeft, wordt de standaardnaam gebruikt.

De verbinding maken

U maakt een verbinding met de analyseconnector vanuit de hub, vanuit de Editor voor laden van gegevens in een bestaande app of vanuit de Scripteditor in een bestaand script. Volg de onderstaande stappen om een verbinding te maken.

1. Maak een nieuwe Qlik Sense-app of -script. Open Editor voor laden van gegevens of Scripteditor.

2. Klik op Nieuwe verbinding maken.

3. Onder Analysebronnen klikt u op OpenAI.

4. Kies de gewenste configuratie. Raadpleeg Configuraties en configureerbare instellingen voor meer informatie over de beschikbare opties.

5. Voer uw OpenAI API-sleutel in. Ga voor meer informatie naar Een OpenAI API-sleutel genereren.

6. Onder OpenAI-model selecteert u het OpenAI-model dat u wilt gebruiken.

7. Wijzig indien nodig een van de standaard parameterwaarden. Deze parameters staan beschreven in de API-documentatie van OpenAI. Ga voor meer informatie naar Chat en Completions en Embeddings.

Voor aanvullende omschrijvingen van de parameters raadpleegt u Configuraties en configureerbare instellingen.

InformatieU moet vrijwel altijd de parameterwaarde Max. aantal tokens wijzigen om de verbinding juist te laten werken. Deze parameter beheert de omvang van de respons die wordt gegenereerd.
  8. Klik op Maken.

De gegevensverbinding wordt opgeslagen in de ruimte waarin de app is gemaakt, zodat deze ook in andere apps en scripts van Qlik Sense kan worden gebruikt. Deze wordt ook weergegeven onder Gegevensverbindingen in Editor voor laden van gegevens of Scripteditor.

Nadat u de verbinding hebt gemaakt, kunt u deze gebruiken om gegevens met de verzoeken en de reactie van het platform te laden. Daarnaast kunt u de verbinding gebruiken in diagramuitdrukkingen. Ga voor meer informatie naar Gegevens selecteren en laden via een OpenAI‑verbinding en OpenAI verbindingen gebruiken in visualisatie-uitdrukkingen.

Gedetailleerde voorbeelden

Voor volledige voorbeelden van het gebruik van de OpenAI-analyseconnector gaat u naar Zelfstudie – De OpenAI‑analyseconnector gebruiken in Qlik Cloud.