Skapa en Hugging Face-koppling

För att kommunicera med Hugging Face skapar du en koppling till Hugging Face-analyskällan. Skapa kopplingen i hubben Skriptredigeraren eller Skriptredigeraren.

Data som erhålls från de här kopplingarna kan användas i laddningsskriptet och i diagramuttryck för att förbättra dina Qlik Sense-analysappar.

Konfigurationer och konfigurerbara inställningar

Konfigurera din Hugging Face-analyskoppling med någon av de följande konfigurationerna. Varje koppling kan bestå av en enda konfiguration.

Alla tillgängliga konfigurationer av Hugging Face-kopplingen motsvarar en gemensam uppgift som du vill utföra med en modell som är tillgänglig via Hugging Face-plattformen. Det finns tusentals modeller tillgängliga för att hjälpa dig med varje uppgift.

Inte alla Hugging Face-modeller är tillgängliga för användning med Qlik Hugging Face-kopplingen. Tillgängligheten för en modell för användning i Qlik Sense består delvis på externa faktorer. Ytterligare modellspecifika begränsningar och krav kan gälla som påverkar hur du konfigurerar kopplingen och utbyter data med den. Fullständig information om en specifik modell finns i den officiella dokumentationen för Hugging Face.

Tasks

Models

Feature Extraction

Använd den här konfigurationen för att fungera med modeller som utför funktionsextraheringsuppgifter. I allmänhet är funktionsextrahering en teknisk maskininlärningsprocess med många praktiska tillämpningar. Med den här uppgiften konverteras indata till numeriska funktioner.

Mer information finns i följande Hugging Face-resurser:

Konfigurerbara inställningar för Feature Extraction-konfiguration
Fält Beskrivning
Configuration Välj kopplingskonfiguration. För modeller som används i funktionsextraheringsuppgifter väljer du Feature Extraction.
Hugging Face Inference API endpoint Ange ändpunkts-URL:en som Qlik Sense kan använda för att komma åt modellen. Detta görs generellt via Hugging Face Inference API.
Hugging Face API Token Ange API-token för Hugging Face som du genererade efter att ditt konto hade skapats. Då autentiseras inloggningsuppgifterna för ditt konto så du kan använda de externa tjänsterna. Se Generera en API-token.
Use Cache

Detta är som standard inställt till Sant. Välj om du vill använda cachelagring för att återanvända modellsvar om samma begäran görs två gånger. Beroende på din modell kan du vilja stänga av den här inställningen.

Wait For Model

Detta är som standard inställt till Falskt. Om det här slås på kan du reducera antalet begäran som görs till API genom att vänta tills modellen är klar innan du gör en begäran.

Association Field

Ange ett associeringsfält, ett fält från indatatabellen som innehåller en unik identifierare. Detta är en valfri parameter.

Det här fältet behöver inkluderas i källdata när du gör en slutpunktsbegäran för att resultattabellen som returneras ska associeras till källfältstabellen med en nyckel. Det utsedda fältet kommer att returneras som ett fält i svaret och göra det möjligt för svar att kopplas till källdata i datamodellen. Det kan vara alla fält med ett unikt ID, antingen från källdata eller som en del av tabellens laddningsprocess.

Name Namnet på kopplingen. Standardnamnet används om du inte anger ett namn.

Question Answering

Använd den här konfigurationen för att fungera med modeller som utför frågebesvarande uppgifter. Med frågebesvarande kan en modell användas för att extrahera svaret på en fråga, förutsatt att det ett kontextsegment har tillhandahållits separat. I Qlik Sense tillhandahålls både frågan och kontexten i appen eller skriptdata.

Mer information finns i följande Hugging Face-resurser:

Konfigurerbara inställningar för Question Answering-konfiguration
Fält Beskrivning
Configuration Välj kopplingskonfiguration. För modeller som används i frågebesvarande uppgifter väljer du Question Answering.
Hugging Face Inference API endpoint Ange ändpunkts-URL:en som Qlik Sense kan använda för att komma åt modellen. Detta görs generellt via Hugging Face Inference API.
Hugging Face API Token Ange API-token för Hugging Face som du genererade efter att ditt konto hade skapats. Då autentiseras inloggningsuppgifterna för ditt konto så du kan använda de externa tjänsterna. Se Generera en API-token.
Use Cache

Detta är som standard inställt till Sant. Välj om du vill använda cachelagring för att återanvända modellsvar om samma begäran görs två gånger. Beroende på din modell kan du vilja stänga av den här inställningen.

Wait For Model

Detta är som standard inställt till Falskt. Om det här slås på kan du reducera antalet begäran som görs till API genom att vänta tills modellen är klar innan du gör en begäran.

Association Field

Ange ett associeringsfält, ett fält från indatatabellen som innehåller en unik identifierare. Detta är en valfri parameter.

Det här fältet behöver inkluderas i källdata när du gör en slutpunktsbegäran för att resultattabellen som returneras ska associeras till källfältstabellen med en nyckel. Det utsedda fältet kommer att returneras som ett fält i svaret och göra det möjligt för svar att kopplas till källdata i datamodellen. Det kan vara alla fält med ett unikt ID, antingen från källdata eller som en del av tabellens laddningsprocess.

Name Namnet på kopplingen. Standardnamnet används om du inte anger ett namn.

Summarization

Använd den här konfigurationen för att fungera med modeller som utför sammanfattande uppgifter. En modell utför sammanfattning genom att ta en specifik indatatext och mata ut en kortare sammanfattning av texten där den viktigaste informationen finns med.

Mer information finns i följande Hugging Face-resurser:

Konfigurerbara inställningar för Summarization-konfiguration
Fält Beskrivning
Configuration Välj kopplingskonfiguration. För modeller som används i sammanfattande uppgifter väljer du Summarization.
Hugging Face Inference API endpoint Ange ändpunkts-URL:en som Qlik Sense kan använda för att komma åt modellen. Detta görs generellt via Hugging Face Inference API.
Hugging Face API Token Ange API-token för Hugging Face som du genererade efter att ditt konto hade skapats. Då autentiseras inloggningsuppgifterna för ditt konto så du kan använda de externa tjänsterna. Se Generera en API-token.
Minimum Token Length Ställ in ett heltalsvärde som minsta antal tokens som ska användas i modellutdata. Valfri parameter. Om inga data anges kommer utdata inte att ha någon minimilängd.
Maximum Token Length Ställ in ett heltalsvärde som maximalt antal tokens som ska användas i modellutdata. Valfri parameter. Om inga data anges kommer utdata inte att ha någon maximal längd.
Top K Ställ in ett heltalsvärde som antal mest sannolika tokens som ska användas i modellutdata. Valfri parameter. Om inget värde anges kommer utdata inte att ange ett antal mest sannolika token som ska användas i utdata.
Top P

Ange ett numeriskt tal (specifikt, ett flyttal) för att styra slumpmässigheten för utdata avseende tokensannolikhet. För fullständig information, se -Hugging Facedokumentationen.

Valfri parameter. Om inga värden anges kommer utdata inte att kontrolleras avseende slumpmässighet genom

Temperature Ange ett flyttalsvärde (mellan 0,00 och 100,0) för att styra Ett högre värde leder generelt till större tokenslumpmässighet. Standardvärdet är 1,0. Valfri parameter.
Repetition Penalty Ange ett flyttalsvärde (mellan 0,00 och 100,0) för att tvinga ett straff på tokens som upprepas. Standardvärdet är 1,0. Valfri parameter.
Maximum Query Time Ange ett flyttalsvärde (mellan 0 och 120,0) för den maximala tiden i sekunder som en fråga får ta. Detta är en mjuk begränsning. Valfri parameter. Om inget värde anges kommer ingen maximal frågetid att ställas in.
Use Cache

Detta är som standard inställt till Sant. Välj om du vill använda cachelagring för att återanvända modellsvar om samma begäran görs två gånger. Beroende på din modell kan du vilja stänga av den här inställningen.

Wait For Model

Detta är som standard inställt till Falskt. Om det här slås på kan du reducera antalet begäran som görs till API genom att vänta tills modellen är klar innan du gör en begäran.

Association Field

Ange ett associeringsfält, ett fält från indatatabellen som innehåller en unik identifierare. Detta är en valfri parameter.

Det här fältet behöver inkluderas i källdata när du gör en slutpunktsbegäran för att resultattabellen som returneras ska associeras till källfältstabellen med en nyckel. Det utsedda fältet kommer att returneras som ett fält i svaret och göra det möjligt för svar att kopplas till källdata i datamodellen. Det kan vara alla fält med ett unikt ID, antingen från källdata eller som en del av tabellens laddningsprocess.

Name Namnet på kopplingen. Standardnamnet används om du inte anger ett namn.

Sentence Similarity

Använd den här konfigurationen för att fungera med modeller som utför meningslikhetsanalys. I den här uppgiftstypen jämför en modell en eller flera distinkta meningar mot en källmening som skapar inbäddningar som lagrar information om likheten mellan dem. De här inbäddningarna är numeriska värden. Att använda inbäddningar är en avancerad maskininlärningsprocess.

I Qlik Sense tillhandahålls källmeningen i kopplingskonfigurationen och indatameningen (som modellen jämför med källmeningen) tillhandahålls i appen eller i skriptdata.

Mer information finns i följande Hugging Face-resurser:

Konfigurerbara inställningar för Sentence Similarity-konfiguration
Fält Beskrivning
Configuration Välj kopplingskonfiguration. För modeller som används i uppgifter som är relaterade till meningslikhetsanalys väljer du Sentence Similarity.
Hugging Face Inference API endpoint Ange ändpunkts-URL:en som Qlik Sense kan använda för att komma åt modellen. Detta görs generellt via Hugging Face Inference API.
Hugging Face API Token Ange API-token för Hugging Face som du genererade efter att ditt konto hade skapats. Då autentiseras inloggningsuppgifterna för ditt konto så du kan använda de externa tjänsterna. Se Generera en API-token.
Source Sentence

Textsträngen som modellen jämför med vart och ett av indataelementen bedömer likheten mellan de två strängarna.

Use Cache

Detta är som standard inställt till Sant. Välj om du vill använda cachelagring för att återanvända modellsvar om samma begäran görs två gånger. Beroende på din modell kan du vilja stänga av den här inställningen.

Wait For Model

Detta är som standard inställt till Falskt. Om det här slås på kan du reducera antalet begäran som görs till API genom att vänta tills modellen är klar innan du gör en begäran.

Association Field

Ange ett associeringsfält, ett fält från indatatabellen som innehåller en unik identifierare. Detta är en valfri parameter.

Det här fältet behöver inkluderas i källdata när du gör en slutpunktsbegäran för att resultattabellen som returneras ska associeras till källfältstabellen med en nyckel. Det utsedda fältet kommer att returneras som ett fält i svaret och göra det möjligt för svar att kopplas till källdata i datamodellen. Det kan vara alla fält med ett unikt ID, antingen från källdata eller som en del av tabellens laddningsprocess.

Name Namnet på kopplingen. Standardnamnet används om du inte anger ett namn.

Text Classification

Använd den här konfigurationen för att fungera med modeller som utför textklassificeringsuppgifter. Textklassificering är en mångsidig uppgiftstyp där en modell kan utföra känsloanalys, kontroller av grammatisk riktighet och andra språkbearbetningsåtgärder.

Mer information finns i följande Hugging Face-resurser:

Konfigurerbara inställningar för Text Classification-konfiguration
Fält Beskrivning
Configuration Välj kopplingskonfiguration. För modeller som används i textklassificeringsuppgifter väljer du Text Classification.
Hugging Face Inference API endpoint Ange ändpunkts-URL:en som Qlik Sense kan använda för att komma åt modellen. Detta görs generellt via Hugging Face Inference API.
Hugging Face API Token Ange API-token för Hugging Face som du genererade efter att ditt konto hade skapats. Då autentiseras inloggningsuppgifterna för ditt konto så du kan använda de externa tjänsterna. Se Generera en API-token.
Use Cache

Detta är som standard inställt till Sant. Välj om du vill använda cachelagring för att återanvända modellsvar om samma begäran görs två gånger. Beroende på din modell kan du vilja stänga av den här inställningen.

Wait For Model

Detta är som standard inställt till Falskt. Om det här slås på kan du reducera antalet begäran som görs till API genom att vänta tills modellen är klar innan du gör en begäran.

Association Field

Ange ett associeringsfält, ett fält från indatatabellen som innehåller en unik identifierare. Detta är en valfri parameter.

Det här fältet behöver inkluderas i källdata när du gör en slutpunktsbegäran för att resultattabellen som returneras ska associeras till källfältstabellen med en nyckel. Det utsedda fältet kommer att returneras som ett fält i svaret och göra det möjligt för svar att kopplas till källdata i datamodellen. Det kan vara alla fält med ett unikt ID, antingen från källdata eller som en del av tabellens laddningsprocess.

Name Namnet på kopplingen. Standardnamnet används om du inte anger ett namn.

Text Generation

Använd den här konfigurationen för att fungera med modeller som utför textgenereringsuppgifter. Modeller som använder den här uppgiftstypen kan i typfallet slutföra ofullständig textsegment eller utföra parafrasering av text.

Mer information finns i följande Hugging Face-resurser:

Konfigurerbara inställningar för Text Generation-konfiguration
Fält Beskrivning
Configuration Välj kopplingskonfiguration. För modeller som används i textgenereringsuppgifter väljer du Text Generation.
Hugging Face Inference API endpoint Ange ändpunkts-URL:en som Qlik Sense kan använda för att komma åt modellen. Detta görs generellt via Hugging Face Inference API.
Hugging Face API Token Ange API-token för Hugging Face som du genererade efter att ditt konto hade skapats. Då autentiseras inloggningsuppgifterna för ditt konto så du kan använda de externa tjänsterna. Se Generera en API-token.
Maximum Token Length Ställ in ett heltalsvärde som maximalt antal tokens som ska användas i modellutdata. Valfri parameter. Om inga data anges kommer utdata inte att ha någon maximal längd.
Top K Ställ in ett heltalsvärde som antal mest sannolika tokens som ska användas i modellutdata. Valfri parameter. Om inget värde anges kommer utdata inte att ange ett antal mest sannolika token som ska användas i utdata.
Top P

Ange ett numeriskt tal (specifikt, ett flyttal) för att styra slumpmässigheten för utdata avseende tokensannolikhet. För fullständig information, se -Hugging Facedokumentationen.

Valfri parameter. Om inga värden anges kommer utdata inte att kontrolleras avseende slumpmässighet genom

Temperature Ange ett flyttalsvärde (mellan 0,00 och 100,0) för att styra Ett högre värde leder generelt till större tokenslumpmässighet. Standardvärdet är 1,0. Valfri parameter.
Repetition Penalty Ange ett flyttalsvärde (mellan 0,00 och 100,0) för att tvinga ett straff på tokens som upprepas. Standardvärdet är 1,0. Valfri parameter.
Maximum Query Time Ange ett flyttalsvärde (mellan 0 och 120,0) för den maximala tiden i sekunder som en fråga får ta. Detta är en mjuk begränsning. Valfri parameter. Om inget värde anges kommer ingen maximal frågetid att ställas in.
Use Cache

Detta är som standard inställt till Sant. Välj om du vill använda cachelagring för att återanvända modellsvar om samma begäran görs två gånger. Beroende på din modell kan du vilja stänga av den här inställningen.

Wait For Model

Detta är som standard inställt till Falskt. Om det här slås på kan du reducera antalet begäran som görs till API genom att vänta tills modellen är klar innan du gör en begäran.

Association Field

Ange ett associeringsfält, ett fält från indatatabellen som innehåller en unik identifierare. Detta är en valfri parameter.

Det här fältet behöver inkluderas i källdata när du gör en slutpunktsbegäran för att resultattabellen som returneras ska associeras till källfältstabellen med en nyckel. Det utsedda fältet kommer att returneras som ett fält i svaret och göra det möjligt för svar att kopplas till källdata i datamodellen. Det kan vara alla fält med ett unikt ID, antingen från källdata eller som en del av tabellens laddningsprocess.

Name Namnet på kopplingen. Standardnamnet används om du inte anger ett namn.

Token Classification

Använd den här konfigurationen för att fungera med modeller som utför tokenklassificeringsuppgifter. Med tokenklassificering kan en modell identifiera textsträngar (tokens) som klassificerbara entiteter (till exempel platser, personer och delar av tal).

Mer information finns i följande Hugging Face-resurser:

Konfigurerbara inställningar för Token Classification-konfiguration
Fält Beskrivning
Configuration Välj kopplingskonfiguration. För modeller som används i tokenklassificeringsuppgifter väljer du Token Classification.
Hugging Face Inference API endpoint Ange ändpunkts-URL:en som Qlik Sense kan använda för att komma åt modellen. Detta görs generellt via Hugging Face Inference API.
Hugging Face API Token Ange API-token för Hugging Face som du genererade efter att ditt konto hade skapats. Då autentiseras inloggningsuppgifterna för ditt konto så du kan använda de externa tjänsterna. Se Generera en API-token.
Aggregation Strategy

Klassificeringen av entiteterna i dina indata kan genomgå aggregeringsbearbetning. Denna parameter anger typen av aggregeringsstrategi som tillämpas när klassificeringar görs.

Du kan välja mellan följande alternativ:

• None: Ingen ytterligare aggregering.

• Simple: Använder standardschemat.

• First: En modifierad version av Simple-alternativet, där mångtydighet hanteras genom att använda taggen på första ordet. Olika taggar kan inte tillämpas för ord.

• Average: En modifierad version av Simple-alternativet, där ett genomsnittande system används och olika taggar inte kan tillämpas på ord.

• Max: En modifierad version av Simple-alternativet, där ett poängsystem används och olika taggar inte kan tillämpas på ord.

Simple är det förvalda alternativet.

Use Cache

Detta är som standard inställt till Sant. Välj om du vill använda cachelagring för att återanvända modellsvar om samma begäran görs två gånger. Beroende på din modell kan du vilja stänga av den här inställningen.

Wait For Model

Detta är som standard inställt till Falskt. Om det här slås på kan du reducera antalet begäran som görs till API genom att vänta tills modellen är klar innan du gör en begäran.

Association Field

Ange ett associeringsfält, ett fält från indatatabellen som innehåller en unik identifierare. Detta är en valfri parameter.

Det här fältet behöver inkluderas i källdata när du gör en slutpunktsbegäran för att resultattabellen som returneras ska associeras till källfältstabellen med en nyckel. Det utsedda fältet kommer att returneras som ett fält i svaret och göra det möjligt för svar att kopplas till källdata i datamodellen. Det kan vara alla fält med ett unikt ID, antingen från källdata eller som en del av tabellens laddningsprocess.

Name Namnet på kopplingen. Standardnamnet används om du inte anger ett namn.

Translation

Använd den här konfigurationen för att fungera med modeller som utför översättningsuppgifter. Modeller kan översätta indatatext på ett visst språk till ett annat språk.

Mer information finns i följande Hugging Face-resurser:

Konfigurerbara inställningar för Translation-konfiguration
Fält Beskrivning
Configuration Välj kopplingskonfiguration. För modeller som används i översättningsuppgifter väljer du Translation.
Hugging Face Inference API endpoint Ange ändpunkts-URL:en som Qlik Sense kan använda för att komma åt modellen. Detta görs generellt via Hugging Face Inference API.
Hugging Face API Token Ange API-token för Hugging Face som du genererade efter att ditt konto hade skapats. Då autentiseras inloggningsuppgifterna för ditt konto så du kan använda de externa tjänsterna. Se Generera en API-token.
Source Language

Ange språket för den indatatext som du begär ska översättas. Valfri parameter.

Anteckning om informationSpråköversättningsfunktionerna för respektive modell kan variera. En modell kan exempelvis utformas för att bara översätta text mellan två specifika språk. I det här fallet är det lämpligt att lämna den här parametern blank.
Target Language

Ange det språk som du vill att din indatatext ska översättas till. Valfri parameter.

Anteckning om informationSpråköversättningsfunktionerna för respektive modell kan variera. En modell kan exempelvis utformas för att bara översätta text mellan två specifika språk. I det här fallet är det lämpligt att lämna den här parametern blank.
Use Cache

Detta är som standard inställt till Sant. Välj om du vill använda cachelagring för att återanvända modellsvar om samma begäran görs två gånger. Beroende på din modell kan du vilja stänga av den här inställningen.

Wait For Model

Detta är som standard inställt till Falskt. Om det här slås på kan du reducera antalet begäran som görs till API genom att vänta tills modellen är klar innan du gör en begäran.

Association Field

Ange ett associeringsfält, ett fält från indatatabellen som innehåller en unik identifierare. Detta är en valfri parameter.

Det här fältet behöver inkluderas i källdata när du gör en slutpunktsbegäran för att resultattabellen som returneras ska associeras till källfältstabellen med en nyckel. Det utsedda fältet kommer att returneras som ett fält i svaret och göra det möjligt för svar att kopplas till källdata i datamodellen. Det kan vara alla fält med ett unikt ID, antingen från källdata eller som en del av tabellens laddningsprocess.

Name Namnet på kopplingen. Standardnamnet används om du inte anger ett namn.

Skapa en ny koppling

Du kan skapa en koppling till den analytiska kopplingen från hubben, från Skriptredigeraren i en befintlig app eller från Skriptredigeraren i ett befintligt skript. Följ nedanstående steg för att skapa en koppling.

1. Använd kopplingen viaSkriptredigeraren eller Skriptredigeraren.

Klicka på Skapa ny koppling och välj Hugging Face-kopplingen från listan.

2. Fyll i kopplingsdialogfälten.

3. Klicka på Skapa.

Datakopplingen sparas till utrymmet där appen skapas så att den kan återanvändas i andra Qlik Sense-appar och -skript. Den är också listad under Datakopplingar i Skriptredigeraren eller Skriptredigeraren.

När du har skapat kopplingen kan du använda den för att ladda data med förfrågningar och plattformens svar på dem. Du kan också använda den i diagramuttryck. Mer information finns i Välj och ladda data från en Hugging Face-koppling och Använda Hugging Face-kopplingar i visualiseringsuttryck.