Använda Hugging Face-kopplingar i visualiseringsuttryck

Förutom att lägga till Hugging Face-indata och -svar i din apps datamodell med laddningsskriptet kan du också utföra de här åtgärderna direkt i ett diagram i din app i analysläge. Data för ett enstaka fält skickas fram och tillbaka mellan dig och Hugging Face.

I många fall kan koden som används för en laddningsskriptskoppling modifieras och återanvändas för användning i ett diagram, med några skillnader.

Om användningscachen baseras på användarinmatning kan du använda en analyskoppling och motsvarande syntax för komplement på serversidan i ditt diagramuttryck till att skapa interaktiva diagram som visualiserar data som tagits emot från modellens slutpunkter.

Överväganden för dataförfrågningsvolymer

Vi rekommenderar att du endast använder Hugging Face-kopplingar i diagramuttryck för en rad eller ett fåtal rader med data. Vi avråder från att använda diagramuttryck för att skicka stora mängder data till Hugging Face.

Det är viktigt att vara medveten om hur många rader du skickar med varje begäran. Fel vid konfigurering av kopplingen i ett diagramuttryck kan leda till oavsiktligt stora förfrågningar (t.ex. identiska rader med samma fråga på grund av felaktig användning av datamodellen i ett diagram). Innan du interagerar med en tredjepartsplattform bör du se till att du är medveten om hur de fält som används i beräkningen av diagramuttryck, och deras plats i datamodellen, påverkar ditt finansiella avtal och faktureringsarrangemang med tredje part. Högre användning av den externa plattformen kan leda till högre kostnader.

Följ dessa riktlinjer för att begränsa storleken på dina förfrågningar.

• Många av dessa kopplingskonfigurationen returnerar flera sinsemellan relaterade svarsfält. Om du använder kopplingen i ett scenario där du bara behöver ett av svarsfälten i ditt diagram använder du uttrycken med ett text och bild-objekt. Om du behöver representera flera svarsfält i tabellform använder du kopplingen i laddningsskriptet i stället. Att koppla de här uttrycken till fält i din datamodell kan lätt leda till oavsiktligt stora begäran om konfigurationen är felaktig. Vi rekommenderar i stället att du använder laddningsskriptet i de här scenarierna.

• Överväg att lägga till en if-förklaring till dina uttryck för att kontrollera när diagrammet beräknas om, och för att uppdatera beroende på användarval i appen.

Skapa diagramuttrycket

1. När du redigerar en visualisering klickar du på Uttryck för att gå till uttrycksredigeraren.

2. Ange ett uttryck i uttrycksfältet i uttrycksredigeraren. Uttrycket måste konstrueras med syntaxen för komplement på serversidan.