Använda Meta (Amazon Bedrock)-kopplingar i visualiseringsuttryck

Förutom att lägga till Meta-frågor och -svar i din apps datamodell med laddningsskriptet kan du också utföra de här åtgärderna direkt i ett diagram i din app i analysläge. Data för ett enstaka fält skickas fram och tillbaka mellan dig och Meta.

I många fall kan koden som används för en laddningsskriptskoppling modifieras och återanvändas för användning i ett diagram, med några skillnader.

Om användningscachen baseras på användarinmatning kan du använda en analyskoppling och motsvarande syntax för komplement på serversidan i ditt diagramuttryck till att skapa interaktiva diagram som visualiserar data som tagits emot från modellens slutpunkter.

Överväganden för dataförfrågningsvolymer

Vi rekommenderar att du endast använder Meta (Amazon Bedrock)-kopplingar i diagramuttryck för en rad eller ett fåtal rader med data. Vi avråder från att använda diagramuttryck för att skicka stora mängder data till Meta.

Det är viktigt att vara medveten om hur många rader du skickar med varje begäran. Fel vid konfigurering av kopplingen i ett diagramuttryck kan leda till oavsiktligt stora förfrågningar (t.ex. identiska rader med samma fråga på grund av felaktig användning av datamodellen i ett diagram). Innan du interagerar med en tredjepartsplattform bör du se till att du är medveten om hur de fält som används i beräkningen av diagramuttryck, och deras plats i datamodellen, påverkar ditt finansiella avtal och faktureringsarrangemang med tredje part. Högre användning av den externa plattformen kan leda till högre kostnader.

Följ dessa riktlinjer för att begränsa storleken på dina förfrågningar.

• Använd bara  kopplingen i ett text- och bild-diagramuttryck Vi avråder starkt från att använda Meta (Amazon Bedrock)-kopplingen i ett tabellobjekt, framför allt om du lägger till uttrycket i en tabell där en eller flera dimensioner redan har lagts till.

• Om diagramuttrycket är länkat till din apps datamodell använder du en if-sats i uttrycket för att enbart beräkna diagrammet när ett enda urval görs i appen. Då reducerar du drastiskt antalet rader i de begäran som ditt diagram kommer att skicka till Meta.

• Om du använder Meta (Amazon Bedrock)-kopplingen för att skicka stora förfrågningar använder du kopplingen i ditt laddningsskript i stället för i ett diagramuttryck, så att data förladdas i din datamodell.

Prompt-utformning

När du skriver de förfrågningar du skickar till en generativ AI-modell (benämns ofta prompter) ska du följa de riktlinjer som gäller för den plattform du interagerar med. Information om promptteknik och riktlinjer för hur du strukturerar dina prompter för Amazon Bedrock-kopplingar finns i Riktlinjer för promptteknik.

Du kan interagera med Meta (Amazon Bedrock)-kontakten med hjälp av vanlig menings- eller textutformning. Du behöver inte ange några särskilda nyckelord eller strängar före eller efter prompten. Se Snabbexempel.

Skapa diagramuttrycket

1. När du redigerar en visualisering klickar du på Uttryck för att gå till uttrycksredigeraren.

2. Ange ett uttryck i uttrycksfältet i uttrycksredigeraren. Uttrycket måste konstrueras med syntaxen för komplement på serversidan.

Snabbexempel

Här kan du hitta exempeluttryck som kan användas när du kommer igång med Meta (Amazon Bedrock)-kopplingen. Tänk på följande detaljer:

• Använd endast uttryck med ett Text och bild-objekt.

• Överväg att lägga till en if-förklaring till dina uttryck för att kontrollera när diagrammet beräknas om, och för att uppdatera beroende på användarval i appen.

• För att uttrycken ska fungera måste du ersätta connectionname-värdet och eventuella fältnamn så att de matchar dina egna kopplingar och appar.

Diagramuttrycksexempel för  Meta (Amazon Bedrock)-analyskopplingen

Uttryck Sammanfattning
endpoints.ScriptAggrStr('{"RequestType":"endpoint", "endpoint":{"connectionname":"Meta_(Amazon_Bedrock)","column":"generation"}}', 'Translate this text from english to spanish: The sun was rising over the new tomorrow with a tinge of excitement.')

Denna sats kommer att returnera Meta (Amazon Bedrock)-svaret på en enda fråga som har angivits i uttrycket.

Anteckning om varning

Det här uttrycket använder inte en if-sats, och rekommenderas inte att användas om det är kopplat till ett fält i din datamodell. Det är endast lämpligt för användning i ett fristående uttryck med en cell för enkelvärdesindata som innehåller ett hårdkodat värde.

if(vQuestion <> '', endpoints.scriptAggrStr('{"RequestType":"endpoint", "endpoint":{"connectionname":"Meta_(Amazon_Bedrock)","column":"generation"}}',vQuestion))

Detta är en sats som kan användas i ett Text och bild-objekt länkat till en Kontroll för variabelinmatning. Diagrammet beräknas endast när indata anges. När användaren anger indata i objektet och trycker på Retur visar diagrammet modellens svar på deras indata.

För en liknande genomgång med en annan koppling, se Övning: Skapa en textindatabox med en variabel.

if(GetSelectedCount(BusinessTopic)=1, endpoints.ScriptAggrStr('{"RequestType":"endpoint", "endpoint":{"connectionname":"Meta_(Amazon_Bedrock)", "column":"generation"}}', 'What are people saying about ' & 'BusinessTopic'), 'Please select a single value for BusinessTopic.') Detta är en komplex if-sats där diagrammet endast beräknas om användaren har valt ett värde för fältet BusinessTopic. Diagrammet uppdateras bara om användaren har gjort detta val i appen, och om de inte har gjort det, visar diagrammet följande alternativa meddelande: Please select a single value for BusinessTopic.
if(count(distinct [IssueCategory]) = 1, endpoints.ScriptAggrStr('{"RequestType":"endpoint", "endpoint":{"connectionname":"Meta_(Amazon_Bedrock)","column":"generation"}}', 'write me a sample response from a technical support department for a customer complaint about ' & [IssueCategory])) I det här exemplet beräknas diagrammet endast om ett distinkt värde har valts från fältet IssueCategory i appens datamodell. En prompt skickas till modellen för att be om ett exempelsvar från en avdelning för teknisk support om en allmän typ av problem, en lista som finns i fältet IssueCategory. Diagrammet uppdateras beroende på det värde som valts av användaren.