Skapa en Amazon Comprehend-koppling

Amazon Comprehend-kopplingar skapas i Skriptredigeraren eller i Skriptredigeraren.

När du har skapat en koppling kan du välja data från tillgängliga tabeller och skicka till Amazon Comprehend för beräkningar och sedan läsa in dessa data i din app. Den här kopplingen kan inte enbart användas i dina datainläsningsskript utan även i diagramuttryck för att anropa modellslutpunkter och göra diagramuttrycksberäkningar i realtid.

Du måste känna till inställningarna och inloggningsuppgifterna för Amazon Comprehend-tjänsten som du vill ansluta till.

Inställningar som kan konfigureras

Följande inställningar kan konfigureras i kopplingsdialogen:

Inställningar som kan konfigureras i kopplingsdialogen
Fält Beskrivning
Välj konfiguration

Element i listrutan för att välja konfigurationen som avgör vilken Amazon Comprehend-tjänst som du ska använda för textanalys.

Konfigurationer som stöds:

• Sentimentanalys

• Extrahering av nyckelfras

• Språkidentifiering

• Elementigenkänning

• Syntaxanalys

• Personally Identifiable Information (PII) Detection

Inställningar

Följande inställningar finns tillgängliga:

• AWS-region: Välj regionen som du tänker använda för förståelsetjänsten.

• Använda FIPS-slutpunkt: Ange om du behöver använda en FIPS-kompatibel slutpunkt.

Det kommer endast att fungera om du väljer en region som har stöd för FIPS och ska för de flesta användare lämnas som standardvalet ”Nej”.

• Språkkod: Ange språkkoden.

Det här är språket för texten som du tänker göra textanalysen på.

Anteckning om informationSpråkkod är inte tillgänglig för Personally Identifiable Information (PII) Detection eftersom den här konfigurationen endast finns på engelska.
Autentisering

Tillhandahåll AWS-autentiseringens Åtkomstnyckel och Hemlig nyckel för Amazon Comprehend-slutpunkterna. Dessa behöver skapas med åtkomst till rätt policybehörigheter.

Autentiseringsegenskaperma kan hittas i AWS-konsolen och behöver anges varje gång kopplingen behöver autentiseras om.

Associationsfält

Ett fält från indatatabellen som innehåller en unik identifierare.

Det rekommenderas att du använder ett associationsfält när du skapar en analyskoppling för att säkerställa en relation mellan det genererade innehållet från maskininlärning till modellen och de källdata som upprätthålls i Qlik Sense-datamodellen. Det kan vara alla fält med ett unikt ID, antingen från källdata eller som en del av tabellens laddningsprocess.

Namn Namnet på kopplingen. Standardnamnet kommer att användas om du inte anger ett namn.

Skapa en ny koppling

1. Använd kopplingen via Skriptredigeraren eller Skriptredigeraren.

Klicka på Skapa ny koppling och välj Amazon Comprehend-kopplingen från listan.

2. Fyll i kopplingsdialogfälten.

3. Klicka på Skapa.

Din koppling visas nu under Datakopplingar.