Een Amazon Comprehend verbinding maken

Amazon Comprehend verbindingen worden gemaakt in Editor voor laden van gegevens of in Scripteditor.

Zodra u een verbinding hebt gemaakt, kunt u gegevens selecteren in de beschikbare tabellen om naar Amazon Comprehend te sturen voor berekeningen en kunt u de resultaten vervolgens uploaden in uw app. Deze verbinding kan niet alleen worden gebruikt in uw load-script voor gegevens, maar ook in diagramuitdrukkingen om modeleindpunten aan te roepen en realtime diagramuitdrukkingsberekeningen te maken.

U moet beschikken over de instellingen en toegangscredentials voor de Amazon Comprehend-service waarmee u verbinding wilt maken.

Configureerbare instellingen

De volgende instellingen kunnen worden geconfigureerd in het dialoogvenster voor verbindingen:

Configureerbare instellingen in het dialoogvenster voor verbindingen
Veld Beschrijving
Configuratie selecteren

Menu-item in vervolgkeuzelijst om de configuratie te selecteren die bepaalt welke Amazon Comprehend-service moet worden gebruikt voor tekstanalyse.

Ondersteunde configuraties:

• Sentimentanalyse

• Sleuteltermextractie

• Taaldetectie

• Herkenning van entiteiten

• Syntaxanalyse

• Persoonsgegevens

Instellingen

De volgende instellingen zijn beschikbaar:

• AWS Region: Selecteer de regio die u wilt gebruiken voor de Comprehend-service.

• Use FIPS Endpoint: Geef op of u een eindpunt wilt gebruiken dat geschikt is voor FIPS.

Dit werkt alleen als u een regio kiest die FIPS ondersteunt. Voor de meeste gebruikers moet de standaardinstelling "Nee" ingeschakeld blijven.

• Taalcode: Specificeert de taalcode.

Dit is de taal van de tekst waarop u tekstanalyse wilt uitvoeren.

InformatieTaalcode is niet beschikbaar voor detectie van persoonsgegevens (PII) omdat deze configuratie alleen in het Engels is.
Verificatie

Verstrek de Toeganssleutel en de Geheime sleutel voor AWS-verificatie voor de Amazon Comprehend-eindpunten. Deze moeten worden gemaakt met toegang voor de juiste beleidsrechten.

De verificatie-eigenschappen staan in de AWS-console. Ze moeten worden ingevoerd telkens wanneer de verbinding opnieuw moet worden geverifieerd.

Koppelingsveld

Een veld van de invoergegevenstabel dat een unieke ID bevat.

Aangeraden wordt om bij het maken van een analytische verbinding een koppelingsveld te gebruiken om te zorgen voor een relatie tussen de gegenereerde content van machine learning van het model en de brongegevens die worden onderhouden in het Qlik Sense-gegevensmodel. Dit kan elk veld met een unieke ID zijn, zowel van de brongegevens of als deel van het tabelload-proces.

Naam De naam van de verbinding. Als u geen naam opgeeft, wordt de standaardnaam gebruikt.

Een nieuw verbinding maken

1. Open de connector via de Editor voor laden van gegevens of de Scripteditor.

Klik op Nieuwe verbinding maken en selecteer de Amazon Comprehend-connector in de lijst.

2. Vul de velden van dialoogvenster voor verbindingen in.

3. Klik op Maken.

Uw verbinding wordt nu weergegeven onder Gegevensverbindingen.