Visualisaties maken

U maakt visualisaties op een werkblad door op rechts of onderaan het raster te klikken.

Voor aanwijzingen voor het maken van specifieke typen visualisaties raadpleegt u de volgende pagina's in deze sectie.

1. Indien dit een nieuw werkblad is, selecteert u de standaardvisualisatie.

Anders klikt u op Item toevoegen rechts van of onder een visualisatie om de nieuwe visualisatie daar toe te voegen.

2. Selecteer een visualisatietype.

Als u niet zeker weet wat voor visualisatie u wilt maken, selecteer dan Automatisch diagram. De functie Automatisch diagram kiest de beste visualisatie voor de gegevens die u toevoegt.

U kunt wisselen tussen visualisatietypen tijdens het maken van een visualisatie. Dit is handig als u verschillende opties wilt bekijken voor het presenteren van uw gegevens.

3. Sleep velden of masteritems van Bedrijfsmiddelen onder Gegevens. U kunt ook op Toevoegen klikken en ze vervolgens uit de lijst selecteren.

Als u een dimensies of meting wilt maken met behulp van een uitdrukking, in de visualisatie in het werkblad, klik dan op Dimensie toevoegen of Meting toevoegen en klik vervolgens op Uitdrukkingseditor openen. Als u aanvullende uitdrukkingen wilt toevoegen, klik dan op Geavanceerde opties en voeg ze toe onder Gegevens in het eigenschappenvenster.

4. U kunt desgewenst filters toevoegen:

1. Sleep velden onder Filter om als filter te gebruiken in de visualisatie.

2. Selecteer het filtertype en stel aanvullende filterparameters in.

Voor meer informatie over filters raadpleegt u Filters toepassen op visualisatie.

5. U kunt desgewenst wijzigen hoe het diagram wordt gesorteerd, selecteer in Sorteren Op meting of Op dimensie en de sorteervolgorde.

Ga voor meer informatie naar Sorteren.

6. Om de kleuren in het diagram te wijzigen, selecteert u in Kleur Aangepast en kiest u de kleuroptie voor het diagram.

De volgende kleuren zijn beschikbaar:

• Enkele kleur: Selecteer een kleur die u in de visualisatie wilt gebruiken.

• Meerkleurig Selecteer verschillende kleuren voor de verschillende metingen in een visualisatie.

• Per dimensie: Selecteer de kleur het diagram op dimensiewaarden.

Er zijn meer kleuren beschikbaar via Geavanceerde eigenschappen.Ga voor meer informatie naar Kleur toekennen aan een visualisatie.

Ga voor meer informatie over kleurinstellingen naar Kleur.

7. In Labels kan eventueel een titel, ondertitel of voetnoot aan de visualisatie worden toegevoegd.

Ga voor meer informatie over labelinstellingen naar Labels.

8. Voor staafdiagrammen, cirkeldiagrammen en ringdiagrammen kunt u in Stijl aanvullende diagramstijlen instellen.

Ga voor meer informatie over stijlinstellingen naar Stijl.

9. In Knopinfo kan een aangepaste titel en beschrijving worden toegevoegd voor de knopinfo in de visualisatie.

Er zijn meer opties voor aangepaste knopinfo beschikbaar via Geavanceerde eigenschappen.

Ga voor meer informatie over opties voor knopinfo naar Knopinfo.

10. In As kan eventueel de richting, positie en schaal van de assen worden aangepast.

Asis beschikbaar in de volgende diagrammen:

• Staafdiagrammen

• Spreidingsplot

• Watervalgrafiek

• Boxplot

• Verdelingsplot

• Bulletgrafiek

• Histogram

Ga voor meer informatie over asopties naar As.

TipU kunt ook een visualisatie toevoegen door deze te kopiëren. Dit is handig als u bestaande visualisatie-instellingen wilt gebruiken in een ander visualisatietype. Ga voor meer informatie naar Visualisaties kopiëren uit bestaande visualisaties

Aangepaste objecten voegt u op een zelfde manier toe. Sleep in Geavanceerde opties een visualisatie-uitbreiding op het werkblad. Ga voor meer informatie naar Een visualisatie maken met behulp van een aangepast object.

U kunt containers gebruiken om ruimte te besparen op uw dashboard, door snel te schakelen tussen tabbladen met verschillende visualisaties.Ga voor meer informatie naar Container.

Het soort gegevens in uw tabellen en velden beïnvloedt of deze als dimensies of metingen kunnen worden gebruikt.

• Dimensies bepalen hoe de gegevens in een visualisatie worden gegroepeerd. Bijvoorbeeld: totale verkoop per land of aantal producten per leverancier. Ga voor meer informatie naar Gegevens groeperen met dimensies.
  • Metingen zijn berekeningen die worden gebruikt in visualisaties, meestal weergegeven op de y-as van een staafdiagram of een kolom in een tabel. Metingen worden gemaakt op basis van een uitdrukking die bestaat uit aggregatiefuncties, zoals Sum of Max, gecombineerd met een of meerdere velden. Ga voor meer informatie naar Metingen.