Werken met apps

U kunt apps toevoegen, bewerken en delen in de cloudhub.

Apps kunnen in de cloudhub worden toegevoegd door gebruikers met een Professional-rol. Cloudhubleden kunnen apps bekijken en er interactief mee werken in ruimten waarvan ze lid zijn. Als ze voldoende machtiging hebben in de gedeelde of beheerde ruimte, kunnen ze inhoud zoals werkbladen en presentaties aan de apps toevoegen.

Opmerking:

Apps die zijn gemaakt in Qlik Sense Enterprise on Windows en gepubliceerd op de cloudhub, kunnen niet worden bewerkt of gedeeld in de cloudhub. Als u deze apps in de cloudhub wilt bewerken, moet u de apps vanuit de QMC exporteren en importeren in de cloudhub.

Er zijn meerdere manieren om apps te ontwikkelen en te delen in uw cloudhub. Dit is een voorbeeld van de levenscyclus van een app:

1. Maak uw app in de cloudhub

U kunt een nieuwe app maken en deze ontwikkelen in de cloudhub. Als u de app samen met anderen wilt ontwikkelen, kunt u de app toevoegen aan een gedeelde ruimte.

Apps maken en gegevens toevoegen

Werken in ruimten

Als u eigenaar bent van een app in de cloudhub en deze wilt gebruiken als template, kunt u de app dupliceren en de kopie bewerken.

Apps dupliceren in de cloudhub

U kunt ook een app importeren, bijvoorbeeld een die is geëxporteerd vanuit een andere implementatie van Qlik Sense.

Apps uploaden

2. Gegevens toevoegen en uw app ontwikkelen

Als u een nieuwe app hebt gemaakt, kunt u nieuwe gegevensbronnen toevoegen of bestaande gegevensbronnen uit uw persoonlijke of gedeelde ruimten gebruiken, uw gegevensmodel bouwen en vervolgens werkbladen en presentaties maken.

Als u een app hebt gekopieerd, kunt u de gegevensbronnen wijzigen, het gegevensmodel herzien en vervolgens de werkbladen en presentaties bewerken. Als u een app met gegevensbronnen dupliceert waarvan u niet de eigenaar bent, moet u deze bronnen toevoegen.

Als u een app hebt geüpload, moet u de oorspronkelijke gegevensbronnen opnieuw aan de app toevoegen. U kunt ook nieuwe gegevensbronnen toevoegen en de inhoud veranderen.

Uw werkbladen en presentaties zijn privé tot u ze openbaar maakt.Ga voor meer informatie naarToegang verlenen tot werkbladen, bladwijzers en presentaties.

3. Een planning voor het laden van gegevens maken

U kunt het herladen van uw app-gegevens plannen om er zeker van te zijn dat uw visualisaties de meest actuele informatie bevatten.

App-gegevens in de cloudhub laden

4. Uw app delen met andere leden

U kunt uw persoonlijke app delen met leden van uw cloudhub door de app naar een gedeelde ruimte te verplaatsen. Bovendien kunt u de app naar een beheerde ruimte publiceren.

Werken in gedeelde ruimtes

Werken in beheerde ruimten

5. Uw app bijwerken

Als app-eigenaar kunt u feedback ontvangen van uw app-gebruikers. Een gedeelde app kan te allen tijde worden bijgewerkt. U kunt werkbladen en presentaties weer privé maken om er verder aan te werken. U kunt wijzigingen aanbrengen in het gegevensmodel.

6. Een app verwijderen uit de cloudhub

Wanneer de app niet meer nodig is, kunt u deze uit de cloudhub verwijderen.

Apps verwijderen