Navigera ark i redigeringsläge

Skapa och utveckla ark i redigeringsläge.

Anteckning om informationDitt användargränssnitt kan skilja sig från hur gränssnittet som visas i skärmbilderna nedan ser ut. Appskaparen kan exempelvis ha dolt verktygsfältet eller arkrubriken. Mer information finns i Dölj verktygsfältet och rubriken i ark.

Redigeringsläget har följande interaktionsområden:

• Resurser: Visa och välj datakällor för visualiseringar.

• Egenskaper: Skapa visualiseringar, lägg till filter och stil deras presentation.

• Arkredigerare: Lägg till nya visualiseringar och justera arklayouten.

• Avancerade alternativ: Byt till en version av arkredigeraren med mer detaljerade egenskaper.

Nytt ark i redigeringsläge

Ett nytt ark öppnas i redigeringsläge med standardvisualiseringen inställd på vertikalt grupperat stapeldiagram.

Ett nytt ark öppnas i redigeringsläge med standardvisualiseringen inställd på vertikalt grupperat stapeldiagram.

Interagera med ark i analysläge. För mer information, se För att lära dig mer om val och utforska data i visualiseringar, se Utforska med urval och Utforska data med visualiseringar.

Resurser

I arkredigeringsläget innehåller Tillgångar innehåller fälten och huvudobjekten från data i din app. Bygg dina visualiseringar från dessa tillgångar. Växla mellan flikarna för att se tillgångarna som är tillgängliga för dig.

Sök efter tillgångar med hjälp av dess namn i sökrutan. Varje fält visar dess klassificering, såsom sträng, rumslig, numerisk eller datum. Expandera varje fält för att se dess värden. Gör val från dessa värden för att uppdatera dina visualiseringar därefter.

Tillgångar, med fältet Stad utökat och enskilda värden valda

Tillgångar med fältet för stad expanderat och där städerna Århus, Albuquerque och Alicante är markerade

Beroende på dina behörigheter i utrymmet där appen finns kan du ladda om appdata och lägga till ny data från Tillgångar. Ladda om appdata från Tillgångar genom att klicka på . Lägg till ytterligare datakällor i appen genom att klicka på och välja Datakatalog eller Filer och andra källor.

Om du vill lägga till data från befintliga datamängder väljer du Datakatalog. Om du vill välja data från nya datafiler eller datakopplingar väljer du Filer och andra källor. När du har lagt till data öppnas Datahanteraren, där du kan ladda din nya data i appen. För mer information om att ladda data, se:

Anteckning om tipsDu kan kontrollera dina behörigheter i ett delat eller hanterat utrymme genom att klicka på Detaljer om utrymmeMedlemmar.

Egenskaper

Egenskaper innehåller inställningar för att skapa nya diagram. Egenskaper har följande avsnitt:

• Data: Välj data som ska användas i en visualisering.

• Visualisering: Välj typ av visualisering för att visa dina data. Som standard är Automatiskt diagram valt, vilket försöker välja det bästa diagrammet för dina valda fält och huvudobjekt.

• Filter: Välj filter för att begränsa en visualiserings omfattning.

• Presentation:Ställ in sortering, färger, etiketter, verktygstips och annan stil.

Egenskapspanelen

Egenskapspanelen för ett ringdiagram

Data

Dra och släpp tillgångar från tillgångspanelen till Data för att använda dem i dina diagram. Du kan också klicka på Lägg till data för att välja fältet eller huvudobjektet som ska användas från en lista.

Om du har valt automatiskt diagram som visualiseringstyp kan du lägga till fält och huvudobjekt som dimensioner, mått eller låta Qlik Sense rekommendera hur det ska användas.

Alternativ för automatiskt diagram när du drar ett fält under Data

Alternativ för automatiskt diagram för data när du drar ett fält under Data

Med de andra visualiseringstyperna innehåller Data de nödvändiga dataegenskaperna. Du kan dra fält och huvudobjekt till dessa egenskaper. Du kan också klicka på Lägg tilloch sedan välja fälten eller huvudobjekten från en lista.

Dataalternativ för ett vertikalt grupperat stapeldiagram

Dataegenskaper för ett vertikalt grupperat stapeldiagram.

Vissa av de mer komplexa visualiseringarna, som kartor, har avancerade egenskaper. Klicka på Öppna avancerade egenskaper för att se ytterligare inställningar.

Avancerade egenskaper för en karta

Avancerade egenskaper för en karta

Visualisering

Visualisering innehåller tillgängliga visualiseringstyper att använda för ditt diagram. Dina val i Data och Filter behålls när du växlar mellan visualiseringar. Klicka på för att visa alla tillgängliga visualiseringar.

Anteckning om information

Alla egenskaper behålls inte när du byter mellan visualiseringstyper. Till exempel har ett staplat stapeldiagram och en KPI olika antal dimensioner och mått och presentationsegenskaper, så alla behålls inte.

Visualisering, med alla visualiseringar visade

Egenskapsavsnittet för Visualisering, med alla visualiseringar visade

Följande typer av visualiseringar är tillgängliga:

• Automatiskt diagram: Automatiskt diagram är valt som standard och försöker välja den bästa visualiseringen för dina valda data.

• Vertikalt grupperat stapeldiagram: Gruppera en dimension efter en annan dimension, till exempel Stad efter region, med vertikala staplar.

• Horisontellt staplat stapeldiagram: Gruppera en dimension efter en annan dimension, till exempel Stad efter region, med horisontella staplar.

• Vertikalt grupperat stapeldiagram: Stapla en dimension efter en annan dimension vertikalt.

• Horisontellt staplat stapeldiagram: Visa en dimension staplad av en annan dimension horisontellt i staplar.

• Linjediagram: Visa trender över tid

• Ytlinjediagram: Visa trender över tid, med yta ifyllt under raderna.

• Vertikalt kombinationsdiagram: Jämför två uppsättningar mått efter en dimension som normalt sett är svåra att jämföra på grund av sannolikheter, med vertikala linjer och staplar.

• Horisontellt kombinationsdiagram: Jämför två uppsättningar mått efter en dimension som normalt sett är svåra att jämföra på grund av skalolikheter, med horisontella linjer och staplar.

• Cirkeldiagram: Visa relationen mellan värdena och relationen för ett enskilt värde jämfört med det totala.

• Ringdiagram: Visa relationen mellan värdena och relationen för ett enskilt värde jämfört med det totala.

• Tabell: Visar flera fält samtidigt. Innehållet i varje rad är logiskt sammankopplat.

• Pivottabell: Presenterar dimensioner och mått som rader och kolumner i en tabell.

• KPI (nyckeltal): Visa ett eller två mätvärden, spåra prestanda.

• Karta: Visa dina data geografiskt.

• Spridningsdiagram: Spridningsdiagrammet visar värdepar från två eller tre mått.

• Trädkarta: Visa hierarkiska data med kapslade rektanglar.

• Vattenfallsdiagram: Visa hur ett initialt värde påverkas av mellanliggande positiva och negativa värden.

• Lådagram: Jämför intervall och fördelning för grupper med numeriska data, illustrerat av en ruta med morrhårsvärden och en centrumlinje i mitten.

• Fördelningsdiagram: Jämför intervall och distribution för grupper av numeriska data.

• Nyansdiagram: Visa en mätare med utökat alternativ, visualisera och jämför ett måtts prestanda med ett målvärde i en kvalitativ skala.

• Filterruta: Styr vilken data som visas i visualiseringarna på ett ark.

• Mätare: Mätaren visar ett enda måttvärde och visualiserar hur värdet ska tolkas.

• Histogram: Visa fördelning av numeriska data över ett kontinuerligt intervall, eller en viss tidsperiod.

• Mosaikdiagram: Jämför en grupp samtidigt som kategorielement som finns inom grupperna.

För att lära dig mer om de olika visualiseringarna och hur man använder dem, se Metodtips för att välja visualiseringstyper.

Anteckning om information

Följande andra visualiseringar kan endast läggas till i Avancerade alternativ:

• Knapp

• Behållare

• Text och bild

• Anpassade objekt, som tillägg från Dashboard bundle eller Visualization bundle.

Mer information finns i Arbeta med avancerade alternativ.

Filter

Minska snabbt data i din datauppsättning med filter. Bygg filter för dina visualiseringar genom att välja ett fält eller huvudobjekt och sedan välja hur du vill filtrera data med det. Detta hjälper dig att se till att dina visualiseringar inkluderar eller utesluter viss information. Du kan använda följande filtertyper med visualiseringar:

• Värden: Välj värden från fältet eller huvudobjektet som ska inkluderas eller exkluderas från visualiseringen.

• Sök: Välj strängvärden att söka efter för att avgöra vad som ska inkluderas eller uteslutas från din visualisering.

• Villkor: Välj värdeintervall som ska inkluderas eller exkluderas som matchar villkoren i filtret. Du kan filtrera baserat på värdeintervall från ett fält eller baserat på jämförelser med värden från andra fält.

• Rensa urval: Välj ett fält för visualiseringen för att ignorera val som gjorts i andra visualiseringar. Val som görs i denna visualisering tillämpas globalt på andra visualiseringar som förväntat.

Mer information finns i Använda filter för visualisering.

Presentation

Redigera stil och anpassa presentationen av dina visualiseringar under Presentation. Du kan anpassa följande alternativ:

• Sortering: Välj hur du vill att data sorteras i din visualisering. Visualiseringar kan sorteras efter dimension eller mått i stigande eller fallande ordning.

• Färg: Välj hur du vill ha visualiseringen färgad. Följande alternativ är tillgängliga:

• En färg

• Flerfärgad (tillgänglig i diagram med två mått)

• Efter dimension

Ytterligare färgalternativ finns tillgängliga via Avancerade egenskaper .

• Etiketter: Lägg till en titel, underrubrik och fotnot till diagrammet. Du kan också välja olika typsnitt att tillämpa på dina etiketter.

• Formatinställningar: Anpassa diagrammets format för följande typer av diagram:

• Stapeldiagram: Anpassa staplars bredd och kontur.

• Cirkeldiagram: Anpassa bredden och konturen på bitarna. Ange rundningen för bitarnas hörn.

• Ringdiagram: Anpassa bredden och konturen på bitarna. Ange rundningen för bitarnas hörn. Ställ in den inre ringens radie.

• Beskrivning: Lägg till en anpassad titel och beskrivning till verktygstips i diagrammet. Du kan också lägga till ytterligare åtgärder för att visa.

• Axel: Ställ in presentationsalternativ för x- och y-axlar i följande diagramtyper:

• Stapeldiagram

• Spridningsdiagram

• Vattenfallsdiagram

• Lådagram

• Fördelningsdiagram

• Nyansdiagram

• Histogram

För mer information om specifika presentationsalternativ, se Presentationsegenskaper.

Arkredigerare:

Arkredigeraren visar ditt ark, med visualiseringarna utlagda med hjälp av det smarta rutnätet. Det smarta rutnätet hjälper dig att snabbt lägga ut visualiseringar i ett ark genom att lägga till visualiseringar på den aktuella raden eller i en ny rad.

Från arket kan du:

• Ändra arkets namn.

• Lägga till visualiseringar

• Lägg till nya ark.

• Växla till Avancerade alternativ:

• Visa eller dölj källtabellvisaren

Ett ark är aktivt med tre nya visualiseringar

Ett ark med tre nya visualiseringar

Ett ark med tre nya visualiseringar

Du kan byta namn på ett ark genom att klicka på arkets titel. Lägg till visualiseringar genom att klicka på till höger eller längst ned för att lägga till en ny visualisering på den raden eller på en ny rad nedan. Du kan arrangera om visualiseringar genom att klicka på och dra visualiseringen till dess nya position.

När du lägger till visualiseringar kan du välja olika alternativ för dem. Detta hjälper dig att genomföra analyser medan du redigerar och se hur dina visualiseringar interagerar med varandra när olika alternativ väljs.

Val gjorda i ett ark under redigeringsläge

Val gjorda i ett ark under redigeringsläge

Du kan förhandsgranska data i källtabellvisningen. Detta gör att du kan se fält och värden från den valda tabellen i dina appdata. Du kan välja värden från tabellen för att tillämpa val. Klicka på Utöka tabell för att visa tabellen i helskärmsläge. Du kan visa eller dölja källtabellvisningen genom att klicka på .

Visa källtabellvisaren

Källtabellvisare som visar en tabell

Du kan skapa ett nytt ark genom att klicka på överst på ett ark.

Avancerade alternativ

Om du vill använda en mer detaljerad arkredigerare med fler egenskaper aktiverar du Avancerade alternativ. Om du har använt tidigare versioner av Qlik Sense kommer du att känna igen Avancerade alternativ som den tidigare arkredigeraren. Avancerade alternativ innehåller alla funktioner och egenskaper som tidigare var tillgängliga vid redigering av ark.

Avancerat redigeringsläge

ett ark i avancerat redigeringsläge

Om du flyttar eller ändrar storlek på visualiseringar i det avancerade rutnätet kommer arket att låsas när du byter tillbaka. Du kan redigera visualiseringarna när arket är låst, men du kan inte lägga till nya visualiseringar. Klicka på för att låsa upp arket. När du låser upp arklayouten kommer visualiseringarna att arrangeras om i det smarta nätet.

Ett låst ark

Ett ark som är låst i standardredigeringsläge eftersom det hade visualiseringar utlagda i avancerat redigeringsläge

För att lära dig mer om det avancerade redigeringsläget, se Arbeta med avancerade alternativ.