Gruppera ark

Organisera ark i assets panel med hjälp av gruppering.

Du kan gruppera ark i assets panel. Grupper kan fällas ihop, så att du kan organisera ett stort antal ark i en hanterbar hierarki. Du kan göra grupper offentliga eller privata.

Grupperade ark i assets panel

Assets panel öppnar till Ark.

Det är bara privata ark som kan läggas till i en grupp. Du kan dela gruppen och arken genom att göra dem offentliga. Mer information om delning finns i Ge åtkomst till ark, arkgrupper, bokmärken och berättelser

Lägga till ark i en grupp

1. I assets panel högerklickar du på ett ark i Mina och väljer Lägg till i grupp.

2. Välj en grupp eller skapa en ny grupp.

Alternativt kan du klicka och dra ett ark till en grupp i appöversikten eller assets panel.

Ta bort ark från en grupp

1. I assets panel högerklickar du på ett ark och väljer Ta bort från grupp.

2. Välj en grupp eller skapa en ny grupp.

Alternativt kan du klicka och dra bort ett ark från en grupp i appöversikten eller assets panel.

Begränsningar

Grupper har följande begränsningar:

• Grupper visas inte i Qlik Sense Mobile SaaS. Ark i grupper visas i en lista i stället. Arkens ordningsföljd i listan i Qlik Sense Mobile SaaS kan skilja sig från den ordning som definierats i grupperna.