Ändra arklayouter

Du kan lägga till rader och flytta runt visualiseringar i standardredigeringsläget. Om du vill ändra storleken på ditt ark eller ändra hur arket ser ut finns det ytterligare alternativ tillgängliga i Avancerade alternativ.

Om du ändrar din arklayout med avancerade alternativ kan du fortfarande göra ändringar i ditt ark i standardredigeringsläge. Layouten på arket blir dock låst. Om du låser upp arket återställs din arklayout i standardredigeringsläget.

Ändra storleken på arkets rutnät

Du kan justera storleken på arkets rutnät för att rymma fler visualiseringar på ett ark, eller ha mer kontroll över hur visualiseringarna positioneras. Rutnätet visas när du lägger till, flyttar eller ändrar storlek på en visualisering.

Rutnätsstorlek kan ändras i arkegenskapsrutan

Fönstret för arkegenskaper
  1. Gå till inställningen Rutnätsmellanrum under Arkegenskaper.
  2. Ändra mellanrummet från Brett (standardalternativet) till Medel, Smalt eller Anpassat.
  3. Om du väljer Anpassat visas ett skjutreglage. Använd skjutreglaget för att ändra storlek på rutnätet. Ju högre siffra, desto tätare är rutnätet.

Anpassa arkstorlek

Qlik Sense använder som standard en responsiv layout för ark som justerar arket efter dimensionerna på användarens skärm. Du kan ställa in en anpassad bredd och höjd för arket om du vill använda en layout som inte är responsiv för dina ark. Det gör att din instrumentpanel garanterat ser likadan ut hos dina användare som när du skapar den, utan responsiva justeringar. Du kan ställa in arkets höjd och bredd på allt mellan 300 och 4 000 pixlar.

Om PDF nedladdningen av ditt ark verkar överdrivet inzoomad, rekommenderas att du växlar Arkstorlek från Responsiv till Anpassad.

Anteckning om informationÄndring av Arkstorlek från Responsiv till Anpassad kan påverka den interaktiva upplevelsen för företagsanvändare. Överväg att skapa en rapportspecifik app för bättre kontroll över teman och layout, om formatering av rapportutdata är särskilt viktigt.

När ett ark har en anpassad storlek kan du ändra rutnätsmellanrummet, men du kan inte använda Utvidga ark för att ändra storleken.

För responsiva ark som inte är utökade, kommer exporterad PDF av arket att vara:

• Liggande orientering: 1680 x 1120 pixlar
  • Stående orientering: 1120 x 1680 pixlar

Om du använder en Anpassad arkstorlek, kommer PDF arkets utdata att behålla de anpassade pixelvärdena för bredd och höjd.

Om du ändrar arkstorleken från Responsive till Custom kan det påverka tydligheten hos utmatningen från PDF. Om du manuellt exporterar ett ark i anpassad storlek som en PDF, är den bästa praxis:

• Stående orientering: värden på 1680 x 1120 pixlar, eller ett förhållande på 1:1,5

• Liggande orientering: värden på 1120 x 1680 pixlar eller ett förhållande på 1,5:1

I utökade ark och ark med anpassad storlek kan PDF-filer visas med lägre upplösning om arket är för stort för att visas tydligt på en enstaka PDF-sida.

1. Ändra inställningen Arkstorlek från Responsiv till Anpassad.
  2. Ange en bredd för arket i pixlar.

3. Ange en höjd för arket i pixlar.

Ändra layouten för liten skärm

Som standard visas ark i listvy när de visas på små skärmar. Du kan ändra så att de visas som ett rutnät. Ark måste ställas in på responsiv layout för att visas som rutnät på små skärmar.

Ett ark som visas på en liten skärm i listvy (vänster) och rutnätsvy (höger)

Jämförelse av arklistvy mot rutnätsvy på mindre skärmar

Rutnätsvy visar en liten förhandsgranskning av dina visualiseringar. Listvyn visar endast visualiseringstitlarna.

1. Under Arkegenskaper går du till Layout för liten skärm.
  2. I listrutan väljer du Rutnätsvy.

Utöka arkets område

Du kan utöka arkets område vertikalt om du behöver lägga till fler visualiseringar än det som ryms på en skärm.

Anteckning om information

I hämtade utökade ark kan PDF:er visas med lägre kvalitet om arket är för stort för att visas tydligt på en enda PDF-sida.

Tänk på följande:

• Du måste aktivera Utöka ark under Arkegenskaper.
  • Varje utökning lägger till 50 % av det ursprungliga arkets höjd.
  • Om du har visualiseringar som rullar kan rullningen störas på ett utökat ark. Du bör lämna tomt utrymme som tillåter rullning när du utformar arket.

Du kan utöka arket på två olika sätt:

• Dra ett objekt längst ner på arket och släpp det på släppzonen som visas.
  • Växla inställning för Utöka ark under Arkegenskaper.

Arket utökas nu med 50 % av den ursprungliga höjden. Du kan rulla vertikalt i arket för att komma åt allt innehåll.