Hantera skript för klientorganisations- och analysadministratörer

Om du är en klientadministratör eller analysadministratör kan du flytta skript mellan hanterade utrymmen eller mellan egenhanterade utrymmen (personliga eller delade) ändrar du ägare för skript, radera skript och hantera laddningsscheman.

Anteckning om informationSkriptägare och -utvecklare kan också hantera skriptegenskaper. Mer information finns i Hantera skript.

Översikt över skript

För att hantera skript, gå till sidan Innehåll i Hanteringskonsol och öppna fliken Skript. Fliken visar en tabell med information om skriptets ägare och utrymmet där det finns. Du kan också se när skriptet senast uppdaterades och hitta information om schemalagda dataladdningar.Du kan sortera på kolumnerna Namn eller Senast uppdaterad och filtrera på Namn, ID, Ägare eller Utrymme.

Välj Källa eller Publicerade i listrutan ovanför tabellen:

• Källa visar skript som finns i personliga eller delade utrymmen. Som klientorganisationsadministratör eller analysadministratör kan du göra följande med dessa skript:

• Hantera skriptets laddningsschema
    • Ändra ägare för skriptet
    • Flytta skriptet till ett annat utrymme
    • Ta bort skriptet
  • Publicerade visar skript som finns i hanterade utrymmen. Som klientorganisationsadministratör eller analysadministratör kan du göra följande med dessa skript:

• Hantera skriptets laddningsschema
    • Flytta skriptet till ett annat utrymme
    • Ta bort skriptet

Ändra ägare för skript

Som klientorganisations- eller analysadministratör kan du ändra ägaren för ett skript.

Gör följande:

1. I Hanteringskonsol går du till Innehåll > Skript.
  2. Välj Källa.
  3. Markera ett eller flera skript och klicka på Ändra ägare.
  4. I dialogrutan Byt ägare väljer du den användare du vill göra till ny ägare. Klicka sedan på Tillämpa.

Ändra utrymme för skript

Som klientorganisations- eller analysadministratör kan du flytta ett skript till ett annat utrymme.

Gör följande:

1. I Hanteringskonsol går du till Innehåll > Skript.
  2. Välj Källa eller Publicerad.
  3. Markera ett eller flera skript och klicka på Flytta.
  4. I dialogrutan Flytta markerar du det utrymme dit du vill flytta skripten och klickar sedan på Bekräfta.

Anteckning om information

När du ändrar utrymme för ett skript kan du behöva högre behörigheter. Markera vid behov kryssrutan Skaffa högre privilegier innan du bekräftar.

Högre behörigheter krävs om du inte är skriptets ägare eller inte har behörigheten Kan hantera för det aktuella eller det nya utrymmet. Dessa privilegier är tillfälliga och kommer att återkallas när utrymmesförändringen är slutförd.

Hantera schemalagda laddningar av skriptdata

Om du laddar ett skript laddas senaste data från skriptets datakälla och exporteras sedan. Skript kan laddas manuellt från hubben eller automatiskt baserat på ett schema.

Klientorganisations- och analysadministratörer kan visa och ta bort inläsningsscheman från Hanteringskonsol. Du kan se tiden för den senaste laddningen och nästa planerade laddning. Med rätt behörigheter i utrymmen där skript och datakällor lagras kan du också skapa och redigera laddningsscheman.

Detaljerad information om laddningsscheman, inklusive begränsningar och överväganden vid arbete med scheman finns i Ladda om skript. Information om vilka behörigheter som krävs för att ladda data finns i Hantera behörigheter i delade utrymmen och Hantera behörigheter i hanterade utrymmen.

Visningsstatus för laddningsscheman för skript

Kolumnen Schemaläggning i skripttabellen visar statusen för laddningsschemat för ett skript. Om kolumnen är tom innebär det att skriptet inte har något laddningsschema. Schemaläggningsstatusarna är:

• Schemalagt: Skriptet har ett aktiverat laddningsschema. Hovra över den här statusen för att visa tidsmarkören och nästa schemalagda laddning.

• Schema inaktiverades: Skriptet har ett schema som är inaktiverat för närvarande. Hovra över den här statusen för att kontrollera tidsstämpeln för det senaste misslyckade laddningsförsöket. Omladdningsschemat inaktiveras om körningen misslyckas fem gånger i rad.

Statusar för laddningsscheman i skripttabellen.

Skärmdump av schemaläggningskolumn med statusar och beskrivning

Skapa eller redigera laddningsscheman

Klientadministratörer och analysadministratörer med rätt utrymmesbehörigheter för ett skript och dess datainnehåll kan skapa ett nytt laddningsschema eller redigera ett befintligt. Schemat kan baseras på frekvens, datum, tid eller på när en datauppsättning i skriptet uppdateras.

Anteckning om informationAtt redigera ett laddningsschema kan leda till att ägaren av schemat ändras. Se Ägande av inläsningsscheman.

Gör följande:

1. I Hanteringskonsol går du till Innehåll > Skript.

2. Välj Källa eller Publicerad och leta upp det skript som du vill lägga till eller redigera ett laddningsschema för.

3. Klicka på Mer och välj sedan Ladda om schema.

4. Om du lägger till ett nytt schema klickar du på Lägg till schema i dialogrutan Ladda om schema.

5. Konfigurera ett nytt laddningsschema eller redigera det befintliga schemat.

Mer information om hur du konfigurerar laddningsscheman finns i Ladda om skript.

6. Klicka på Spara.

Ägande av inläsningsscheman

En tidsbaserad schemalagd laddning körs på uppdrag av användaren som tilldelats laddningsschemat (ägaren till laddningsschemat) i stället för ägaren till skriptet. Vissa åtgärder kan leda till ändringar av vem som tilldelats inläsningsschemat. Ägaren som tilldelats inläsningsschemat avgörs av följande regler:

• När du skapar ett laddningsschema för ett skript som tidigare inte haft något blir du ägare av det laddningsschemat. Med andra ord tilldelas det dig.

• Om någon annan användare redigerar eller sparar ett befintligt inläsningsschema överförs ägandet till den användaren. Med andra ord är inläsningsschemat nu tilldelat den användaren.

• Om någon annan användare modifierar skriptets laddningsskript genom redigeringar i Skriptredigeraren (eller genom att läsa in data i Datahanteraren) överförs ägandet till denne i de flesta fall (det tilldelas denna användare). Men om denna användare redan är senaste användare som redigerat inläsningsskriptet kommer ägandet inte att överföras.

Ta bort laddningsscheman

Huvud- och analysadministratörer kan ta bort befintliga laddningsscheman från Hanteringskonsol.

Gör följande:

1. I Hanteringskonsol går du till Innehåll > Skript.

2. Hitta det skript du vill ta bort laddningsschemat från.

3. Klicka på Mer och välj sedan Ladda om schema.

4. I dialogrutan Laddningsschema klickar du på Ta bort.

Ta bort skript

Som klientorganisations- eller analysadministratör kan du ta bort skript.

Gör följande:

1. I Hanteringskonsol går du till Innehåll > Skript.
  2. Välj Källa eller Publicerad.
  3. Markera ett eller flera skript och klicka på Ta bort.
  4. I dialogrutan Ta bort skript markerar du kryssrutan för att bekräfta borttagningen och klickar sedan på Ta bort.