Göra förberedelser

Öppna Qlik Sense

Öppna Qlik Sense SaaS

Du startar Qlik Sense genom att ange en webbadress i webbläsaren, exempelvis https://<adressen till din klientorganisation>/hub. Om ett inloggningsfönster öppnas i webbläsaren anger du ditt användarnamn och lösenord. Den exakta adress och inloggningsuppgifter som du anger beror på hur Qlik Sense har driftsatts i din organisation.

Placera källfilerna till introduktionskursen i en ny app

Mappen Building an App files i zippfilen innehåller datafilerna. Innan du börjar bygga appen behöver du se till att du kan få åtkomst till datafilerna. Gör följande:

Skapa en ny app i Qlik Sense SaaS

1. Logga in till Qlik Sense.
  2. Klicka på Skapa.
  3. Klicka på Skapa app.
  4. Skriv ett Namn för appen, till exempel Introduktionskurs om att bygga appar.
  5. Välj ett Utrymme för den nya appen.
  6. Klicka på Skapa.

Ladda upp filerna med instruktionskurser i Qlik Sense SaaS

När du använder Qlik Sense SaaS ska du ladda upp datafilerna till molnet.

1. Öppna appen.
  2. Dra alla datafiler från mappen Building an App files och släpp dem i det avsedda området i uppladdningsdialogen ovanför Filer och andra källor.

Datafilerna läggs till bland dina personliga datafiler och kan nu associeras.

Tillagda datafiler som är klara att associeras.

Datatabeller i Datahanteraren redo att associera

Nästa steg är att associera och ladda data i din app.