Tabell är

För Excel, XML eller Parquet-filer kan du ange tabellen som du laddar data från i specifikatorn för tabellformat.

Syntax:

Table is table name

Argument:

Argument
Argument Beskrivning
table name

Anger tabellens namn. Värdet beror på tabellformatet:

• Excel: arknamnet.

• XML: sökvägen som anger den del av XML som ska laddas.

• Parquet: sökvägen som anger tabellen med formatet <nod> <nod> <nod>.

Använd Table is när du anger en tabell i en nästlad struktur.

Om du exempelvis har Parquet-data i följande schema:

Schema: Field(name: "Name", datatype: String), Field(name: "Age", datatype: Float), Field(name: "Phone", datatype: List( Field(name: "Item", datatype: Struct[ Field(name: "Number", datatype: String)

Du kan ladda Phone och dess nästlade fält som en tabell med argumentet Table is [Schema:Phone.Item]. Då genereras nyckelfältet %Key_Phone med tabellen.

Exempel: Excel

LOAD "Item Number", "Product Group", "Product Line", "Product Sub Group", "Product Type" FROM [lib://DataFiles/Item master.xlsx] (ooxml, embedded labels, table is [Item master]);

Exempel: XML

LOAD city%Table, %Key_row_7FAC1F878EC01ECB FROM [lib://DataFiles/cities.xml] (XmlSimple, table is [root/row/country/city]);

Exempel: Parquet

Filen company.parquet innehåller följande schema::

company (String) contact (String) company:salesrep (List) salesrep (Group) salesrep (String) company:headquarter (List) headquarter (Group) country (String) city (String) city:region (List) region (Group) region (String)

Följande laddar innehållet från filen till tabeller. Den första laddningssatsen laddar rotgruppen. Den andra laddningssatsen laddar innehållet i salesrep-gruppen som en tabell. Den tredje laddar headquarter-gruppen som en tabell. Den fjärde laddar region-gruppen som en tabell.

LOAD * FROM […] (parquet); LOAD * FROM […] (parquet, table is [company:salesrep.salesrep]); LOAD * FROM […] (parquet, table is [company:headquarter.headquarter] LOAD * FROM […] (parquet, table is [company:headquarter.headquarter.city:region.region]

Begränsningar:

Table is-specifikatorn är endast relevant för Excel-, XML- eller Parquet-filer.