Tabel is

Voor Excel-, xml- of Parquet-bestanden kunt u de tabel specificeren vanwaaruit u gegevens laadt in de tabelindelingsspecificatie.

Syntaxis:

Table is table name

Argumenten:

Argumenten
Argument Beschrijving
table name

Specificeert de naam van de tabel. De waarde is afhankelijk van de tabelindeling:

• Excel: de werkbladnaam.

• XML: het pad dat het deel van de XML specificeert dat moet worden geladen.

• Parquet: het pad dat de tabel specificeert met de indeling <node>.<node>.<node>.

Gebruik Table is wanneer u een tabel specificeert binnen een geneste structuur.

Bijvoorbeeld: u hebt Parquet-gegevens in het volgende schema:

Schema: Field(name: "Name", datatype: String), Field(name: "Age", datatype: Float), Field(name: "Phone", datatype: List( Field(name: "Item", datatype: Struct[ Field(name: "Number", datatype: String)

U kunt Phone en de daarin geneste velden laden als een tabel met het argument Table is [Schema:Phone.Item]. Dit genereert het sleutelveld %Key_Phone met de tabel.

Voorbeeld: Excel

LOAD "Item Number", "Product Group", "Product Line", "Product Sub Group", "Product Type" FROM [lib://DataFiles/Item master.xlsx] (ooxml, embedded labels, table is [Item master]);

Voorbeeld: XML

LOAD city%Table, %Key_row_7FAC1F878EC01ECB FROM [lib://DataFiles/cities.xml] (XmlSimple, table is [root/row/country/city]);

Voorbeeld: Parquet

Het bestand company.parquet bevat het volgende schema:

company (String) contact (String) company:salesrep (List) salesrep (Group) salesrep (String) company:headquarter (List) headquarter (Group) country (String) city (String) city:region (List) region (Group) region (String)

Het volgende zou de inhoud uit het bestand in tabellen laden. De eerste LOAD-instructie laadt de hoofdgroep. De tweede LOAD-instructie laadt de inhoud van de salesrep-groep als een tabel. De derde laadt de headquarter-groep als een tabel. De vierde laadt de region-groep als een tabel.

LOAD * FROM […] (parquet); LOAD * FROM […] (parquet, table is [company:salesrep.salesrep]); LOAD * FROM […] (parquet, table is [company:headquarter.headquarter] LOAD * FROM […] (parquet, table is [company:headquarter.headquarter.city:region.region]

Beperkingen:

De specificatie Table is is alleen relevant voor Excel-, xml- of Parquet-bestanden.