Create relationship

CREATE RELATIONSHIP specificerar relationen mellan nya tabeller och kolumner i en Direct Query-appdatamodell.

CREATE RELATIONSHIP kan bara användas i en Direct Query-app. Den måste föregås av ett section directquery-avsnitt.

Syntax:

CREATE RELATIONSHIP (OUTER|INNER) JOINED] TableName, [(OUTER|INNER) JOINED] TableName ON ConditionExpression ;

Anteckning om information

Om en yttre|inre kopplad kvalificerare för en tabell inte specificeras kommer standard vara inre kopplad.

Anteckning om information

För TableName kan du använda namnreferenser med namn inom citationstecken. Exempel: ( IDENTIFIER | LITERAL_STRING | LITERAL_FIELD | LITERAL_NUMBER)).

Exempel:

CREATE RELATIONSHIP BETWEEN T1,T2 ON A = C;
CREATE RELATIONSHIP
BETWEEN OUTER JOINED T2, INNER JOINED T3
ON (D = E or (D is null and E is null));