Direct Query-begränsningar

Följande avsnitt beskriver begränsningarna hos Direct Query.

Följande begränsningar gäller när du använder och skapar Direct Query-appar:

• Qlik Sense Mobile SaaS stöder inte Direct Query.

• Direct Query-funktioner är starkt beroende av funktionerna hos de underliggande molndatabaserna och SQL pushdown.

• Direct Query-prestanda påverkas kraftigt av den underliggande datakällans prestanda.

• Det som stöds i Direct Query-läget kan skilja sig mellan olika appar beroende på typen av dataanslutning. Varje databas kan behandla exekveringen av frågor på olika sätt.

• Det går inte att använda Qlik Data Gateway – direktåtkomst datakopplingar i Direct Query.

• Säkerheten hanteras av databasen.

• Direct Query-apptyp kan endast väljas för databaser där Direct Query-läge stöds.

• För att använda Direct Query på en databas, måste du ha behörighet att läsa från databasen.

• För att använda Direct Query på en dataanslutning, måste du ha behörigheten Kan förbruka data i det utrymme där dataanslutningen finns.

• Avlyssning och lokal exekvering av vissa operationer följer bara cachingparadigmet, vilket användaren måste aktivera.

• Följande hubbåtgärder stöds inte:

• Påverkansanalys

• Öppna utan data

• Utvärdera prestanda

• Läs in igen

• Schemalägg laddning

• Direct Query-appar kan publiceras till hanterade utrymmen, men användare i det hanterade utrymmet måste ha tillgång till datakopplingen som används av Direct Query-appen.

• Det finns en gräns på 1 miljon rader för vad som kan returneras i en enda fråga till en underliggande databas.

• Den gröna, vita och gråa associativa modellen stöds inte. På grund av begränsningarna för SQL-frågebaserad modellering, filtreras data i stället för att väljas. Mer information finns i Den associativa urvalsmodellen.

• Sorteringsalternativ stöds inte i filterrutevisualiseringar. Standardsortering tillämpas automatiskt.

• Direct Query-filterrutor visar inte uteslutna värden i grått. Mer information finns i Urvalstillstånd.

• Visualiseringstillägg stöds inte.

• Inbäddat appinnehåll stöds inte.

• Dela och hämta appinnehåll stöds inte.

• Rapportfunktioner, inklusive mervärdesfunktioner och -prenumerationsrapporter i Qlik Reporting Service, stöds inte i Direct Query-appar.

• Kontextkänslig hjälp är inte tillgänglig i uttrycksredigeraren för Snowflake-funktioner.

• Följande sökfunktioner för fält stöds inte:

• Sökning med jokertecken

• Sammansatt sökning

• Implicit ordbaserad sökning eller ordbaserad sökning uttryckt med "^"

• "-" och "+"-symboler som anger ytterligare instruktioner för söksemantik