Exporterar inställningar för Direct Query-app till en mallapp

Du kan exportera din Direct Query-app direkt till en on-demand-mallapp. Detta gör att du kan göra en djupare, mer anpassningsbar analys av dina data än vad som är möjligt med Direct Query

Genera en mallapp

Det viktigaste när du genererar en on-demand-mallapp är dimensionen som ska användas som filter när du genererar on-demand-appar i minnet. Med on-demand-mallappen kan du återanvända dina Direct Query-inställningar i on-demand-apparna, samtidigt som du bara behöver ändra en enda dimension.

Gör följande:

1. I en instrumentpanel väljer du värden för ett eller flera fält. Endast de valda värdena kommer att visas i mallappen.

2. Klicka på menyn till vänster om fliken Förbered i navigeringsfältet.
  3. Välj Generera mallapp från listmenyn.

4. I fönstret som visas anger du ett namn för din app och väljer det utrymme där du vill att den ska skapas och klickar på Generera.

5. När appen har genererats klickar du på Öppna.

Anteckning om informationDetta tar dig till skriptredigeraren för din nygenererade on-demand-mallapp.
    Anteckning om tipsMallskriptet är tänkt att utökas, redigeras och kopieras efter dina behov. Du kommer troligen att vilja kunna läsa in andra källor med hjälp av urvalsfältet och ODAG-bindningarna.
  6. I det övre högra hörnet klickar du på Läs in data.
  7. När data har lästs in klickar du på knappen Ark i det övre vänstra hörnet.
  8. Bygg ett nytt ark.
  9. Information om hur du skapar dina önskade visualiseringar finns på Lägg till visualiseringar i Skapa en Direct Query-app. Det här är de visualiseringar som kommer att visas i de genererade on-demand-apparna.

När du har sparat dina ändringar kommer din on-demand-mallapp att vara tillgänglig för användning genom att skapa en ODAG-länk i din Direct Query-app. Mer information finns i Skapa ODAG-länkar i Direct Query-appar.