Hantera anteckningar

Huvudadministratörer kan aktivera och inaktivera anteckningar i klientorganisationen. Anteckningar är aktiverade som standard.

Information om hur du skapar anteckningar finns i Avbilda och dela insikter med anteckningar.

Huvudadministratören kan se alla anteckningar i klientorganisationen genom att välja Katalog i navigeringsfältet och sedan välja Anteckningar från filtret Typer. För att kunna se innehållet i anteckningen måste huvudadministratören dock vara medlem i utrymmet där anteckningen skapades.

Datasäkerhet

En antecknings upphovsperson kan skapa en ögonblicksbild av data denna har åtkomst till och lägga till bilden i anteckningen. Detta gäller även känsliga data som andra kanske har begränsad åtkomst till enligt section access-regler. Om anteckningen finns i ett delat eller hanterat utrymme kan alla andra medlemmar i utrymmet som har tillgång till anteckningen se ögonblicksbilderna i anteckningen. Var försiktig när du delar data som andra användare kanske inte är behöriga att se.

Anteckning om varningEn användare kan ha åtkomst till synlighet för alla andra användare i samma klientorganisation – sådan synlighet kan inkludera (men inte vara begränsad till): användarnamn, e-postadresser och användares subject, som är en unik sträng använd för att identifiera användaren som tillhandahålls Qlik Cloud av konfigurerad Identity Provider.

Aktivera eller inaktivera anteckningar

Anteckningar är aktiverade som standard. Anteckningar kan aktiveras och inaktiveras i Hanteringskonsol på sidan Inställningar under Funktionskontroll.