Hantera användare – Kapacitetsbaserade prenumerationer

I Qlik Cloud kan du strukturera användarna som du vill lägga till i klientorganisationen på flera sätt. Vilka användartyper som är tillgängliga och hur du hanterar användare beror på din prenumeration. Med kapacitetsbaserade Qlik Cloud-analys- och Qlik Cloud Data Integration-prenumerationer finns det Full-rättigheter och dessutom med de högre analysnivåerna, Basic-rättigheter för användare.

Anteckning om informationDetta ämne är tillämpligt för versionerna Standard, Premium och Enterprise av Qlik Cloud-analys och Qlik Cloud Data Integration. Om du har en Qlik Sense Enterprise SaaS-, Qlik Sense Business- eller Qlik Cloud Government-prenumeration, se Hantera användare – Användarbaserade prenumerationer.

Lägg till användare via en identitetsleverantör eller skicka inbjudningar via e-post. När du har lagt till användare i klientorganisationen kan du bevilja behörighet till specifika åtgärder i Qlik Cloud. Behörigheter är grupperade i roller som du kan tilldela till personer eller grupper av användare. Rollerna kan ändras när som helst. De här säkerhetsroller som omfattar hela klientorganisationen och roller som är specifika för vissa utrymmen:

Stegen för att lägga till användare till klientorganisationen och tilldela användarroller för att ge behörigheter

Arbetsflöde för användarhantering