Konfigurera e-postsupport

Konfigurera en e-postserver så att användare kan prenumerera på rapporter och dela diagram. Användare kan även ta emot meddelanden om appar, anteckningar, utrymmen och aviseringar.

Du måste ange en e-postserver som e-postmeddelanden ska skickas från. Du kan använda en SMTP-leverantör som G Suite eller Office 365.

Huvudadministratörer kan konfigurera inställningar för e-post.

Konfigurera en SMTP-e-postserver

Gör följande:

1. I Hanteringskonsol går du till Inställningar.

2. Under E-postserver anger du serveradressen (SMTP) som e-postmeddelanden ska skickas från.

3. Ange portnummer för e-postservern.

4. Välj säkerhetstyp:

• Starta TLS

• SSL/TLS

• Ingen

5. Ange avsändarens e-postadress. Detta är den e-postadress som mottagare kommer att se i Från-fältet i e-postmeddelandet.

6. För Användarnamn gör du något av följande:

• Om du planerar att använda avsändarens e-postadress i e-postserverns inloggningsuppgifter väljer du kryssrutan Samma som avsändarens e-postadress.

• Om avsändarens e-postadress inte ska användas i e-postserverns inloggningsuppgifter avmarkerar du kryssrutan Samma som avsändarens e-postadress och anger en e-postadress i rutan Användarnamn.

7. Ange lösenordet för e-postkontot.

8. Klicka på Testa så öppnas fönstret där du testar SMTP-inställningarna.

9. Ange en e-postadress dit du vill få ett testmeddelande och klicka på Skicka.
    Om e-postservern är korrekt konfigurerad ska du få ett meddelande med rubriken: Testmeddelande från Qlik Management Console. Avsändaren är Avsändarens e-postadress som du angav ovan.

Anteckning om informationFör att förhindra att mottagna e-postmeddelanden hamnar i skräppostmappen ska du lägga till IP-adressen för din region i godkända-listan. Dessa adresser kan även användas för SPF-poster i DNS. Mer information finns i Frilistning av domännamn och IP-adresser.