Utöka Qlik Sense

Du kan utöka Qlik Sense-miljön med komplement och webhooks.

Visualiseringskomplement använder samma uppsättning tekniker som Qlik Senses standardvisualiseringar och, om de har utvecklats korrekt, hanteras de på exakt samma sätt som standardvisualiseringarna.

I Qlik Sense SaaS gör webhooks att du kan integrera Qlik Sense i arbetsflödet genom att använda Qlik Sense-systemhändelser för att trigga åtgärder i ett arbetsflöde. När du använder webhooks och en viss händelse inträffar i Qlik Sense-klientorganisationen, skickar webhooken automatiskt information om händelsen till ett annat program som du väljer. Programmet som tar emot den utgående webhook-informationen kan använda den för att trigga andra uppgifter i arbetsflödet. Webhooks kan skapas av användare som har rollen huvudadministratör i Hanteringskonsol, eller av alla användare från Qlik Application Automation-gränssnittet.