Använda Management Console

PÅ DEN HÄR SIDAN

Använda Management Console

I Management Console kan du hantera prenumerationer, användartilldelningar, utrymmen, teman och komplement i SaaS-versioner av Qlik Sense. Management Console ska inte förväxlas med Qlik Management Console (QMC), som används för att hantera Qlik Sense Enterprise on Windows. Endast användare med en administratörsroll (huvudadministratör, analysadministratör eller dataadministratör) har tillgång till Management Console.

Gränssnittet i Management Console består av fyra delavsnitt som alla består av ett antal olika sidor.

Styrning

I det här delavsnittet hanterar du användare, aviseringar, prenumerationer, licenser, utrymmen, scheman, händelser och länkar.

Innehåll

I det här delavsnittet hanterar du anpassat innehåll, som appar, automatiseringar, generiska länkar, teman och komplement.

Integrering

I det här delavsnittet hanterar du säkerhetsaspekterna vid en integrering.

Konfiguration

I det här delavsnittet kan du aktivera inställningar för funktioner och konfigurera identitetsleverantörer.

Öppna Management Console

Klicka på Qlik Sense SaaS launcher menu. och välj Management Console.

Du kan även öppna Management Console genom att lägga till /console efter adressen till din klientorganisation. Till exempel https://<klientorganisationens adress>/console.