Hantera användare – Användarbaserade prenumerationer

I Qlik Cloud kan du strukturera användarna som du vill lägga till i klientorganisationen på flera sätt. Vilka användartyper som är tillgängliga och hur du hanterar användare beror på din prenumeration. Med användarbaserade Qlik Cloud-analys-prenumerationer tilldelas användare Analyzer eller Professional användarrättighet.

Anteckning om informationDetta ämne är tillämpligt på Qlik Sense Enterprise SaaS, Qlik Sense Business och Qlik Cloud Government. Om du har en prenumeration på någon av versionerna Standard, Premium eller Enterprise av Qlik Cloud-analys eller Qlik Cloud Data Integration ska du se Hantera användare – Kapacitetsbaserade prenumerationer.

När du har lagt till användare i klientorganisationen kan du ordna dem i grupper baserat på om de bara ska använda appar eller om de behöver skapa innehåll i klientorganisationen. Du gör det genom att tilldela användarrättigheterna Analyzer eller Professional. Du kan också tilldela säkerhetsregler till användare för att ge specifika behörigheter i klientorganisationen.

I diagrammet nedan visas de olika stegen när du ska lägga till användare i klientorganisationen och ordna dem i olika roller. Efter att du har lagt till användare i klientorganisationen behöver du inte följa någon specifik arbetsordning och du kan ändra användarrättigheterna och -rollerna när som helst.

Arbetsflöde för användarhantering