Systemadministration

Huvudadministratörer kan aktivera vissa funktioner som hjälper användare att generera, dela och prenumerera på appar.

• Konfigurera e-postsupport

Om en e-postserver konfigureras kan användare prenumerera på rapporter, dela diagram och ta emot meddelanden om appar, anteckningar, utrymmen och aviseringar.

• Hantera generering av On-Demand-appar

Genereringen av On-Demand-appar kontrolleras via On-Demand-apptjänst. Huvudadministratörer kan aktivera On-Demand-apptjänst i Management Console på fliken Inställningar. Tjänsten är som standard inaktiverad och måste aktiveras innan urval och mallappar kan länkas och on-demand-appar genereras.

• Hantera anteckningar

Anteckningar används för att återge datainsikter och samarbeta med andra. Skapa anteckningar med ögonblicksbilder av data och dela dem med ditt team. Om du skapar anteckningar i ett delat eller hanterat utrymme kan andra medlemmar i utrymmet visa dem. Du kan tillåta att andra medlemmar i utrymmet redigerar anteckningarna.

• Hantera automatiseringar

En huvudadministratör kan hantera automatiseringar från Hanteringskonsol. Automatiseringar är inaktiverade som standard och kan bara aktiveras av huvudadministratören.

• Hantera Forts

Skapa ett fort så att du kan arbeta säkert med dina data, där de redan är.

• Hantera offlineanvändning

Du kan aktivera offline-funktionen så att användarna kan ladda ner appar till sina mobila enheter och arbeta offline.

• Hantera påverkansanalyser

Du kan slå på påverkansanalys för att göra det möjligt för användare att visa ursprungsgrafer för appar och datauppsättningar.

Rapportprenumerationer levererar visualiseringar och ark med aktuella data med e-post. E-postmeddelandet innehåller en länk till appen och en PDF av arket eller visualiseringen.

Med diagramdelning kan Qlik Sense-användare dela statiska Qlik Sense-diagram med vem som helst oavsett om de är Qlik Sense-användare eller inte. När den här funktionen är aktiverad kan användare skicka Qlik Sense-diagram till valfri e-postadress.