Systemadministration

Huvudadministratörer kan aktivera vissa funktioner som hjälper användare att generera, dela och prenumerera på appar.

• Konfigurera e-postsupport

Om en e-postserver konfigureras kan användare generera och prenumerera på rapporter, dela diagram och ta emot meddelanden om appar, anteckningar, utrymmen och aviseringar.

• Hantera generering av On-Demand-appar

Genereringen av On-Demand-appar kontrolleras via On-Demand-apptjänst. Huvudadministratörer kan aktivera On-Demand-apptjänst i Hanteringskonsol på fliken Inställningar. Tjänsten är som standard inaktiverad och måste aktiveras innan urval och mallappar kan länkas och on-demand-appar genereras.

• Hantera anteckningar

Anteckningar används för att återge datainsikter och samarbeta med andra. Skapa anteckningar med ögonblicksbilder av data och dela dem med ditt team. Om du skapar anteckningar i ett delat eller hanterat utrymme kan andra medlemmar i utrymmet visa dem. Du kan tillåta att andra medlemmar i utrymmet redigerar anteckningarna.

• Hantera automatiseringar

En huvudadministratör kan hantera automatiseringar från Hanteringskonsol. Automatiseringar är inaktiverade som standard och kan bara aktiveras av huvudadministratören.

• Hantera AutoML-experiment och driftsatta modeller

Du kan hantera jobb för att köra experiment, driftsätta modeller och generera prognoser.

• Hantera offlineanvändning

Du kan aktivera offline-funktionen så att användarna kan ladda ner appar till sina mobila enheter och arbeta offline.

• Hantera kopplingar till externa samarbetsplattformar

Du kan konfigurera externa samarbetsmiljöer för att ansluta till dina Qlik Cloud-klientorganisationer, vilket möjliggör extern interaktion med ditt appinnehåll med konversationsanalys.

• Hantera tillgänglighet för rapporter, prenumerationer och delning

Du kan aktivera och inaktivera rapporter, prenumerationer och delningsfunktioner och på så sätt styra användares möjligheter att generera och exportera visst datainnehåll externt.

• Hantera installationsmanifest till Qlik Excel-tillägget

Qlik-tillägget för Microsoft Excel krävs för att skapa mallar för tabellrapporter. De här mallarna är grundstenen för data och innehåll som ingår i utdata från tabellrapporter. För att driftsätta och installera tillägget måste en Microsoft-administratör ha en kopia av installationsmanifestet för klientorganisationen. Manifestfilen genereras från Hanteringskonsol.