Systemadministration

Huvudadministratörer kan aktivera vissa funktioner som gör att användare kan generera och dela appar.

Om du konfigurerar en e-postserver kan användare ta emot meddelanden och dela diagram via e-post. Med diagramdelning kan Qlik Sense-användare dela statiska Qlik Sense-diagram med vem som helst, oavsett om de använder Qlik Sense eller inte. När den här funktionen är aktiverad kan användare skicka Qlik Sense-diagram till valfri e-postadress.

Genereringen av On-Demand-appar kontrolleras via On-Demand App Service. Huvudadministratörer kan aktivera On-Demand App Service i Management Console på fliken Inställningar. Tjänsten är som standard inaktiverad och måste aktiveras innan urval och mallappar kan länkas och on-demand-appar genereras.